Hoe vaak hebben we de afgelopen decennia niet gehoord dat we de wetenschap moeten volgen en nu komt “de wetenschap” met een absolute knaller, ‘tuinieren verhoogt de kans op hartaanvallen‘. En heeft u alstublieft niet de moed om te gaan denken dat dit één van de bijwerkingen, zoals vermeld op de bijwerkingen lijst van de mRNA proef prikken, zou kunnen zijn. Volg vooral de ‘wetenschap’ richting de WEF illusie van “niets bezitten en gelukkig zijn”.
GROENE VINGERS Dringende waarschuwing voor tuiniers omdat bodem ‘risico op dodelijke hartziekte verhoogt’
TUINIERS zijn gewaarschuwd dat hun gewoonte hen een verhoogd risico op hartaandoeningen kan geven.
Artsen ontdekten dat verontreinigende stoffen in de bodem een ‘nadelig effect op het cardiovasculaire systeem’ kunnen hebben.
De resultaten van de analyse hebben experts ertoe aangezet om mensen aan te bevelen een gezichtsmasker te dragen als ze in nauw contact met de grond zijn.
Experts van het Universitair Medisch Centrum Mainz, Duitsland, zeiden dat vervuiling van lucht, water en bodem verantwoordelijk is voor ten minste negen miljoen doden per jaar.
Ze benadrukten dat meer dan 60 procent van de sterfgevallen als gevolg van vervuiling te wijten is aan hartproblemen zoals beroertes, hartaanvallen, hartritmestoornissen en chronische chemische hartziekte.
In Cardiovascular Research, een tijdschrift van de European Society of Cardiology, schrijven de auteurs dat bodemverontreinigende stoffen zware metalen, pesticiden en kunststoffen omvatten.
Ze stellen dat verontreinigde grond dan kan leiden tot toenemende oxidatieve stress in de bloedvaten, wat op zijn beurt leidt tot hartaandoeningen.
Vuile grond kan door inademing in de bloedbaan terechtkomen.
Bodemverontreinigende stoffen stromen ook in rivieren, waardoor vuil water ontstaat dat later kan worden geconsumeerd.
Pesticiden werden ook in verband gebracht met hart- en vaatziekten.
De experts voegden eraan toe dat, hoewel mensen die in de landbouw en de chemische industrie werken, het meeste risico lopen, het grote publiek ook pesticiden kan binnenkrijgen van besmet voedsel, bodem en water.
De experts zeiden: “Hoewel bodemverontreiniging door zware metalen en de associatie met hart- en vaatziekten vooral een probleem is in lage- en middeninkomenslanden, aangezien hun bevolking onevenredig wordt blootgesteld aan deze milieuverontreinigende stoffen, wordt het een probleem voor elk land ter wereld vanwege aan de toenemende globalisering van voedselvoorzieningsketens en de opname van deze zware metalen met fruit, groenten en vlees.”
Doktoren hebben ook cadmium onderzocht, een zwaar metaal dat van nature in kleine hoeveelheden voorkomt in lucht, water, bodem en voedsel, en ook afkomstig is uit industriële en agrarische bronnen.
Hun analyse toonde gemengde resultaten in de relatie tussen cadmium en hartziekten.
Door analyse ontdekten ze dat het aantal bezoeken aan de cardiovasculaire afdeling spoedeisende hulp in Japan 21 procent hoger was op dagen met zware blootstelling aan Aziatisch stof.
Dit stof is gevaarlijk omdat het meestal verontreinigd is en in de lucht zit.
Professor Münzel voegde eraan toe dat er meer studies nodig zijn naar het gecombineerde effect van meerdere bodemverontreinigende stoffen op hart- en vaatziekten, aangezien we zelden worden blootgesteld aan één giftige stof.
“Er is dringend onderzoek nodig naar hoe nano- en microplastic hart- en vaatziekten kunnen initiëren en verergeren.
“Tot we meer weten, lijkt het verstandig om een gezichtsmasker te dragen om blootstelling aan door de wind opgeblazen stof te beperken, water te filteren om verontreinigingen te verwijderen en voedsel te kopen dat in gezonde grond is geteeld.”
Het originele artikel van The Sun.
