Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Wordt het Referendum in ere hersteld?

Verspreid de vrijheid!

Sinds we EU lidstaat zijn wordt ons steeds meer aan vrijheden ontnomen en rechten afgepakt, we leven namelijk allang niet meer in een vrij en democratisch land, maar in iets, wat we het beste maar een demodictatuur kunnen noemen.

In 2005 werd er met ruime meerderheid 61.5% door de Nederlandse bevolking NEE gezegd tegen de Europese grondwet, als dit één ding wel heel helder weergeeft, dan is het wel dat er heel veel mensen toen al duidelijk maakten, dat samenwerkingsverbanden prima zijn, maar dat bemoeienissen van de Europese Unie niet op prijs gesteld werden.

Het kabinet Balkenende van toen, dacht dat de Nederlandse het referendum niet goed begrepen had en boog deze uitslag af naar een ja, middels het verdrag van Lissabon, een walgelijke besluitvorming, juist omdat de bevolking al reeds zeer terecht voorzag waar deze EU voor staat.

Zoals de naam raadgevend referendum al aangeeft behoefde de politiek deze raadgeving dus niet op te volgen, dus nadat het eerste referendum werd genegeerd, deed premier Mark Rutte exact hetzelfde met de twee referenda die er tijdens zijn kabinetten volgden en in Rutte III werd zelfs dit mooie gereedschap voor democratie afgeschaft.

Maar mogelijk komt er dan nu toch nog de herinvoering van het referendum, namelijk het bindend referendum, de SP politicus Ronald van Raak heeft zijn tanden hier namelijk ingezet, dit zou terecht een kroon zijn op z’n werk, zeker omdat dit referendum bij lage opkomst dus onder de 30% ongeldig wordt verklaard, van 30 tot 60 procent als raadgevend moet worden gezien en van 60% en meer bindend is!

Dit zou met terugwerkende kracht betekenen, dat het referendum in 2005 met een opkomst van 63.5%, met 61.5% aan NEE stemmers in bindende vorm het verdrag van Lissabon nietig zou hebben verklaard.


Kon het maar waar zijn, want al die bemoeienissen vanuit Brussel en dat kabinet wat het braafste jongetje van de klas wil spelen, is hard op weg om Nederland kapot te maken.

Heel eerlijk gezegd vind ik het erg jammer dat de SP welke op links EU sceptisch is zo weinig hiermee op de voorgrond treedt, het is de enige linkse partij die niet meegaat met het in het globalisme en er nog is voor zijn kiezers, terwijl de PvdA en Groen Links eigenlijk gewoon regenten zijn geworden, waarbij volksvertegenwoordiging op een tweede plaats terecht is gekomen, Lodewijk is dan ook echt een lakeien naam, deze mensen zitten er echt niet meer voor ons.

Ooit was dit het kroonjuweel van D’66, maar voor 66 zilverlingen werd het referendum verkwanseld voor tijdelijke macht, D’66 gooide dus principes over boord uit pure machtswellust, maar wat spelen ze nu eigenlijk klaar in dit kabinet van clowns, ja die macht wordt duur betaald, het is al eens een keer eerder voorgekomen dat deze partij decimeerde, dat kan zomaar eens weer gaan gebeuren.

Laten we hopen dat Ronald van Raak dit wel door de kamers weet te loodsen, er is namelijk een enorme kloof tussen kiezer en parlement, die tot op heden alleen maar groter is geworden, het zou een enorme opsteker voor hem en de SP zijn, als dit gereedschap voor democratie weer in ere hersteld zou worden.

Uiteraard is hiervoor een twee derde meerderheid in beide kamers nodig, zijn de VVD en de christelijke partijen hierop tegen, maar wat de VVD en het CDA betreft, zou ik er niet van opkijken, dat beide partijen straks enorm geschonden gaan worden, dit kabinet gaat zeer waarschijnlijk omvallen, het Wildersproces gaat straks enorm drukken op de schade die dit kabinet nu al heeft aangericht en laat Mark Rutte nog maar even heerlijk lopen dagdromen over een Rutte IV, onder de bevolking, dus niet alleen onder de boeren en bouwsector is de maat nu toch wel echt vol.

De problemen rijzen de pan uit, maar zelfs lapmiddelen werken niet meer, in Ter Apel kan de politie niets doen, omdat het bureau tijdens Rutte II is wegbezuinigd en stapelen er zich steeds meer feiten zich op, Geert Wilders zijn gelijk betreffende Erdogan en Turkije worden steeds duidelijker, de kabinetten Rutte hebben een enorme roofbouw gepleegd op onze samenleving en zelfs een collega van me die in hart en nieren VVD’er is, die is wel heel stil geworden over zijn favoriete partij.

Hij ziet het offensief welke PVV en FvD op de mat leggen, waar geen woord Spaans aan is en zeker geen Turks of Marokkaans, mijn hoop is er een beetje op gevestigd dat ook de SP zich in deze strijd gaat mengen, want ze zijn nu toch wel lang genoeg bijna onzichtbaar geweest.

Chris Collard.

Verspreid de vrijheid!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x