Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Zomers perspectief? Over immuniteit en vaccins

Verspreid de vrijheid!

“Tot april werden in Nederland al 351 overlijdens gemeld na vaccinatie, waarvan 26 onder de leeftijd van 65 jaar.”

De cijfers, nu ruim 2 maanden verder zijn nog niet bekend.

Dit komt uit de nieuwsbrief van Stichting Artsen Covid Collectief

Zomers perspectief? Over immuniteit en vaccins

Het is zomer!

De zomer lijkt begonnen. Je voelt de ontspanning. Een deel van ons voelt het door het lekkere weer en een ander deel ook doordat ze blij zijn gevaccineerd te zijn. Je merkt om je heen dat de vakantieplannen voorzichtig aan toch exotischer worden en het lijkt alsof onze oude vrijheid lonkt.

Zoals bij alle cijfers en nieuwsitems van de afgelopen maanden is het belangrijk om het perspectief te blijven zien en zoeken.

In deze nieuwsbrief bieden wij een aantal inzichten aan die wellicht jouw perspectief beïnvloeden. Daarnaast natuurlijk ook een update over onze activiteiten.

Gezonde mensen maken elkaar NIET ziek!

 

We delen graag deze video die uitleg geeft over hoe virusoverdracht werkt, ‘Gezonde mensen maken elkaar niet ziek!’ (delen, delen, delen!)

Want wist je dat je miljarden virussen op en in je lichaam hebt?

Ze zijn overal om ons heen en dat is juist goed.

Mensen kunnen namelijk niet leven zonder virussen. Virussen helpen ons om gezond te blijven. Ons afweersysteem wordt sterker door in aanraking te komen met virussen. In deze video leggen we je het verschil uit tussen ‘ziekmakende overdracht’ en ‘niet-ziekmakende overdracht’.

Op LinkedIn is veel gereageerd op dit filmpje, waarbij de inhoud in twijfel getrokken wordt en daarmee de deskundigheid van het Artsen Collectief. Zo zeggen critici dat er geen virussen OP je lichaam LEVEN. Dat klopt, voor proliferatie/leven zijn gastheercellen nodig.

Wij zeggen dan ook niet dat ze er leven, maar dat virussen op je lichaam ZITTEN.

We proberen zoveel als mogelijk te reageren op commentaren maar komen hier vaak handen tekort. Mocht je (medisch onderlegd zijn en) het leuk vinden op LinkedIn te ondersteunen. Laat het ons weten!

Belangrijke studies

Hieronder focussen we op een aantal belangrijke studie-uitkomsten rondom bescherming tegen (ernstige) Covid-19-infecties, via de opbouw van een natuurlijke afweer dan wel door het krijgen van een vaccin.

Infectie vergelijkbare bescherming als vaccin

Uit Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, 4 juni: “De onderzoekers concluderen dat een Covid-19-infectie vergelijkbare bescherming biedt als de vaccins die momenteel worden uitgerold. Daarnaast vonden ze geen bewijs dat het aantal re-infecties toenam door de ‘Britse variant’. Bron: Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde en het originele artikel uit The Lancet, 20 april.

Levenslange immuniteit

Extra bemoedigend is dat er steeds meer bewijs komt dat er levenslange bescherming kan ontstaan na een doorgemaakte Covid-19-infectie, zoals de auteurs van twee Nature-artikelen beschrijven. (meer lezen hierover)

Bescherming en risico´s vaccins

Als de huidige vaccins bewezen veilig zouden zijn, ook op de middellange en lange termijn, dan zou een bredere vrijwillige vaccinatiecampagne ook onder niet-risicogroepen wellicht begrijpelijk zijn. Vooral als aangetoond zou worden dat je door vaccinatie anderen niet meer kunt besmetten, dan wel dat er groepsimmuniteit zou ontstaan. Die data zijn er echter (nog) niet. Ook ontbreken de veiligheidsdata voor meer dan een paar maanden na vaccinatie.

Er is een rapport uitgekomen van het Bijwerkingencentrum Lareb over de 94 gemelde overlijdens na vaccinatie in de eerste acht weken van de campagne in januari en februari. Nu is een overlijden na vaccinatie niet automatisch veroorzaakt door de vaccinatie, maar aangezien we nog zo weinig weten over de nadelen van de vaccinaties dient zeer secuur met dit soort informatie om gegaan te worden.

Tot april werden in Nederland al 351 overlijdens gemeld na vaccinatie, waarvan 26 onder de leeftijd van 65 jaar.
Bron: https://newslettertogo.com/guv7rw8n-hzmc98b8-6i82remq-skt

Het Artsen Collectief benadrukt de noodzaak om terughoudend te zijn met het vaccineren van groepen voor wie de kans op een ernstige Covid-19-infectie klein is, zoals mensen onder de 70 jaar en mensen buiten de bekende risicogroepen.

Wanneer je als niet-behorend tot de risicogroep, toch overweegt je te laten vaccineren om de kans op een ernstige Covid-19-infectie te verkleinen (een andere reden is er vooralsnog namelijk niet, behalve, vreemd genoeg, de wens om op vakantie te kunnen), dan is het  belangrijk:
– te weten hoeveel bescherming de vaccins je geven,
– te weten wat jouw individuele kans is om een ernstige Covid-19-infectie op te lopen;
– en dit af te zetten tegen de (nog onbekende) kans op schade die de vaccins je zouden kunnen geven.
The Lancet publiceerde onlangs een interessante comment over de effectiviteit van de vaccins. Dit en andere artikelen komen aan bod in een nieuw stuk over de effecten van de vaccins. Meer hierover…

Kinderen vaccineren? Pas op!

De druk op het vaccineren van steeds jongere mensen en zelfs kinderen neemt ook toe. Wij willen met klem waarschuwen dat er duidelijke aanwijzingen zijn dat het vaccineren van niet-risicogroepen schadelijker zou kunnen zijn dan het risico van het krijgen van een Covid-19-infectie. Zo blijkt bijvoorbeeld uit de bijsluiter van het Pfizervaccin dat kinderen tussen de 12 en 16 jaar die gevaccineerd werden 0,4% kans op ernstige bijwerkingen (inclusief overlijden) hadden. (zie pagina 27 van pdf).

Bovenstaande informatie kan heftig overkomen, en is nadrukkelijk niet bedoeld om te shockeren. Het is een ander, en wellicht ongemakkelijk gezichtspunt om de huidige vaccinatiecampagne te bezien. Door de grote mate van onzekerheid, vooral over de bijwerkingen en het werkelijke nut van de huidige vaccins per leeftijdsgroep, vinden wij dit toch van groot belang om onder de aandacht te brengen. Ons doel blijft om zorgvuldig gegevens te verzamelen, er open over te communiceren en de ontwikkelingen scherp te volgen.

STICHTING ARTSEN COVID COLLECTIEF
https://artsencollectief.nl/


Verspreid de vrijheid!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
5 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
5
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x