Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

Wat wil je voor je verjaardag?

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Zojuist kreeg ik telefoon van iemand die me zeer dierbaar is. Natuurlijk ben ik altijd erg blij om haar te spreken en ik mag altijd graag naar haar avonturen luisteren. De dame in kwestie is een hele ondernemende kwieke 70+er. Een vrouw van de wereld die haar leven lang veel heeft gereisd, altijd avontuurlijk ingesteld en ondanks aanzienlijk wat tegenslagen op gezondheidsvlak er altijd weer snel bovenop komt. Een mooie vrouw om te zien en een uitermate intelligente vrouw waar ik veel van heb geleerd en nog van hoop te leren. Zo zitten zij en ik beiden in de antiekwereld en als ze niet op de fiets naar Parijs is om een braderie af te struinen mag ik altijd graag onder het genot van een hapje en een drankje urenlang met haar gedachtes uitwisselen. U merkt het al, ik heb haar heel hoog zitten.

Vandaar ook dat ik als u mij toestaat even mijn hart bij u wil luchten. De reden van het telefoongesprek was namelijk niet alleen de vermelding van haar komst. Neen ze vroeg mij nog wat anders wat ik in ieder ander geval hooguit een wat ongemakkelijke vraag vind maar niets meer dan dat. Er werd mij namelijk gevraagd wat ik voor mijn verjaardag zou willen hebben. Nou ben ik niet echt van verjaardagen en de laatste jaren al helemaal niet meer en ik weet dus ook volstrekt niet hoe op zo’n vraag te reageren. In alle oprechtheid antwoordde ik dan dus ook maar een beetje afgezaagd dat haar komst al meer dan genoeg was. Zo beschouw ik het ook want sinds de hele corona idioterie heb ik haar slechts eenmaal eerder afgelopen zomer gezien. Zelf zit ik ook al sinds de hele corona idioterie in een isolement en maak geen gebruik van het ov. om redenen die de meeste van jullie wel zullen herkennen. Vanzelfsprekend nam ze daar geen genoegen mee en besloot dan om zelf wat te verzinnen. Afijn ze komt volgende week en ik verheug me er enorm op.

Wat is dan het probleem hoor ik jullie bijna denken, nou hier komt het. De telefoon had ik nog niet opgelegd of ik voelde zowaar al nattigheid. Letterlijk nattigheid, er stroomde een traan langs mijn gezicht. Zelf schrok ik hier behoorlijk van want ik zou toch helemaal geen reden tot dit soort emotionele toestanden moeten hebben. Helaas toch wel want die traan was een teken van mijn onoprechtheid. De traan stond garant voor alles wat ik met mijn grote muil wel had willen zeggen maar niet heb gezegd. Deze uiting van emotie confronteerde me met mijn eigen falen en ik kan jullie zeggen dat doet best pijn. Want ik weet donders goed waar mijn falen ligt, ik had namelijk eerlijk moeten zijn. Toen ik antwoord gaf, had ik moeten zeggen dat cadeautjes me een rotzorg zijn als ik weet dat ik op mijn tandvlees moet gaan lopen. Ik had moeten zeggen dat ik er tegen op zie om haar met al haar intelligentie en levenservaring achter de incompetente gekken van de media aan te zien rennen. Dat de gesprekken die gevoerd gaan worden eigenlijk zouden moeten gaan over de incompetentie van beleidsmakers en de discutabele motieven ervan. Het grootste cadeau van haar aan mij zou zijn dat haar intellectuele brein ontwaakt! Wakker word uit de opgelegde angst hypnose zodat ze al haar vergaarde kennis kan inzetten voor goede dingen, de wereld weer wat mooier kan maken met haar prachtige verhalen zonder de vertroebeling van een mist van huiver. Dat ze veilig zou zijn voor de massa hysterie en er boven zou staan op het voetstuk waar ik haar maar al te graag plaats. En tot slot dat ik me dan niet zo verdomde alleen zou voelen. Dat zou pas een cadeautje zijn……..

Bedankt lieve lezers dat ik even mijn hart mocht luchten.


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
14 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
14
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x