CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Artsencollectief: “Wij hebben gezworen om patiënten geen kwaad te doen.”

Oproep Stichting Artsen Covid Collectief

Namens bijna 1.000 artsen heeft de Stichting Artsen Covid Collectief vanochtend een video uitgezonden om hun collega artsen op te roepen zich aan te sluiten bij de stichting.

De video is in minder dan een uur oud en al ruim 4.000 keer bekeken. 

 

“In tijden van crisis is er geen absolute waarheid. Als arts kwam ik maanden geleden al in een groot conflict terecht. Een conflict tussen mijn artseneed en mijn grote twijfel.”, opent de video.

“Twijfel over de maatregelen. Twijfel voor de prijs die wij als maatschappij moeten betalen.”

Dit is goed nieuws. We wachten al en hopen al een tijdje dat artsen eindelijk gezamenlijk op durven te staan tegen deze coronamaatregelen. Zij spelen een hele belangrijke rol om de waarheid boven tafel te krijgen. We kunnen ook direct zien welke artsen daadwerkelijk hun verantwoordelijk durven te nemen en welke hun verantwoordelijkheid aan de kant schuiven. Artsen zijn ook mensen en net zoals in iedere groep in de samenleving zijn er goede artsen en ook foute artsen.

De gevolgen van dit beleid zijn niet te overzien en artsen hebben een grote verantwoordelijkheid om zich hier tegen uit te spreken. Ook het wantrouwen jegens artsen groeit naarmate dit coronaverhaal steeds duidelijker begint te worden en we zien dat we “met een atoombom een kakkerlak proberen dood te maken.”, zoals de opgestapte VVD fractievoorzitter Ghislen Nysten het noemt.

#iktwijfel

Bij de stichting hebben zich bijna 1.000 Nederlandse artsen aangesloten. 

Verschillende artsen komen voorbij met de boodschap: “Ik ben arts en ik twijfel.”

Een andere arts:

“We geven de politiek graag alternatieven kado waarbij we denken in mogelijkheden. Waarin we niet één groep opofferen voor een ander.”

“Waarin gezond zijn en gezond blijven centraal staan maar ook waarin wij als professionals kunnen bijdragen aan het scheiden van ZIN en ONZIN.”

Als arts hebben wij beloofd of gezworen om patiënten geen kwaad te doen

“Er zijn reële alternatieven. Alternatieven waarvan we durven te stellen dat ze niet gehoord of gezien worden.”

“Wij roepen onze collega´s op om zich aan te sluiten bij het grootste artsencollectief dat zich bezighoudt met de corona aanpak.”

Weer een arts:

“Als uitgangspunt onze twijfel. Als doel verandering. Als arts hebben wij beloofd of gezworen om patiënten geen kwaad te doen. Dat brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. En daarin zijn wij kwetsbaar.”

De corrupte media zal hier géén aandacht aan schenken. Misschien ergens een klein artikeltje. Zij willen slechts het volk bang maken en angst aanpraten middels hun eigen TV-virologen en specialisten die ver weg staan van de echte wereld.

Maar 1.000 artsen worden door media én door politici genegeerd. Dit moet stoppen. Deel dit ook zoveel mogelijk. Laat zien aan Nederland hoe het écht zit.

Website Stichting Artsen Covid Collectief
https://artsencollectief.nl/

LEES OOK:

­­Aankondiging: ‘Ik ben arts en ik twijfel’

Fractievoorzitter VVD stap op: “Dit gaat té ver!”

VVD-fractievoorzitter stapt op en schrijft open brief aan Mark Rutte

Deel en like zoveel mogelijk! Zo doorbreken we samen de censuur!

4.5 12 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
2
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven