CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Zwelling van de lymfeklieren die verband houden met het coronavirusvaccin

Mammogrammen nemen zwelling van de lymfeklieren op die verband houden met het coronavirusvaccin

Sommige vrouwen die COVID-19-vaccins kregen, hebben zwelling in hun lymfeklieren gezien die is opgepikt door mammogrammen.

“Je hebt lymfeklieren boven en onder je sleutelbeen”, zei  dr. Devon Quasha  over haar ervaring met de bijwerking, aldus CNN. ‘Die wil je niet voelen. Het was eng toen ik het voelde. “

Quasha was gepland voor een diagnostisch mammogram nadat ze een knobbel in haar linkerborst had opgemerkt, maar haar radioloog was meer bezorgd over de witte klodders die op haar lymfeklieren te zien waren, die het mammogram oppikte.

Kort voor Quasha’s geplande afspraak voor een mammogram, kwam het Moderna-vaccin beschikbaar voor gezondheidswerkers. Quasha ontving de eerste dosis een week voor haar afspraak en na een paar dagen merkte ze dat haar linkerarm pijn begon te doen.

COVID-19-VACCINES: WAT U MOET WETEN OVER BIJWERKINGEN EN RISICO’S

Quasha merkte toen dat er een zwelling ontstond waar haar lymfeklieren zich aan de linkerkant van haar lichaam bevonden – dezelfde kant als waar ze de injectie kreeg. Omdat ze wist dat lymfeklieren worden geactiveerd wanneer het lichaam een ​​infectie bestrijdt, wist ze dat het waarschijnlijk een reactie op het vaccin was, maar ze wist het niet zeker.

Terwijl Quasha en haar arts de bevindingen bespraken en ervoor kozen om in eerste instantie geen alarm te slaan, doen zich overal in het land veel soortgelijke gevallen voor.

“We begonnen er allemaal over te praten, en het was als een lopend vuurtje”, zegt dr. Connie Lehman, hoofd van de borstbeeldvorming bij de afdeling radiologie van Massachusetts General. “Ik kan je niet vertellen bij hoeveel vrouwen gezwollen lymfeklieren op de mammogrammen te zien zijn en waarvan mensen dachten dat het niet zo voor zou komen.”

Wat artsen vonden in het mammogram van Quasha, zou doorgaans reden tot grote bezorgdheid zijn, maar soortgelijke gevallen hebben zich verspreid naarmate meer vrouwen het COVID-19-vaccin krijgen. De scans hebben sommige patiënten onnodig ongerust gemaakt, maar experts waarschuwen dat biopsieën niet altijd nodig zijn.

“We willen bepleiten dat in dit geval vrouwen niet altijd een biopsie nodig hebben”, zegt Dr. Lars Grimm,  universitair hoofddocent radiologie aan de Duke University School of Medicine  “Omdat het aanbevelen van een biopsie normaal de standaard werkwijze is als we gezwollen lymfeklieren bij een patiënt zien.”

‘Als je hoefslagen hoort, denk dan niet aan zebra’s,’ beaamde Lehman. “Als een vrouw aan dezelfde kant een vaccin in de arm heeft gehad en de lymfeklieren zijn opgezwollen, dan is dit een normale biologische reactie. Het ligt binnen de  verwachtingen. Het heeft gewoon geen zin om met beeldvorming te beginnen. “

Grimm zei dat vrouwen de biopsie misschien willen ontvangen voor de zekerheid, iets dat velen van hen zou kunnen geruststellen dat er geen groter probleem is.

“Er zijn vrouwen die een biopsie willen,” zei hij. ‘Je zou ze kunnen zeggen:’ Hé, ik denk dat dit komt door je COVID-vaccin, en ik weet zeker dat het binnen een paar weken vanzelf zal verdwijnen, en het komt wel goed. ‘ Maar die patiënt zegt tegen je: ‘Ik zal het niet prettig vinden om te wachten. Ik wil het nu weten. ”

Veel vrouwen zullen vergelijkbare symptomen ervaren naarmate de vaccins wijder verspreid worden, iets waarvan Quasha zei dat ze in haar geval geruststellend vond.

“Ik was erg gerustgesteld”, zei Quasha. “Het punt hier is dat er een aantal bijwerkingen van het vaccin zijn die niet gevaarlijk zijn, maar soms de angst bij de patiënt kunnen vergroten.”

 

4.4 11 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
5 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
5
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven