Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Wees snel ! Beperkte voorraad.

Ziek van onze wereld - Spreuken | Spreuken, Wereld, Leuke spreuken
Kinderhandel, Wees Snel, beperkte Voorraad.

 
Terwijl ZIJ uw focus op dit -> laten richten.
Leggen ZIJ hun focus op dit Free Pijltje Naar Beneden Vector - (3.001 Gratis downloads)

Deel van de tekst uit een art. van de tijd.be

Nieuwe Afghaanse vluchtelingenstroom in de maak

De essentie

Komt er een nieuwe vluchtelingencrisis van Afghanen?

De kiemen zijn aanwezig. Sinds de Amerikanen het land verlieten, rukken de taliban razendsnel op. Vele Afghaanse burgers maken zich klaar om te vluchten. Naar buurlanden, Turkije maar ook naar Europa.

Komt er een Turkijedeal voor Afghanen?

Europa wil dat zeker. De vraag is of Turkije nog wil en kan. Het volk mort en de oppositie hijgt in Erdogans nek.

Ziet België straks meer Afghanen komen?

Dat is afwachten. Wel is België populair bij Afghanen, vooral bij niet-begeleide minderjarigen.

Wel is België populair bij Afghanen, vooral bij niet-begeleide minderjarigen.

Wel is België populair bij Afghanen, vooral bij niet-begeleide minderjarigen.

Wel is België populair bij Afghanen, vooral bij niet-begeleide minderjarigen.

en nee dit is geen schrijf of knip/plak fout, ik wilde het even door laten echoën om daarna Uzelf aan het denken te zetten over die tekst in combinatie met een kort art. uit 2019.

Een heel kort art. Het zou eerder onder de categorie vermeldingen vallen, wat volgens mij niet echt de ¨Wereldpers¨ heeft gehaald.

Meer dan 400 vluchtelingenkinderen spoorloos verdwenen in België

© Pixabay

In België zijn 427 vluchtelingenkinderen spoorloos verdwenen uit de opvangcentra van Fedasil, zo blijkt uit nieuwe cijfers van Missing Children Europe en Child Focus.

Naar schatting zijn meer dan 30.000 minderjarigen die zijn aangekomen onder de vluchtelingen die in Europa zijn aangekomen, vermist, waarbij autoriteiten en politiediensten schijnbaar overweldigd zijn door het fenomeen.

De ‘Missing Children Europe’, de Europese Federatie voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen, stelt dat de meeste vermiste kinderen vlak voor of tijdens hun asielprocedure verdwijnen. Ze worden niet altijd adequaat opgevangen en door de langzame en complexe procedures verdwijnen veel kinderen, meldt de RTBF .

Vroeger ging men er vaak van uit dat minderjarigen, wanneer ze van de radar verdwenen, gewoon hun reis hadden voortgezet of hadden geprobeerd zich bij hun gezin in een ander land te voegen. De realiteit is echter vaak dat deze kinderen het slachtoffer worden van uitbuiting, zelfs in zogenaamde ‘veilige havens’ zoals Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

“Er is geen classificatiesysteem voor verdwijningen”, zegt Stephan Smets, de COO van Child Focus Belgium, die gegevens voor de statistieken aanleverde, meldt de RTBF. “De 427 migrerende kinderen waarvan we geen nieuws hebben, worden met dezelfde nauwkeurigheid geanalyseerd als de honderden andere verdwijningszaken die momenteel worden verwerkt”, voegde hij eraan toe.

“Het probleem met de verdwijningszaken van zogenaamde ‘migrantenkinderen’ is dat deze dossiers moeilijk te stempelen zijn omdat ze over een lange periode verspreid zijn”, zegt Smets. “Ze komen aan in Europa, worden geregistreerd en op een dag krijgen we te horen dat de ondersteunende diensten ze uit het oog zijn verloren”, voegde hij eraan toe.

Zolang er nog een gebrek aan organisatie is tussen de EU-lidstaten, zullen de verzamelde gegevens uit verschillende landen niet vergelijkbaar zijn. In de praktijk betekent dit dat er geen officiële registratie is van het exacte aantal vermiste vluchtelingenkinderen, of wat er met hen gebeurt nadat ze zijn verdwenen.

Missing Children Europe benadrukte het belang van grensoverschrijdende samenwerking en systematische en gecoördineerde uitwisseling van alle gegevens over vermiste kinderen, om de procedures te verduidelijken.

Maïthé Chini
The Brussels Times

Kindermisbruik in België door lockdown verdubbeld

HOLOCAUST en kindermisbruik met de gebroeders de Jonge

¨In 2013 en 2014 registreerde de EU 15.846 slachtoffers van mensenhandel, vermoedelijk het topje van de ijsberg. Minstens 2.375 van hen zijn kinderen, maar dit getal ligt in werkelijkheid waarschijnlijk hoger.¨

Ziet u hoe de misl(ij)eiding werkt !

 

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
6 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
6
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x