Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Wederom verkiezingen in Israël

Verspreid de vrijheid!

Israël gaat voor de derde keer in 1 jaar naar de stembus, de eerste keer in april 2019, waarbij Benjamin Netanyahu (Likud) en Benny Gantz (Blauw-Wit) even groot werden, was het niet mogelijk een regering te vormen binnen de 21-dagen termijn, de tweede keer, in september van dit jaar, is dit wederom niet gelukt. En daarom gaan de Israëli’s op 2 maart opnieuw naar de stembus.

Deze verkiezingen komen tijdens een cruciaal punt voor Israël, want de huidige minister-president, Benjamin Netanyahu, zit momenteel verwikkeld in een rechtszaak voor 3 verschillende aanklachten: fraude, omkoping en een vertrouwensbreuk. Deze rechtszaak is nog niet heel lang geleden écht van start gegaan, maar Netanyahu lijdt hier niet onder in de huidige peilingen:

Likud en Blauw-Wit staan op 33-34 zetels en als favoriet voor het premierschap staan de peilingen op Netanyahu (41%) en Gantz (38%).

Met nog ruim 3 maanden te gaan tot deze verkiezingen, is het nu lang niet met zekerheid te zeggen of Netanyahu of Gantz er als grootste uit gaat komen. volgens de peilingen op dit moment zou Gantz net groter worden dan Netanyahu, maar we hebben vaker gezien dat Likud net voor de verkiezingen een eindsprint maakt in de peilingen, en uiteindelijk ook in de uitslag.

Wij zullen u op de hoogte houden…

Eerstvolgende verkiezingen: General Election United Kingdom (12 december)!


Verspreid de vrijheid!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x