NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Wederom verkiezingen in Israël

Israël gaat voor de derde keer in 1 jaar naar de stembus, de eerste keer in april 2019, waarbij Benjamin Netanyahu (Likud) en Benny Gantz (Blauw-Wit) even groot werden, was het niet mogelijk een regering te vormen binnen de 21-dagen termijn, de tweede keer, in september van dit jaar, is dit wederom niet gelukt. En daarom gaan de Israëli’s op 2 maart opnieuw naar de stembus.

Deze verkiezingen komen tijdens een cruciaal punt voor Israël, want de huidige minister-president, Benjamin Netanyahu, zit momenteel verwikkeld in een rechtszaak voor 3 verschillende aanklachten: fraude, omkoping en een vertrouwensbreuk. Deze rechtszaak is nog niet heel lang geleden écht van start gegaan, maar Netanyahu lijdt hier niet onder in de huidige peilingen:

Likud en Blauw-Wit staan op 33-34 zetels en als favoriet voor het premierschap staan de peilingen op Netanyahu (41%) en Gantz (38%).

Met nog ruim 3 maanden te gaan tot deze verkiezingen, is het nu lang niet met zekerheid te zeggen of Netanyahu of Gantz er als grootste uit gaat komen. volgens de peilingen op dit moment zou Gantz net groter worden dan Netanyahu, maar we hebben vaker gezien dat Likud net voor de verkiezingen een eindsprint maakt in de peilingen, en uiteindelijk ook in de uitslag.

Wij zullen u op de hoogte houden…

Eerstvolgende verkiezingen: General Election United Kingdom (12 december)!

Subscribe
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl
DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
0
Laat jouw mening horen! Houd het netjes.x
()
x