NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Stop de censuur en laat uw ISP en hackers niet meekijken!

Gebruik couponcode: lockdown10%

Waarom maken complotdenkers zich zo druk om 5G?

De 5G discussie vindt al jaren plaats op de social media en daarbuiten.

De reden is, in mijn ogen, dat 5G eigenlijk nooit een discussie is geweest en er daarom zoveel over getweet en gepost wordt. Onderlinge discussies blijken juist vaak onmogelijk te zijn.

Zoiets gaat er bij mijn niet in en het heeft in mijn beleving, niets te maken heeft met complotdenken of persé gelijk willen halen. Het probleem in het geval van 5G is, in mijn ogen, dat er heel veel zorgen zijn maar er in de media en door politici géén aandacht wordt geschonken aan de zorgen van grote groepen mensen. Dan is dit dus het effect. Zwart of wit. Nog meer polarisatie. Mensen zien het als een grijs gebied.

Op deze manier is er zo´n bizarre non-discussie ontstaan over 5G.

 

De Volkskrant schreef een ellenlang stuk zonder eigenlijk echte informatie te geven. Ook CommonSenseTV werd benoemd in dat ellenlange artikel. Dat is dan weer een compliment.

Dat complotten de neiging hebben steeds verder uit te waaieren is ook te zien in de Facebookgroepen die de Volkskrant analyseerde. Weliswaar gaan de meeste berichten in de groepen over 5G en de gevaren van straling, maar de theorieën beperken zich niet tot het mobiele netwerk. Zo worden er artikelen gedeeld met titels als ‘Bill Gates kondigt aan dat hij microchips zal implanteren’ en ‘Deep State (een vermeende geheime schaduwmacht, red.) wil de wereld controleren’. Sommige links verwijzen naar websites waar lezers meerdere complotten tegenkomen. Zoals CommonSenseTV, waarop onder meer een verhaal staat over ‘wereldwijde coronazwendel’. In de webshop van de site zijn T-shirts te koop met opdrukken als ‘Nooit meer lockdown’ en ‘Rage against the vaccine’. (wat zullen ze hier op terugkomen, red.)

Dat Bill Gates dat wil doen, noemen ze ook een complot. De man zegt het zelf, de plannen worden uitgewerkt ,maar de Volkskrant vindt het een complot. Wij hebben tig voorbeelden dat het alles behalve een complot is. (nogmaals, het woord complot wordt volledig verkeerd geïnterpreteerd. Een compromis tussen een aantal personen over wat dan ook is ook een complot, maar goed. We gebruiken het woord complot omdat het nou eenmaal zo gegroeid is).

Dit stuk van de Volkskrant is een ellenlang stuk. Misschien wel hun langste stuk ooit met de minste informatie ooit. Het enige waar men naar op zoek is is: “Waar komen die complottheorieën vandaan?”, in plaats van te vragen wat wel en niet waar is en om eens met een paar man rondom de tafel te gaan zitten.

Bron Volkskrant:
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/wie-zijn-de-mensen-achter-het-5g

Wedden dat ze stiekem ook een mooi shirt van ons hebben gekocht? Iets voor u? U steunt ons ermee en we hebben leuke items in onze shop hierrr…

Wanneer ik dit soort stukken lees, dan draait mijn maag om en begrijp ik niet dat “journalisten” of “columnisten” van de zogenaamde gerenommeerde pers, dit soort dingen zo schrijven en alles wegzetten als “complotten”. Je wordt er horendol van. Ook begrijp ik persoonlijk de reacties niet waarom mensen die het allemaal zo´n vaart niet zien lopen hun woede uiten naar ons i.p.v. naar de media en politici die niet bereid zijn dit te bespreken of onder de aandacht te brengen.

Eergisteren had ik een discussie over 5G met een aantal vrienden en bekenden.

Slechts één vriend denkt ongeveer hetzelfde en de rest zag mij toch wel ernstig de weg kwijt raken.

Het verschil in het benaderen van zo´n onderwerp als 5G wordt duidelijk tijdens zo´n discussie.

Ik was een leek op het gebied van 5G en wilde er meer over te weten komen.

Toen wij ons YouTube kanaal hadden, plaatsen wij eerst een video over de gevaren van de straling van 5G getest op o.a. dieren. Wanneer je zoiets plaatst dan denken velen dat dat direct ons standpunt is over 5G. Dat is lang niet altijd waar. Het is informatief bedoeld en een ieder kan zijn conclusies trekken. We dachten dat de meesten dat wel zouden begrijpen maar voor sommigen moet je er dus echt bijzetten: Dit is niet persé de mening van CSTV.

En zo zijn er nog wel een aantal voorbeelden te noemen.

Deze video plaatsten wij bijna een jaar geleden op YouTube (die ons inmiddels hebben verwijderd)

Niet lang daarna een eerlijk en boeiend gesprek over 5G  Niels Lunsing en Carolien Schooneveld.

Uit deze podcast blijkt dat er een groep mensen is die ontzettend veel last hebben van straling en Carolien Schooneveld vertelt hier uitgebreid over. Er is veel vraag naar haar behandeling.

Na deze twee uitzendingen kregen we via de comments en ook per mail allerlei berichten binnen over 5G.

Ook liet iemand een comment achter onder één van onze artikelen hierover. De persoon heeft werkelijk verstand van dit soort zaken omdat het zijn werk is.

De strekking van die comment was ongeveer zo: “Ik word zo moedeloos van mensen die bang zijn voor straling. 4G en 3G zijn minstens net zo erg. Dagelijks ben ik hier mee bezig en dat is frustrerend.”

Hij kwam daar met goede onderbouwde voorbeelden en ergerde zich.

Iets wat ik mij heel goed kan voorstellen. Als iets mijn vakgebied is of ik weet dat ik van een bepaald onderwerp veel verstand heb, dan is het frustrerend dat andere mensen dat niet zien. Hij was het wel met mij eens dat ik mij zorgde maakte wat voor mogelijkheden dit de regering geeft. Kijk naar China.

In mijn vrienden/kennissenkring vertelde ik bovenstaand verhaal. Aan de hand van de informatie die ik heb, concludeer ik voorlopig dit:

  • 5G is qua straling niet veel gevaarlijker is dan 4g of 3G (al zijn er ook mensen die beweren van wel). Een discussiepunt.
  • Er zijn mensen in Nederland die veel gevoeliger zijn voor straling dan andere mensen en hier daadwerkelijk last van ondervinden en daar gelukkig mee geholpen kunnen worden.
  • Ik maak me oprecht zorgen hoever de regering met 5G kan gaan om de bevolking te controleren. Gaan we niet de kant van China op en moeten we zoveel macht wel afstaan aan de regering.

 

Ik zeg erbij dat dit open is voor discussie en het niet verkondig als de waarheid. Het is iets waar je met andere mensen en experts op verder kunt borduren. En dat gebeurt dus nergens.

Is dit dan “complotdenken”?

De bedoeling is niet om hier een hele 5G discussie te ontlokken maar om te zien hoe ze naar bepaalde (belangrijke) zaken kijken en hoe daar samen een goed debat over te hebben. En hoe media en politici dat verzaken en tweestrijd veroorzaken door kritische mensen zomaar weg te zetten.

Dit pak je met z´n allen op en met gezond verstand probeer je tot de beste conclusies te komen.

Maar denk je echt dat de regering en de media daar behoefte aan hebben? Het tegendeel is het geval. Wij moeten 5G maar accepteren en slikken. Ieder commentaar wordt afgedaan als “complottheorie” en er is een kinderachtige zwart-wit discussie gaande over 5G op dit moment.

Is dit nou eerlijk en rationeel?

In mijn ogen is het heel ouderwets redeneren van diegenen die ons complotdenkers noemen, nu er zoveel kennis beschikbaar is in dit informatietijdperk.

Mensen met twijfels wensen meer info. Mensen zonder twijfels doen iedere kritiek af als complotdenken.

Het is toch een normaal punt van discussie?

Klimaat hetzelfde.

Kunnen wij bijvoorbeeld eens gaan discussiëren of wij de regering niet veel te veel macht geven wanneer  5G wordt uitgerold?

Dat zijn mijn zorgen en dat zie ik fout gaan in Nederland. Deze zaken, en veel meer, mogen simpelweg niet besproken worden. Het moet er doorheen en klaar. En kijk naar de social media? Alles wordt weg gecensureerd. Hard tegen hard. Argumenten tellen niet. Keihard weg, zonder pardon. YouTube kanaal weg. Geen uitleg. Het overkwam honderden, misschien wel duizenden kritische influencers.

Is het wantrouwen naar de overheid dan zo gek?

Commentaar? Wappie
Goedgelovig? Schaap

Waarom toch?

Dit is toch eigenlijk een kinderlijke manier van met elkaar omgaan?

Wat weten we collectief in Nederland over 5G? Vrij weinig.

Naar mijn mening, in een samenleving met een beleid gebaseerd op gezond verstand en een eerlijke media, komen deze zaken op tafel en zal er veel meer duidelijk worden en is het aan de burger om zijn of haar conclusies te trekken.

Dat had toch allang normaal moeten zijn anno 2020 zonder dit soort media en dit verrotte systeem?

 

Beoordeel dit artikel alstublieft. Het helpt mee om door de censuur heen te komen.

3.9 7 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
6 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments

We hebben uw hulp hard nodig

Ondersteun je immuunsysteem!

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
6
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x