Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

Woningnood en hersendood?

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Woningnood en ook hersendood?

Vandaag wil ik graag even een aantal vraagtekens zetten bij het volgende onderwerp. Het gaat namelijk over woningnood met name in de grote steden Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. In die laatste was er dit weekeinde een protest gaande. En laat mij beginnen met te erkennen dat er wel degelijk een probleem is aangaande woningen en dan vooral sociale huurwoningen. Echter, de oorzaken hiervan zijn kennelijk nogal discutabel. Onderaan dit artikel vindt u een aardig verslag van het protest gemaakt door Up! Network NL. Dit verslag is eigenlijk al voldoende om de kern van de problematiek te zien maar desalniettemin wil ik jullie mijn persoonlijke opvatting omtrent het onderwerp niet onthouden.

Wat we namelijk inmiddels al geruime tijd kunnen zien is dat het inderdaad steeds lastiger wordt om geschikte woonruimte te vinden. Dit probleem treft vooral jongeren en vooral in de bovengenoemde grote steden, maar ook in de provinciën groeit dit probleem met de dag. Mijn inziens is het niet zo heel ingewikkeld om hier een aantal factoren voor verantwoordelijk te houden en sommige worden zelfs in de video benoemd door een aantal demonstranten die in tegenstelling tot de gebruikelijke stilzwijgende roeptoeters wel bereid waren om een simpele vraag te beantwoorden. Zo hebben een paar ondervraagden het over het probleem van rijke investeerders en buitenlandse beleggers die alle goedkope woningen opkopen tegen prijzen waar kleinere portemonnees niet tegen op kunnen bieden. Dit is natuurlijk deels waar en zeker niet bevorderlijk voor een gezonde markt en ook hebben ze deels gelijk dat de VVD hier voor verantwoordelijk is. Wat de ondervraagden waaronder een D66(6) lid erbij vergeten te vermelden is dat VVD niet alleen hier schuld aan is, zoals de verslaggever ook terecht opmerkt, is D66(6) hier mede verantwoordelijk voor daar ze tezamen met Markje Rutte in het kabinet zitten en hem dikwijls het hypocriete handje boven het hoofd hebben gehouden.

Naast de gebruikelijke D66(6)-ers en de PvdA-roosjes waren er vanzelfsprekend ook wat leden van de jongerenclub van Groen(s)links genaamd Dwars. U weet wel die club die bekend staat voor het ontwikkelen van bommen en andere explosieven (zie onderstaande links). Het laat zich raden dat ook de Dwars leden de grote olifant in de kamer niet wilden benoemen. Ja, ja ik hoor u denken alweer een olifant? En jawel ook dit onderwerp bevat een enorme olifant. Deze keer vertegenwoordigd de inmiddels veelvoorkomende dikhuid het zeer omstreden taboe onderwerp genaamd immigratie. Dat Markje Rutte sinds 2015 immigratie record na record verbreekt, is inmiddels overduidelijk bij iedereen die ook maar de minste moeite heeft genomen om zich in de feiten te verdiepen. Dat al die immigranten, statushouders of hoe je het ook wilt noemen een huis toegewezen krijgen is een logisch gevolg van het beleid wat op haar beurt weer resulteert in een nog groter tekort van de toch al krappe huizenmarkt. Dat staat toch buiten kijf? Kennelijk als men deze demonstranten moet geloven zit ik er wederom volledig naast want het nagenoeg unanieme antwoord op de vraag of statushouders bij zouden kunnen dragen aan het probleem is negatief. Ofwel, hoe kom je erbij? Natuurlijk zijn immigranten met een verblijfsvergunning geen probleem, ook niet als ze een huurwoning toegewezen krijgen. Want, aldus de demonstranten “ze hebben ook een recht op wonen”. Schiet mij maar lek, want ik begrijp hier een aantal zaken niet. In mijn beleefwereld is het vrij simpel. Wanneer men een tekort heeft aan woningen voor de bevolking die op dat moment al in het land aanwezig is, is het mijn inziens volstrekt onzinnig om dan nog meer bevolking binnen te halen aangezien je ze simpelweg niet kunt huisvesten. Dan moeten er maar meer huizen gebouwd worden hoor je dan. Tja, ook daarvoor valt heel veel te zeggen maar opmerkelijk is het wel dat dit gezegd wordt door aanhangers van de partijen die nu juist stelselmatig het bouwen onmogelijk hebben gemaakt. Denk aan die fijne klimaatakkoorden waar ze zo vol van zijn. De Climate deal waar ze allen zo’n groot voorstander van zijn maar ook de Co2 nonsens, de stikstof stupiditeit en nog meer van dit soort idioterie komt grotendeels van hun eigen agenda die nu hun persoonlijk treft omdat ze geen woning meer kunnen vinden. Net goed zou iedereen met een gezond verstand denken, ware het niet dat het probleem vroeg of laat ook ons weldenkende burgers treft en dat maakt het geheel des te spijtiger.

Alles bij elkaar opgeteld heb ik nog steeds moeite om te geloven dat al deze mensen werkelijk het grote plaatje niet zien. Dat ze niet in staat lijken te zijn om simpele rekensommen bij elkaar op te tellen en een duidelijk beeld van oorzaak en gevolg te vormen. Ik stel mijzelf dan de volgende vragen te beginnen met hoe kan het zijn dat een groot aantal demonstranten niet bereid zijn een simpele vraag te beantwoorden? Mijn inziens getuigd dat van het tekort komen aan een antwoord op de desbetreffende vraag. Maar diegene die wel antwoord geven lijken structureel een tekort aan argumenten te hebben, een tekort aan kennis en feiten en ga zo maar door. Hoe kan dat? Zijn ze dan allemaal te beroerd om zich in de daadwerkelijke feiten te verdiepen? Is het soms inderdaad massahypnose, laksheid of een vorm van zwakbegaafdheid? Of zijn ze dan werkelijk allemaal simpelweg hersendood? Ik kan er met mijn verstand niet bij, wellicht dat u na het zien van de video er wel een licht op kunt werpen.

Links: https://www.geenstijl.nl/960501/bom_gevonden_bij_groenlinks_jo/

https://tpo.nl/2020/02/09/briefje-van-kees-aan-jesse-klaver/

 


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
18 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
18
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x