CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Weer een uitzonderlijk CSTV Interview met mark rutte

De Telegraaf, u weet wel, de krant van slapend Nederland, publiceerde op 5 maart een uitvoerig interview met mark rutte.

Het ontroerde mij eerlijk gezegd wel een beetje toen ik het interview las.

mark liet blijken dat hij echt het aller-aller-allerbeste met ons land voor heeft. hij gaat zich inzetten voor de lage inkomensgroepen, voor de midden inkomensgroepen, voor de hoge inkomensgroepen, voor de bedrijven en voor het welzijn van ons allen. Het gaat het beste worden dat ons ooit is overkomen als mark wederom verkozen (of zelfbenoemd) wordt voor de vierde keer als (minister) president.

hij weet al dat hij glansrijk de verkiezingen gaat winnen en is al naarstig opzoek naar het juiste team van meelopers.

Op 20 januari 2021 was mark al eens in onze CSTV studio voor een eerder interview. En aangezien ik weet dat mark enorm geniet van de aandacht en de vrije spreekruimte die hem geboden wordt in interviews, belde ik hem op of we het nog eens een keer konden overdoen. hij was direct enthousiast. “Bij jullie krijg ik tenminste echte vragen en niet van die slappe hap voorgeschoteld”, vertrouwde mark mij toe.

Bij CSTV willen wij onze lezers graag van alle kanten informeren dus lieten we mark wederom naar onze studio komen voor een indringend gesprek.

mark: Wat leuk dat ik hier weer mag zijn. Ik heb zo genoten van het vorige interview, hahahaha.

CSTV: Ja, dat was een heel interessant interview, maar wij waren wel een beetje teleurgesteld dat je de dag daarna je mening weer helemaal had veranderd.

mark: Je moet begrijpen dat het zo werkt in politiek Marcel. Ik moet natuurlijke iedereen te vriend houden. En dat betekent natuurlijk dat ik wel eens met een andere wind moet meewaaien. Er zijn nou eenmaal heel veel zaken waarmee ik rekening moet houden.

CSTV: Behalve rekening houden met het volk dan zeker?

mark: hahaha, dat is een goeie. Nee, het volk moet ook gewoon eh eh. Ja die moeten natuurlijk snappen dat ik eh eh. Nou ja, je begrijpt het wel, toch?

CSTV: Dat je naar klaus moet luisteren, of zoiets? Nou ja, laat maar even zitten voor nu. Daar komen we later nog op terug.

mark: Even een vraag tussendoor Marcel, wat is er toch bij jullie aan de hand met hoofdletters? Ik zie dat die soms correct worden weergegeven en soms niet.

CSTV: Oh laat me dat even uitleggen, mark, onze hoofdletters worden altijd correct weergegeven. Hoofdletters, als het namen betreft, hebben immers een betekenis van respect. En voor sommige mensen hebben we daarom de hoofdletters afgeschaft.

Maar mark, nu terzake:

’Nationaal herstelplan voor vliegende start naar de zomer’

 zo was de kop in de telegraaf. Maar wat bedoel je daar nou echt mee mark?

mark: Ja, ik moet de mensen toch een perspectief bieden natuurlijk

CSTV: Maar is er een herstelplan voor een vliegende start?

mark: Hé, er komen verkiezingen aan. Als ik niks beloof dan zou het zo maar kunnen zijn dat er minder mensen op mij stemmen. En dat kan natuurlijk niet, hahaha. Als ze niet op mij stemmen, ja dan moet ik misschien andere maatregelen nemen.

CSTV: Wat bedoel je daarmee te zeggen?

mark: Nee, laat maar, ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt. Wij hebben ook een heel goed en geavanceerd stemfraude systeem… hahaha, nee, dat moet ik niet zeggen. Dat is een grapje.

CSTV: In het interview met de telegraaf heb je laten optekenen dat je het minimumloon wil gaan verhogen. Is dat echt zo?

mark: Nou, je moet dat maar eens goed lezen, daarna heb ik het meteen over de midden inkomens. Dus die hebben weinig te maken met het minimumloon. Daar hou ik me natuurlijk helemaal niet mee bezig, met die sukkels. Oh, dat moet je niet zo opschrijven hoor, hahaha. Nee, de beeldvorming moet zijn dat ik het beste voor heb met iedereen.

CSTV: Maar ga je dan wel iets doen voor de middenklasse?

mark: Dat moet de beeldvorming zijn. ik vind dat we er alles aan moeten doen dat we, ehh, ehh, nou ja, dat we het voor iedereen beter gaan maken. Zo ga ik de verkiezingen winnen. Daarom ben ik nu ook allerlei versoepelingen aan het beloven. En na de verkiezingen zien we wel weer verder.

CSTV: In het Telegraaf interview zei je dat er waarschijnlijk helemaal niet hoeft te worden bezuinigd. Hoe ben je tot die gedachte gekomen? We zitten immers in een situatie waarbij de overheidsuitgaven de pan uit rijzen en de inkomsten geminimaliseerd zijn?!?

mark: Hahaha, jullie van CSTV stellen altijd van die moeilijke vragen. ik heb van het campagneteam gehoord dat we helemaal niet gaan bezuinigen. Bezuinigingen, dat zijn woorden die in verkiezingstijd niet goed scoren bij de mensen. Dus dat doen we niet.

CSTV: Vind je nou zelf echt dat je het land goed door de crisis heen aan het loodsen bent? je bent nu een jaar bezig met beleid dat bij vele mensen vragen oproept en wat heb je nou eigenlijk bereikt met al je maatregelen?

mark: Ja, weer die kritische vragen van CSTV. Bij de Telegraaf ging het toch een stuk gemakkelijker. Maar goed, jullie lezers moeten zich realiseren dat het zonder mijn maatregelen allemaal nog veel erger zou zijn geweest.

CSTV: Echt waar? Erger dan het slopen van de samenleving? Erger dan het naar de afgrond brengen van zo veel ondernemingen? Erger dan het voor altijd traumatiseren van zovele jonge mensen? Erger dan het ontzeggen van ziekenhuiszorg voor vele ernstig zieke patiënten  Erger dan het beëindigen van de levensvreugde van zoveel ouderen? En zo kan ik nog wel even doorgaan.

mark: Ja, zie je wel, jullie bij CSTV zien het allemaal zo somber in. Maar ik ben natuurlijk wel de grote leider die ons land door deze afgrijselijke crisis heen helpt.

CSTV: Wat vindt je van de ambities van sigrid kaag om premier te worden?

mark: Van de regen in de drup, hahahahaha. Nee, dat is een grapje. ik ben natuurlijk de beste leider.

CSTV: je hebt vast wel al in gedachten met wie je straks wil gaan samenwerken. Kan je daar iets meer over vertellen?

mark: Hahahaha, ja, met die lui die altijd van die vervelende vragen stellen, daar ga ik natuurlijk niet mee in zee. Nee, ik heb de afgelopen tien jaar een leuke ploeg van trouwe volgers om me heen verzameld en die heb ik natuurlijk beloofd ze te belonen voor hun trouw. En daar horen die complotdenkers en critici op mijn beleid natuurlijk niet bij.

CSTV: Maar je hebt ook gezegd dat je niemand zou afwijzen…..

mark: Ja, zo speel ik het spel. We zitten in een crisis en daar moeten we met elkaar uitkomen.

CSTV: Maar wij hebben het gevoel dat bijvoorbeeld Wybren van Haga veel meer moeite doet om uit deze crisis te komen. Wil je dan wel met hem samenwerken?

mark: Nee, ja, als we het op zijn manier doen dan gaat het natuurlijk helemaal fout.

CSTV: Hoezo?

mark: Ja, je weet wel, met al die kritische vragen terwijl we midden in een pandemie zitten.

CSTV: Is er iets mis met kritische vragen dan?

mark: We gaan gewoon een aantal dingen oplossen en dan komt er een gewoner nieuw normaal aan.

CSTV: Is er een draaiboek waar wij niet van weten?

mark: Nou ja, niet van weten. Er zijn natuurlijk dingen die niet openbaar zijn. Het internationaal overleg met sommige instanties, daar kan ik niet zo veel over zeggen…..

CSTV: klaus schwab weer?

mark: Haha, dat is een hele goede vriend van mij en hij heeft hele goede ideeën over hoe de wereld er uit moet gaan zien. Nee, maak je geen zorgen, dat komt allemaal goed.

CSTV: Heb je overwogen om de verkiezingen uit te stellen?

mark: Ja, daar heb ik natuurlijk wel over nagedacht. Maar ik sta zo ver voor in de peilingen. En dan met dat geweldige interview in de Telegraaf, dat een heel groot lezerspubliek bereikt. En zelfs een interview met CSTV, die toch een meer kritisch lezerspubliek heeft, dat gaat mij natuurlijk helpen om deze verkiezingen glansrijk te winnen. Als dat niet zo zou zijn, dan had ik met de noodwet onder mijn arm deze verkiezingen natuurlijk tot in het oneindige voor me uit kunnen schuiven, hahahahaha. Ik heb mijn groepje ook al bij elkaar en na de verkiezingen gaan we zo snel mogelijk door met het beleid dat ik wil en moet uitvoeren.

CSTV: Dat klinkt niet erg democratisch?

mark: Nee, maar op grond van afspraken die ik gemaakt heb moeten we snel doorgaan en dat is echt het beste voor de hele wereld.

CSTV: Maar er wordt toch heel veel schade aangericht met dit beleid?

mark: Ja, daar heb ik natuurlijk wel over nagedacht. Daarom doen we ook voorlopig de ondernemers ondersteunen met steunpakketten. Dan blijven ze wel een tijdje kalm, hahahaha.

CSTV: Wat is je uiteindelijke doel mark?

mark: Daar kan ik op dit moment nog niets over vertellen. Dat is echt geheim. Dat begrijp je toch wel zeker, hahahaha.

CSTV: Nee

mark: We zitten nu in een niet normale situatie. We moeten de gezondheidszorg uitbreiden en ik heb nog heel veel andere plannen bedacht. In juni of juli kunnen we terugkeren naar een normale situatie.

CSTV: Volgens ons is het enige dat je de afgelopen jaren succesvol hebt bereikt, zijn de bezuinigingen in de zorg waar we nu de wrange vruchten van plukken.

mark: Nou, ik heb ook wel andere dingen bereikt in de afgelopen 10 jaar, toch?

CSTV: Wij voelen ons een beetje zoals de ezel die de stok met daaraan de wortel aan een touwtje wordt voorgehouden mark…..

mark: hahahaha, ja, dat is een goeie.

CSTV: Waarom zouden de mensen op jou moeten stemmen mark?

mark: Omdat ik er ben voor iedereen. Voor het midden en kleinbedrijf, voor de midden inkomens, voor de laagste inkomens, voor de hoogste inkomens. Weet je, ik ben eigenlijk zoals Koot en Bie, ook uit Den Haag, hahaha. Geen gezeik, iedereen rijk. Hahahaha.

CSTV: Wij van CommonSenseTV zijn eigenlijk meer bezorgd dat binnenkort iedereen arm gaat worden. Zowel geestelijk als financieel…..

mark: Daarom vind ik het zo leuk om door jullie te worden geïnterviewd. Jullie hebben altijd van die leuke ideeën, hahaha.

 

CSTV: Recent heeft CSTV nog een lijst gepubliceerd over wat er de laatste 10 jaar onder jouw bewind is misgegaan. Maar jij hebt je gezegd dat er in de afgelopen 10 jaar ook heel veel is goed gegaan. Heb je daar voorbeelden van?

mark: Ja, de economie is heel goed gegaan.

CSTV: Dat lijkt ons niet echt jouw verdienste mark. Dat is de verdienste van al die ondernemers en werknemers die al die jaren keihard aan het werk geweest zijn.  Wat wel jouw verdienste is is dat je de bloeiende economie in één jaar helemaal naar de kloten hebt geholpen…

mark: Nou, zulke woorden gebruik ik liever niet hoor, hahahaha. Nee, onze economie staat er nog steeds ijzersterk voor.

CSTV: Echt waar mark? En is dat dank zij jou?

mark: Er is wel eens iets mis gegaan natuurlijk… Ze zitten de hele tijd te zeveren over één dingetje.

CSTV: Bedoel je de toeslagen affaire? Daar gaan wij het niet eens over hebben. Daar is al zoveel over gezegd.

mark: Oh gelukkig. Want dat is echt gelul. Ik heb met mensen gesproken en gezegd dat we het allemaal op gaan lossen. Dus ze moeten nu niet meer zeuren.

CSTV: Er zijn mensen die jou voor een internationaal tribunaal willen dagen. Wat vindt je daarvan?

mark: Ja, het is mijn taak om verantwoording af te leggen. Dat hoort bij mijn werk. Ik ben tenslotte de baas van Nederland….

CSTV: Pardon???

mark: Nou ja, zo zie ik dat. En als baas wil ik ook best wel verantwoording afleggen. En ik kan ook best wel tegen kritiek. Zolang het maar niet kritiek op mijzelf is. ik kan heel goed tegen kritiek op een ander, hahahahahahahah.

CSTV: Sorry mark, maar dit interview vinden wij toch een beetje raar. Na het Telegraaf interview hadden wij hoop op een meer inhoudelijk gesprek.

mark: Dat maakt toch niet uit, ik win de verkiezingen toch wel. En zo niet, dat verzin ik wel een nieuwe wet om de verkiezingen ongeldig te verklaren. We zitten toch nog steeds in een pandemie en die moet ik oplossen, Hahahaha. Zeg nou zelf, er is toch niemand anders die dit virus plat kan slaan.

CSTV: Heb je nog een boodschap aan de lezers van CSTV mark?

mark: Eigenlijk heb ik helemaal geen boodschap aan de mensen. Ik heb nu meer macht dan ooit. Hahahahaha. Dat is ook een grapje natuurlijk. Maar als iedereen nou zo snel mogelijk zijn prikje gaat halen dan kunnen we misschien tegen de zomer eens kijken of er al iets meer mogelijk is. Maar dat hangt natuurlijk wel af van het resultaat van die prikjes.

CSTV: Wat bedoel je daar mee mark?

mark: In dit stadium kan ik daar nog niet zo veel over zeggen, maar wees er maar van overtuigd dat we het beste voor hebben met de wereld.

CSTV: Zijn dit weer de gedachten en woorden van je vriend klaus?

mark: hahaha, wie zegt dat het mijn vriend is. Ik heb helemaal geen vrienden.

CSTV: Laten we het interview hiermee maar beëindigen mark.

 

Enigszins teleurgesteld waren wij toen mark onze studio weer verliet. Maar van de andere kant, tja, zo is het nou eenmaal. En er komen verkiezingen aan en zoals gebruikelijk gaat dat gepaard met heel veel beloftes. U krijgt volop gebak, koekjes, frisdranken en, wat later op de avond, zelfs een biertje en een borrel toegezegd.

Bij uitzondering mag u even buiten komen om mark een knuffel te geven, zonder muilkorf. Maar nadat de fotograaf zijn plaatje heeft geschoten wordt u natuurlijk snel opgepakt door de plaatselijke politie omdat u zich ongeoorloofd op het dorpsplein bevindt.

Lang leve de democratie.

 

Als u het Telegraaf interview ook nog wilt lezen:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1062207840/mark-rutte-nationaal-herstelplan-voor-vliegende-start-naar-de-zomer

En mocht u denken dat dit alleen maar satire is, beste lezers, de waarheid is nog veel gekker. Het lijkt wel alsof dit enge mens meteen gereageerd heeft op de publicatie van het interview met mark. Kijk en lees dit maar:

’Drammer past mij niet, ben klimaatleider’

D66-leider Kaag: ’Meeste mensen hebben geen last van de avondklok’

DEN HAAG – Met de verkiezingen voor de deur klimt D66 gestaag in de peilingen. In verkiezingsdebatten doet Sigrid Kaag (59) het beter dan menigeen dacht. Over de avondklok heeft de kopvrouw van de democraten het liever niet meer. „Je kunt er wel voor knokken, maar je kunt ook weggestemd worden.”

Sigrid Kaag: „Eigenlijk is de combinatie ’vrouw’ en ’D66’ voor sommigen al genoeg. Dat is een soort rode lap op een stier.”

Sigrid Kaag: „Eigenlijk is de combinatie ’vrouw’ en ’D66’ voor sommigen al genoeg. Dat is een soort rode lap op een stier.”

Kaag schenkt zelf de koffie in. „Gewoon zwart?”, vraagt de lijsttrekker op het deftige D66-partijkantoor in een zijstraat van het Plein in Den Haag. „Melk? Ik weet eigenlijk niet of we dat hebben. Ik ben hier niet zo vaak.”

De samenleving zucht al tijden onder de coronalockdown. In debatten met haar concurrenten richt Kaag zich dan ook volle bak op de exitstrategie: met een vaccinatiebewijs en door de Staat bekostigde testen moet de maatschappij weer open kunnen.

Over haar ambities voor het premierschap is de D66-leider kristalhelder: ze wil ’t Torentje in en Nederland voorzien van ’nieuw leiderschap’. „Draagvlak creëren in plaats van achter de troepen aanlopen.” Vaak met impopulaire standpunten.

Rutte wordt vaak het verwijt gemaakt dat hij geen visie heeft. Wat is uw visie voor Nederland?

„Dat we eerlijker, groener en rechtvaardiger uit deze crisis moeten komen. Dat is een visie. Iemand met visie durft keuzes te maken, durft draagvlak te creëren. Ook op gevoelige thema’s, waar dat draagvlak er soms niet is.”

In campagnetijd zegt D66 dat het beter moet met onderwijs, wonen, toeslagen. Maar dat zijn uitgerekend de ministeries waar D66 de afgelopen jaren aan de knoppen zat. Dan is er toch iets niet goed gegaan?

„Dat zou de makkelijke conclusie zijn. Het woningtekort heeft zich heel veel jaren opeengestapeld. Kajsa Ollongren heeft woondeals kunnen sluiten. Alleen, in twee, drie jaar tijd hebben we het niet weg kunnen werken.”

Precies. Het onderwijs dan. Daar ontbreekt volgens D66 van alles aan. Het was uw minister die verantwoordelijk was voor het hoger onderwijs. Hoe kan de D66-stemmer u nog geloven?

„Ik denk dat de kiezer heel goed weet wat er is gebeurd en waar D66 voor heeft gestreden. Maar we zaten in een coalitie van vier partijen waarvan D66 met CU de enige waren met serieuze plannen voor het onderwijs.”

Wilt u dan niet meer met VVD en CDA in zee?

„In deze fase is dat niet realistisch om te zeggen. We willen regeren, liefst in een zo progressief mogelijk kabinet.”

Op welk terrein had D66 de afgelopen kabinetsperiode meer ruimte gewild?

„Stikstof en de halvering van de veestapel. We hebben te veel kool en geit gespaard. De Moria-deal was ook een moeilijke.”

Vluchtelingenopvang en klimaat: vormen die onderwerpen dan dealbreakers in een volgende formatie?

„Nee, want wij gaan sowieso op volle toeren tot 17 maart en daarna kijken hoe de uitslagen zijn. Ook op onderwijs zijn stappen te maken, maar ik ben niet iemand die van tevoren gaat zeggen: dit is de ondergrens. Dat is niet realistisch.”

Uw voorganger Rob Jetten maakte van ’klimaatdrammer’ een geuzennaam. Bent u ook een klimaatdrammer?

„Nee, ’drammer’ past niet bij mij. Van klimaat heb ik in onze campagne wel een centraal punt gemaakt, maar je moet er niet voor drammen. Dat is geen kritiek op Rob, hoor. Ik ben een vrouw van 59, ik ga ook niet in een trui lopen met een leus.”

Wat zou er op uw trui staan? Klimaatdiplomaat?

„Klimaatleider.”

Waarom zouden kiezers op u moeten stemmen en niet op Jesse Klaver van GL?

„Ha! Kijk, we hebben eenzelfde richting qua klimaat, maar wij bij D66 blijven heel scherp op hoe we in Nederland het geld gaan verdienen om die dingen te bereiken. En dat is een belangrijk verschil met GL. Met alle linkse partijen, overigens.”

De kandidatenlijst van D66 kreeg vanuit uw eigen partij stevige kritiek. Niet divers genoeg.

„Ik herkende het niet. We hebben een van de meest diverse lijsten. We hebben bijvoorbeeld ook een ondernemer uit Friesland! Maar het is nooit af. Je wil een afspiegeling zijn van het hele land.”

Waar moet er een tandje bij? Meer vrouwen?

„Nee, dat zeker niet.”

O? Staat genoteerd. Te weinig kleur?

„Ik denk dat we daar aan betere talentscouting moeten doen.”

Staat de heteroseksuele blanke man inmiddels een streepje achter bij D66?

„Ook op dat vlak is er bij ons voldoende afspiegeling.” Lachend: „Hans Vijlbrief (nummer 12 op de lijst) telt voor tien!”

De Universiteit Utrecht deed onderzoek naar online seksisme jegens vrouwelijke politici. Uw naam staat helemaal bovenaan in het lijstje vrouwen die de meeste haat over zich heen krijgen. Hoe komt dat denkt u?

„Twitter is een beetje de kroeg maar dan met snelle vingers. Je bent vrouw, je hebt een mening, dan heb je internationale ervaring, ik heb ook nog een Palestijnse man. En D66! Eigenlijk is de combinatie ’vrouw’ en ’D66’ voor sommigen al genoeg. Dat is een soort rode lap op een stier.”

„Maar ik wil heel scherp zijn hier. Je vraagt aan mij om uit te leggen waarom andere mensen mogen schelden. Mij een staatshoer mogen noemen, of een terroristenliefje. Er is een grens. Ik hoef dit niet te verklaren.”

U zegt altijd dat u beoordeeld wilt worden op uw kwaliteiten, niet op uw geslacht. Toch richt de D66-campagne zich voor een groot deel wel op uw geslacht. Hoe rijmt u dat?

„De meeste mensen willen één herkenningslabel op iemand plakken. En ik denk dat dat misschien in campagnes ook gebeurt, maar dat is niet de boodschap die ik wil uitdragen. Ik ben mens, ik ben vrouw, ik ben moeder, ik heb veel internationaal gewerkt, ik ben katholiek.”

Toch zijn die labeltjes kennelijk wel erg belangrijk voor D66, bijvoorbeeld voor het samenstellen van zo’n kandidatenlijst.

„Ja, maar kwaliteit staat voorop.”

Als je als D66 diversiteit op de lijst zo belangrijk vindt móet de partij wel hokjes turven. ’Mensen van kleur’ bijvoorbeeld, die meet u aan de hand van een factor waar ze niets aan kunnen doen.

„Klopt, maar het kan wel iets zijn als je het wilt hebben over racisme en discriminatie in de samenleving, dan is het ook goed om iemand aan tafel te hebben die het zelf heeft meegemaakt en er geloofwaardig over kan spreken.”

U pleit voor meer vrijheden voor wie gevaccineerd is. Dat lijkt niet heel liberaal. Is er binnen uw partij kritiek op?

„Nee, dit wordt breed gesteund. Op Europees niveau wordt ook al gesproken van een vaccinatiebewijs. Het gaat gebeuren, ik ben ervan overtuigd. Net als het testbewijs.”

Uw partij was aanvankelijk tegen de avondklok. Nu lijkt iedereen zich neer te leggen bij opnieuw een verlenging, ook in de samenleving. Speelt dat een rol bij uw instemming?

„Nou, we hebben wel gewoon een vergrijsde samenleving. Dat is even een simpele uitleg van mijn kant.”

Hoe bedoelt u dat?

„Nou ja, de meeste mensen hebben, zeker in de winter wanneer het koud en donker is, geen last van de avondklok. Ze hebben meer last van de beperkende bezoekersregeling dan de avondklok. Maar jonge mensen, of mensen die alleen wonen, die balen ontzettend.”

Wie knokt daar dan nog voor?

„Wij.”

D66 heeft anders gewoon bij het kruisje getekend.

„Ja weet je, als je over de avondklok gaat stemmen, dan zouden wij in de minderheid zijn. Dus je kunt er wel voor knokken, maar je kunt ook weggestemd worden. Als coalitie moet je nu eenmaal ook een vorm van eenheid bewaren. En niemand wil aan de verkeerde kant van de geschiedenis staan. Dat je achteraf moet zeggen: jee, dat was een verkeerd besluit… Maar angst is een slechte raadgever.”

 

En het vorige interview van CSTV met mark:

Exclusief!!! Interview van CommonSenseTV met Mark Rutte.

 

 

4.8 18 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
12 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
12
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven