Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Worden de boeren uitgekocht?

Worden de boeren uitgekocht?

Minister Carola Schouten beduveld de varkensboeren in Nederland. Nederland mag deze varkensboeren uitkopen, Brussel heeft daarvoor toestemming gegeven. Kun je nagaan wat voor inspraak Nederland nog heeft op haar eigen sectoren. Maar goed, daarvoor wordt 180 miljoen euro vrijgemaakt. Worden deze boeren de eerste echte slachtoffers van de klimaatwaanzin?

Boeren zijn woedend. Er wordt opnieuw niet geluisterd naar de agrarische sector. Demonstraties op het Malieveld in Den Haag hebben blijkbaar niks uitgehaald. Opnieuw luistert deze minister niet naar de wens van het volk, maar denkt vooral aan het belang van het kabinet. Overigens doet de hele fractie van de ChristenUnie hetzelfde, om bij deze kabinet-kliek te horen. Alles om het stikstof aan te pakken, en dat ten koste van hardwerkende burgers.

De LTO (Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland) dreigt de banden met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit te verbreken. Volgens de LTO neemt minister Schouten de wensen van de agrarische sector niet serieus. Dit blijkt maar weer eens, na de valse beloftes die worden gemaakt.

Een uitkoopregeling is natuurlijk een makkelijke manier om mensen uit een beroep te krijgen. Maar willen deze boeren dat wel? Het beroep ‘boer’ is niet voor iedereen weggelegd, en een boer wilt zich ook niet zomaar laten omscholen of überhaupt in een andere sector werken. Het beroep zit bij de meeste families al jarenlang in de stamboom.

De LTO en de POV (Productenorganisatie Varkenshouderij) hebben aangegeven dat wanneer minister Schouten de stikstofmaatregelen niet voor 1 november aanpast, de banden worden verbroken. Het moet eens ophouden met de belachelijke regelgeving en eisen die dit kabinet stelt voor een van de hardst werkende sectoren die we in ons land kennen.

Jonathan

 

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x