CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Zorg of Zetels?

In januari van dit jaar las ik op RTL nieuws een artikel over de ‘gewone’ influenza griep in vergelijk met de huidige Kung Flu:

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/499

De grafiek in dit artikel die de oversterfte als gevolg van influenza laat zien, komt niet van RTL nieuws zelf, maar uit een database met statistieken over de volksgezondheid in Nederland:

https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/influenza/cijfers-context/sterfte#!node-sterfte-als-gevolg-van-influenza

Het artikel van RTL nieuws keek dus naar de feiten die op deze website staan, een website die wordt ondersteund en bijgewerkt door een waslijst aan medische specialisten van het RIVM, meerdere universiteiten en meerdere ziekenhuizen.

De media heeft rond deze periode wekenlang aangegeven dat we ons geen zorgen hoefden te maken over de Kung Flu. Maar was dat ook daadwerkelijk zo?

We herinneren ons namelijk ook de beelden uit China van zieke mensen die spontaan omvielen, ziekenhuizen die overvol waren, mensen die werden opgesloten in hun eigen huizen en zelfs geruchten over verbrandingsovens die gebruikt zouden worden om de vele overledenen snel te verbranden.

De echtheid van deze filmpjes en geruchten was twijfelachtig, en dankzij het beleid van de Chinese communistische partij zal de waarheid waarschijnlijk verborgen blijven. Het beleid was eerst stilzwijgen, daarna paniek en mensen opsluiten.

Wat dat betreft verschilt de wijze waarop in Nederland verslag hierover is gedaan niet heel veel van die van China, beide extremen van het verhaal wisselden elkaar binnen korte tijd af.  

Vanaf januari tot heden is er dus veel veranderd, en om deze stemmingswisseling goed in beeld te brengen, laten we nogmaals het RIVM aan het woord:

https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2020/03/tijdlijn-coronacrisis-in-tweets-rivm-743404/

Alle tot nu toe gepresenteerde bronnen zijn een enorme stok om de media en regering mee te slaan; een grotere draai op een thema dat van belang is voor de volksgezondheid is niet voor te stellen.

Helaas lijken zowel de media als de regering ongevoelig voor elke (terechte) vorm van kritiek, en de ervaring leert dat harder met deze feiten gaan slaan hier weinig verandering in zal brengen.

Waarom was het RIVM niet eens in staat om uit te leggen hoe een virus te werk gaat? Leerlingen uit de onderbouw van een middelbare school kunnen dit zelfs beter. Wat is erger, het maken van fouten door incompetentie of opzet? U mag het zeggen.

Laten we doorspoelen naar het heden.

We laten alle argumenten die tot nu toe zijn gemaakt over het handelen van de regering en het RIVM even achter ons, en gaan mee in het argument dat we onze ouderen moeten beschermen en de ziekenhuizen overvol raken.

De verzorgingstehuizen zijn op 19 maart gesloten voor bezoek, terwijl al drie weken bekend was dat de Kung Flu in Nederland aanwezig was. Kortom, het heeft drie weken geduurd om de mensen die het meeste gevaar lopen te beschermen.

Wederom een blackout in het denk en reactievermogen van uw leiders.

We weten ook dat het tekort aan zorgcapaciteit waar dagelijks over wordt gesproken oud nieuws is:

Ik geloof best dat ziekenhuizen op dit moment overstromen met patiënten, maar het bovenstaande artikel toont aan dat dit probleem al jarenlang tot op zekere hoogte bestaat, en dus structureel genegeerd is tot nu toe.

CSTV heeft voorheen al de puinhopen van de kabinetten Rutte in de zorg aangekaart, dus we weten dat degenen die op dit moment schreeuwen dat ze het beste met ons voor hebben, ZELF degenen zijn die deze penibele situatie hebben veroorzaakt. Het constateren hiervan lost momenteel weinig op, maar toch is hier het laatste woord niet over gesproken.

Een deel van het recente nieuws over de zorgcapaciteit ging over het ziekenhuis in Uden (Bernhoven), dat geheel door haar IC capaciteit heen is.

Dit is behoorlijk beangstigend en het is zeker een slechte zaak. Helaas is het ook zo dat de IC capaciteit in Uden bedroevend laag is: er is ruimte voor maarliefst 6 patiënten op de IC.

Een groot lokaal verkeersongeluk zou een zelfde soort impact kunnen hebben op de IC. Overigens zou ik het Bernhoven ziekenhuis meer als een streekziekenhuis willen categoriseren, wat alle sensatie artikelen over de IC capaciteit in een ander daglicht plaatst.

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/03/15/dit-is-ons-werk-wij-raken-niet-in-paniek-a3993855

Uiteraard ligt het beleid voor een mogelijke escalatie van de Kung Flu al in de bureaulades:
https://www.welingelichtekringen.nl/gezond/1597111/draaiboek-intensive-care-artsen-in-het-uiterste-geval-moeten-we-80plussers-opgeven.html

De ouderen zullen hoe dan ook de pineut zijn, en de schuld hiervan zal in de schoenen worden geschoven van degenen die durfden te dicht langs iemand bij de kassa in de supermarkt te lopen.

Men verwacht kuddementaliteit wanneer we moeten luisteren, en geven diezelfde kuddementaliteit de schuld zodra het mis gaat. Menselijke autonomie is alleen belangrijk wanneer het goed uitkomt.

Hoe deze situatie ook zal aflopen, ik verwacht dat in Nederland een groot deel van de draaiboeken voor toekomstig beleid uit Duitsland zal overnemen:
https://www.web24.news/u/2020/03/emergency-for-a-year-initially.html
(Gevonden via kanaal RomanianTVee)

Kortom, beleid dat zorgt voor: meer macht voor de minister van gezondheidszorg tijdens noodsituaties; alle zorgpersoneel moet verplicht meewerken aan bestrijding van epidemieën; inbeslagname van medicijnen en middelen die nodig zijn om de epidemie te bestrijden; prijsbepaling voor deze producten door de regering; patenten en uitvindingen gedaan door particulieren kunnen beschikbaar worden gemaakt voor de maatschappij; toegangs- en testcriteria van medicijnen tot de markt kunnen worden versoepeld.

Ondanks dat een aantal van deze maatregelen een behoorlijk dilemma met zich meebrengen, lijkt het erop dat het communistische manifest alvast is opengeslagen zodat toekomstig beleid hieruit kan worden overgenomen.

Overigens pleit Forum voor Democratie voor gelijksoortige regels betreffende het mogen schenden van medische patenten tijdens noodsituaties, dus de toekomstige maatregelen voorgesteld door zowel links en rechts liggen dicht bij elkaar, een zorgwekkende observatie die we zeker in de gaten moeten houden.

De beredenering die achter deze maatregelen zit is te begrijpen, maar de economische en maatschappelijke schade die hierdoor kan worden aangericht zal niet te overzien zijn.

Ons land is wederom in een gepolariseerde staat gebracht, waarbij geen van beide kampen als “winnaar” uit deze situatie zal komen.

Het zou hoe dan ook politieke zelfmoord zijn geweest om als politieke partij niet gepleit te hebben voor strenge maatregelen.

En met deze realisatie kunt u beredeneren waarom de regering en het RIVM een volledige draai hebben gemaakt met hun beleid; het zal ze een worst wezen, totdat het zetels gaat kosten.

Met vriendelijke groeten,
J.C.

0 0 Stem
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
2
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven