NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoEspañol

Zet hoog in en geef ’t volk een leeg worstenvelletje

Veel noodmaatregelen zijn genomen op basis van discutabele adviezen van zelfbenoemde deskundigen van o.a. RIVM en WHO. 


Omdat die noodverordeningen elke vorm van wettigheid misten, kwam het kabinet met een noodwet voor een jaar, met de mogelijkheid die te verlengen.

Uitgangspunt was de 1,5 meter-regel, groepsgrootte beperking van mensen die niet tot een huishouding behoren, de mogelijkheid van politie en boa’s om desnoods met geweld woningen te betreden en een vermeende verplichting van het installeren van een corona-app.

Nou hebben demonstraties alleen zin als het om items gaat die (deels) terug te draaien zijn. Maar absoluut niet als het om cruciale maatregelen gaat. En zeker niet als het de macht van de partijelites aantast.

Protesten zijn er massaal geweest, beginnend op de Dam, waar alles vreedzaam verliep en waar (helaas voor de deskundigen???) geen covid-19 uitbraak op volgde.

Daarna zorgde onevenredig machtsvertoon voor grimmige situaties met spontane of georganiseerde relschoppers en hooligans om vreedzame vervolg-protestbijeenkomsten te laten escaleren.

Op social media knalden de meningen van het scherm, waarbij een duidelijke tweedeling zichtbaar werd. Hier en daar kwamen veronderstellingen naar boven dat dit nou net de bedoeling van de machthebbers c.q. een aantal partijelites was.

Er werd hoog ingezet door het kabinet. Wellicht onder druk van heel veel zeer ontevreden kiezers is er wat water bij de wijn gedaan. Net niet te veel, zodat het frame blijft staan: een jaar werd twee maanden, maar ook hier weer de mogelijkheid dit als dictaat te kunnen verlengen en verlengen en verlengen.

Samenscholingsaantallen worden iets verhoogd en binnenvallen achter de voordeur vervalt. Maar de 1,5 meter blijft bestaan ondanks heel veel bewijzen dat dit een onzinregel is, zeker in de buitenlucht en in goed geventileerde ruimtes.

Door iets toe te geven, hoopt Den Haag dat de kou uit de lucht is, terwijl inmiddels wel de gewenste buit binnen is. Het volk – tevreden met een leeg worstenvelletje – kan straks weer gewoon VVD, CDA, D66 of CU stemmen, temeer daar Rutte en De Jonge in tv-toespraken de staatsliederlijke hoeders van het volk acteerden.

Want over ruim een half jaar mogen we weer een onnozel rondje rood kleuren om de Haagse elite wederom 4 jaar lang vrijspel aan te bieden; immers die noodwet is dan door haar zoveelste verlenging geloodst.

Nadat we in slaap zijn gesust, is het niet uitgesloten dat de wet na de verkiezingen verder gevuld wordt. Te denken valt aan verplichte vaccinatie(s), de bewapening van boa’s en het willekeurig oppakken van vermeende verwarde personen.

De oproep vanuit Den Haag dat het een burgerplicht is vermoede? overtredingen te melden (populair: naasten verraden!) kan betrekking hebben op zelf benoemde verwarde personen en mensen die zich niet aan de 1,5 meter houden, of met te veel mensen samenkomen

De nu afgeschafte of afgezwakte maatregelen uit de oorspronkelijke noodverordeningen blijven uiteraard op de plank liggen, om bij het minste of geringste alsnog weer te worden toegevoegd.

De worst blijft in Den Haag, het lege velletje wordt onder de kiezers verdeeld.

Met vriendelijke groeten,
Rients Hofstra

 Wie is Rients Hofstra?

“Ik ben in 1949 in Joure Friesland geboren. Heb de P.A. (huidige PABO) in Heerenveen doorlopen en daarna zo’n 30 jaar als leerkracht in de bovenbouw op een basisschool voor de klas gestaan. Ik ben nooit lid van een politieke partij geweest, maar stem altijd. Heb daardoor alle recht van spreken. Ben vele malen gefrustreerd door politiek gekonkel, partijpolitieke belangen en die van carrièrepolitici.”

Lees meer over Rients:
https://rientshofstra.nl/

 

Rients was o.a. te gast bij Café Weltschmerz

In deze aflevering begin januari 2020 sprak Rients Hofstra met Sven Hullemans: “Naar een alternatief staatsbestel”. 

https://www.youtube.com/watch?v=JXe_N87BAbg

Ook sprak hij hierover met Rico Brouwer bij Café Weltschmerz

https://www.youtube.com/watch?v=JetO0N3jQzM&t=1s

5 4 votes
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
24 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Gijzelaar

“Ik ben nooit lid van een politieke partij geweest, maar stem altijd. Heb daardoor alle recht van spreken”

Dat is een vreemde bewering, door te stemmen heeft u iemand anders een mandaat gegeven om voor u te spreken. U heeft dus zelf helemaal geen recht van spreken meer.

Neemt overigens niet weg dat ik het wel met uw betoog eens ben.

Rients Hofstra

Ik bedoel dat in het algemeen gedacht/gezegd wordt dat mensen die niet stemmen dan ook geen recht van klagen hebben. Zo van: Had je maar moeten stemmen.
Omdat helemaal niets in de politiek op enige vorm van democratie is gebaseerd, heeft in wezen ook stemmen geen zin.
Daarom is het Alternatief Staatsbestel ontwikkeld: https://alternatiefstaatsbestel.nl met 10 uitgangspunten als samenvatting en onder punt 10 een link naar het ruwe raamwerk, waar een samenhangende totaal oplossing is beschreven. 
IK ben bijzonder benieuwd naar je reactie!

Gijzelaar

Geachte heer Hofstra, dank voor uw reactie(s). Vanwege uw column en de artikelen op uw eigen site kon ik die “uitdrukking” maar moeilijk plaatsen. ik snap nu in welk perspectief ik het moet lezen. Persoonlijk gaat uw alternatieve staatsbestel mij nog lang niet ver genoeg. Gezien mijn opvattingen hier niet door de moderatie heen komen zal ik daar verder niet over uitweiden. Wel dat ik uw ideeën binnen het huidige klimaat als een behoorlijk realistisch alternatief beschouw, en dus een goed startpunt. Ga mij daar dan ook zeker nog wat uitgebreider in verdiepen, onze belevingswereld heeft namelijk wel zeer veel… Lees verder »

corpluym

Iemand die een onzichtbare vriend heeft, is mentaal ziek,
Iemand die een onzichtbare vijand heeft, is leider van een Land ?????

Rients Hofstra

Iemand die overtuigd is dat we in een democratie leven is geïnformeerd door de MSM.
Iemand die denkt invloed te hebben op het beleid, staat wellicht iedere ochtend op zonder wakker te worden.

Kijk eens naar https://alternatiefstaatsbestel.nl met een invulling onder het ruwe raamwerk net iets onder punt 10 van de doelstelling.

corpluym

Beste Rients Hofstra, Bedankt voor de link, welke ik tot nu toe vluchtig gelezen heb. Het is politiek systeem wat min of meer past in een ideale Wereld. N.b. Op punt 2 van doelstelling zou ik nog wel wat aanvulling kunnen geven. Het art. FvD de winnaar? Nee, kiezers de verliezer, daar heb ik nog een aardige uitspraak/uitleg over door T. Baudet zelf. Waar ik overigens van versteld stond dat er niets of niemand maar enigszins gereageerd had op deze uitspraak, welke onbewust uitgelokt werd door een kijkersvraag. Een vraag betreft aktie ondernemen, Wat verwacht of hoopt U dat ik… Lees verder »

Rients Hofstra

Dan is juist AS de oplossing. Dan zijn petities en losse referenda niet meer nodig.

corpluym

En hoe komen we tot daar?

Rients

Dat staat beschreven in alternatiefstaatsbestel.nl

Danny

Deze plaatsen wij heel graag, met toestemming, ook hier.

Rients

Prima, geen probleem!

Rients

U zou de gedachte van het AS-systeem in uw netwerk kunnen verspreiden, een partij steunen die dit in haar programma heeft opgenomen (Mij is tot nu toe 1 partij bekend: WilNu.nu) en wellicht op de social media herhaaldelijk plaatsen.

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl
DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x