Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

Wanneer kennis niet langer gewenst is.

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Onlangs was ik reeds begonnen met het schrijven van een reactie op een video van emeritus hoogleraar immunologie Pierre Capel. Dit deed ik na aanleiding van zijn zorgwekkende bericht waarin hij te kennen gaf om geen video meer te maken omwille van censuur terreur. Vanzelfsprekend brak er toen iets in me en vrijwel direct rolde er een tirade van razernij door mijn hoofd en niet zonder reden.

Dr. Capel is voor mij een persoonlijke held! Hij is bij mij in beeld gekomen door gesprekken tussen hem en De Nieuwe Wereld (ook op YouTube te zien) en later ook bij café Weltschmerz en is hij te zien of horen geweest bij een rechtszaak van Viruswaarheid en is hij te lezen in de tussenrapportage van BPOC2020. Een hele waslijst alleen al van het afgelopen jaar maar aangezien hij mij mateloos boeide ben ik me wat meer in Capel gaan verdiepen en kwam er al gauw achter dat hij ook baanbrekend onderzoek heeft verricht in samenwerking met een andere persoonlijke held van mij namelijk Wim Hof aka The Iceman. Wat mij met name charmeerde van Capel is zijn duidelijke manier van uitleg. Dat deze man een schat aan informatie is moge duidelijk zijn echter is het een stuk lastiger om leken zoals ikzelf ook van deze “schat” te voorzien. Maar Capel is daar dus zeer getalenteerd in, afijn mijn inziens een geweldenaar dus.

Deze geweldenaar heeft zich de laatste maanden ook via zijn eigen kanaal op YouTube gemanifesteerd tot een uitermate handig handvat om een beetje bekend te worden met de wondere wereld van immunologie, vaccins en al wat daarbij hoort. Want laten we vooral niet vergeten dat een goed op de hoogte zijnde burger betere keuzes kan en zal maken en deze ook met logica kan onderbouwen. De broodnodige informed consent dus die momenteel nog al wel eens achterwege blijft. Met een honger naar kennis werd ik dus een trouwe volger van prof Capel. En ik was verbijsterd te zien dat deze creatieve man door middel van oud Hollandse schoolinstrumenten bepaalde bewoordingen moest uitbeelden om zo toch zijn verhaal over te brengen. Dit omdat deze anders direct verwijderd zou worden wanneer het beestje bij de naam werd genoemd. Censuur in het kwadraat en wanstaltig beleid als je het mij vraagt. Het motief hoef ik hier denk ik nu niet te benoemen want eenieder die begrijpt wie er baat heeft bij, en wanneer men begrijpt dat een goed geïnformeerde bevolking niet praktisch is voor de belanghebbende zal de motieven tot censureren kunnen raden. Uiteindelijk besloot ik dus te beginnen aan de volgende reactie:

U bent een baken van redelijkheid in een wereld waarin dat door een select groepje graaiers niet meer gewenst is. Het is tijd voor de rest van de wereld die waarheid, logica en bovenal vrijheid nog wel weten te waarderen, om op te staan en tegen de graaiers te zeggen dat ze hun “beleid” op een plek kunnen steken waar geen zonlicht schijnt. Want wanneer het huidige beleid zijn zakkenvullende praktijken door kan zetten zie ik het inderdaad somber in voor allen die dit aan de kaak stellen en persoonlijk koester ik de minste behoefte om in een wereld te leven waarin ik niet meer kan en mag genieten van bijvoorbeeld uw informatieve kanaal. Mijn missie is mij duidelijk en ik hoop dat met mij vele anderen er ook zo in staan en dat we als een front blijven staan voor uw en ons aller recht van vrijheid van spreken.

Gelukkig heb ik bovenstaande reactie nooit achter hoeven laten want algauw volgde er nieuwe video berichten van dr. Capel zelf waarin hij aan gaf toch door te gaan met zijn kanaal en dit met name omdat hij een aanzienlijk aantal reacties heeft mogen ontvangen die allemaal in grote lijnen overeen komen met de mijne. Wat een opluchting! Nu zult u zich afvragen na het lezen van dit verhaal wat mijn reden is om dit inmiddels oud nieuws bericht te plaatsen. Nou die reden is simpel en wel het volgende. Het verhaal van prof Capel die zich gedwongen zag te stoppen met zijn kanaal is natuurlijk niet op zichzelf staand. We zagen al hoe een andere grootheid uit de medische wereld Pieter Borger al verwijderd werd van linkedin en dit verwijderen beperkt zich niet tot medici. Ook zagen we hoe politici waaronder Wybren van Haga dit overkwam maar zelfs ook zagen we hoe de mond van de Amerikaanse president werd gesnoerd! Legio voorbeelden te noemen en hier moeten we ons hele grote zorgen overmaken. In dit geval betreft het een alom gewaardeerde emeritus hoogleraar die de wereld heeft verblijd met zoveel baanbrekend onderzoek en die voor de wetenschap zo’n grote aanwinst en gewaardeerde collega is, als deze man al gecensureerd kan worden wat staat er ons dan in hemelsnaam allemaal nog te wachten? Mijn advies luid, sta er even bij stel en wellicht gaat u zich dan net als ik hele grote zorgen maken. Tot slot wil ik zeggen dat ik van mening ben dat we dit belangrijke punt heel hoog op de agenda moeten houden en ik denk dat bewustwording daarbij van groot belang is. Dit is mijn bescheiden steen die ik hopelijk bijdraag aan die bewustwording.

links:
https://www.youtube.com/user/pcapel100/featured


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
9 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
9
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x