NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoEspañol

Wat is waarheid?

Het is best moeilijk. Ieder heeft zo zijn eigen waarheden, soms uit ervaring, soms gelezen of gehoord, dan wel zelf ontwikkeld door logisch te denken.

Gelukkig is dit dilemma niet alleen maar van deze tijd. Ooit, ruim 100 jaar geleden zei Mark Twain reeds dat je niet geïnformeerd was als je geen kranten (toen nog geen radio, tv of social media) las, maar verkeerd werd geïnformeerd als je de krant wel las. Geeft toch wel te denken.

Het nieuws via het ANP (in handen van John de Mol) en in de landelijke dagbladen (allemaal in handen van één Belg) is lang niet altijd betrouwbaar, zeker niet waar het bepalende instanties met een leger aan lobbyisten en overheden betreft.

Op social media is veel weerstand tegen die mainstreammedia (msm). Daar circuleren honderden tot duizenden filmpjes en artikelen die iets anders beweren dan de reguliere nieuwsverspreiders. Vaak klinkt het aannemelijk, maar ook daar zit fake-news tussen.

Maar via de officiële kanalen worden zeer verwarrende en niet aannemelijke berichten verspreid, of juist achter gehouden. En dat is dan weer voer voor complotdenkers. 
Het jarenlange getraineer betreffende de zaak Demmink is een sprekend voorbeeld. En nu weer ene Teeven die aangeeft niets onder ede te willen verklaren.
Internationaal zijn de moord op Kennedy en de aanval op de Twin Towers voorbeelden dat de complotters met geloofwaardigere theorieën komen dan wat officieel wordt verspreid.

De farmaceuten – en dan met name juist de laatste tijd – spannen de kroon. Is covid-19 een virus of een bacterie? Is het spontaan ontstaan of komt het uit een laboratorium (waarom zijn zoveel laboratoria met zoveel levens en levensgevaarlijke virussen aan het klooien)?

Is het een zwaarder griepvirus dan dat van 2017/2018, toen er in ons land welgeteld??? 9444 mensen stierven aan de griep, terwijl het kabinet toen niets deed en de economie gewoon doordraaide?
Is het nu wel of niet te genezen met hydroxychloroquine, samen met zink, of wordt daardoor de kwaal alleen maar erger? Transparantie is er niet, ingrijpen door instanties wel. 
Een beetje bioloog weet dat virussen dode elementen zijn, in tegenstelling tot bacteriën, die zich dus wel kunnen voortplanten.

Virussen zijn een zegen voor gezonde en vitale mensen, omdat ze toxines opruimen; een proces dat met koorts gepaard kan gaan. 
In dat licht bezien is de vraag gerechtvaardigd, waarom er geen beleid is gevoerd op kwetsbare mensen. Mensen van boven de 80 en mensen met onderliggende kwalen, ook tijdens eerdere griepperiodes. 

Als nadenkers met kritische vragen komen of met logische antwoorden, wordt hen bijna altijd verweten tot de complotgekkies te behoren. De tweede opmerking is steevast om met bewijzen te komen. En dat is de kracht van de regulieren. Iets wetenschappelijk bewijzen kost miljoenen, zo niet nog meer. Immers het ontwikkelen van medicijnen met bewijzen dat de bijwerkingen minimaal en niet gevaarlijk zijn, kan in de miljarden lopen. Desondanks kwamen Softenon, DES, maar anderszins ook DDT, asbest en Round Up (om er slechts enkele te noemen) ‘veilig’ op de markt.

Ook als deskundigen aan de bel hangen, wordt dat afgedaan als slechts enkelingen, verdwaalden of kwakzalvers.

Door het gebrek aan transparantie en/of door belangrijke spelers met dubbele agenda’s of belangenverstrengelingen, zal het wantrouwen eerder aanwakkeren dan afnemen, temeer daar veel complottheorieën vaak aannemelijker zijn dan de officiële lezingen die vaak beperkt worden door niet openbaar gemaakte dossiers.

Alleen een maatschappij met onafhankelijke vakinhoudelijke kanjers op essentiële posities volledig gecontroleerd en met optimale transparantie drijft complotters en wetenschappers naar een gezamenlijke route voor algemeen welzijn.

Rients Hofstra

Boeken van Rients Hofstra:
https://rientshofstra.nl/boeken
Blog:

 

Rients Hofstra bij Weltschmerz:

Zet hoog in en geef ’t volk een leeg worstenvelletje

Columns:

Recht? Nee, het toekomstige normaal!

CDA beter af zonder de D

5 1 vote
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
2 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Chris Collard

Een ijzersterke column, wel even een kleine aantekening, bij middelen zoals DES, Softenon en DDT was in die tijd lang niet alles bekend van wat wij nu weten door een voortschrijdend inzicht, datzelfde kan ook duidelijk gezegd worden van asbest als bouwmateriaal, welke zelfs een aanzienlijke tijd als wondermiddel gezien werd. Enorm goedkoop, sterk en voor vele doeleinden uiterst geschikt, duurde het geruime tijd voordat men erachter kwam dat de vezels hiervan veroorzaker zijn van longaandoeningen. Als kind speelde ik, zoals zovele jochies van toen met plaatjes asbest, prachtig vond je het om daar stukken vanaf te breken en over… Lees verder »

Rients

Dank. Wat ik daar bedoelde was dat de fabrikanten in die tijd de gebruikers bezwoeren dat hun producten veilig waren, getest en verantwoord! De MSM hobbelen kritiekloos achter de machtigen aan. Nu met het AstraZeneka vaccin zelfs omgekeerd. Miljoenen spuiten reeds besteld, nog voor dit gifgoedje goed en wel getest is. Men leert derhalve niet van eerdere miskleunen. Blijkt een proefpersoon zeer ernstige bijwerkingen te hebben, wat in het AD wordt gebagatelliseerd met de opmerking dat men nog niet weet of hij het vaccin of een placebo heeft gehad. Door zo’n zinnetje is AZ en/of het AD zeer ongeloofwaardig. Uiteraard… Lees verder »

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl
DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x