Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Wereldleiders veroordelen Bigtech censuur Donald Trump

Politieke leiders over de hele wereld hebben kritiek geuit op grote Bigtechs omdat ze president Donald Trump verbannen van hun sociale mediaplatforms.

Momenteel is de president verbannen van Twitter, Facebook, Pinterest, Snapchat, Reddit en Instagram.(bron)

Twitter verwijderde het account van Trump definitief en zei dat zijn recente berichten in strijd waren met het “Glorification of Violence Policy”. (bron)

De Duitse bondskanselier Angela Merkel noemde het Twitter-verbod op Trump ‘ problematisch ‘ en zei dat vrijheid van meningsuiting een essentieel recht van ‘elementaire betekenis’ is, zal dus haar woordvoerder Steffen Siebert, op 11 januari. (bron)

“Dit fundamentele recht kan alleen volgens de wet en binnen het door de wetgever gedefinieerde kader worden aangepakt, niet volgens een besluit van het management van sociale mediaplatforms”, zei Siebert.

“Vanuit deze invalshoek beschouwt de bondskanselier (Merkel) het als problematisch dat de accounts van de Amerikaanse President nu permanent geblokkeerd zijn”, zei hij. (bron)

Leden van de Franse regering waren het daarmee eens.

Clement Beaune

De onderminister voor aangelegenheden van de Europese Unie Clement Beaune zei dat hij “geschokt” was dat een particulier bedrijf dit soort beslissingen nam.

“Dit moet door de burgers worden beslist, niet door een CEO”, zei hij maandag tegen Bloomberg TV . “Er moet openbare regulering komen voor grote online platforms.” (bron)

De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire veroordeelde ook de bans en zei dat Bigtechs deel uitmaakten van een digitale oligarchie die een bedreiging vormde voor de democratie.

Manfred Weber, de leider van de Europese Volkspartij – een centrumrechtse politieke partij – herhaalde Beaune en riep op tot regulering van Big Tech-bedrijven.

“We kunnen het niet aan American Big Tech overlaten om te beslissen hoe we wel of niet online kunnen discussiëren. De mechanismen van vandaag vernietigen het zoeken naar compromissen en het opbouwen van consensus die cruciaal zijn in vrije en democratische samenlevingen. We hebben een striktere regelgevingsaanpak nodig ”, schreef hij op Twitter op 11 januari.

Ondertussen zei de linkse leider van de Labour Party, Jonas Gahr Støre, dat de censuur van Big Tech de politieke vrijheid over de hele wereld bedreigt. Hij zei dat Twitter wereldwijd dezelfde standaard moet toepassen als bij Trump.

“Dit is een lijn waar ook de vrijheid van meningsuiting op het spel staat”, zei Støre . “Als Twitter met dit soort dingen begint, betekent dit dat ze de wereld rond moeten gaan en naar andere mensen moeten kijken, en ze buiten moeten sluiten.” (bron)

Onverwachts en mooie woorden alleen de ideologie van het globalisme sluit aan bij de Democraten en we moeten maar eens gaan zien of er ook daadwerkelijk actie wordt ondernomen.

Van dictator Mark Rutte hebben wij nog niets vernomen. Hij schreeuwde onlangs al dat Donald Trump moest aftreden. Volledig voorbijgaand aan het feit dat er wel degelijk bewijzen zijn die door een rechter toegelaten hadden moeten worden. Er valt niet over te twisten. Wij hebben hier genoeg voorbeelden laten zien en het is, voor diegenen die serieus de waarheid willen weten, allemaal te vinden op het internet.

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
2
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x