CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

VS: Israëlische nederzettingen zijn legaal!

De Amerikaanse regering heeft haar standpunt omtrent de Israëlische nederzettingen in Judea & Samaria (Westelijke Jordaanoever) aangepast.

Eerst was het officiële standpunt dat die nederzettingen volgens internationaal recht illegaal waren. Nu is het officiële standpunt dat de nederzettingen legaal zijn volgens datzelfde internationale recht, zegt minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.

De nederzettingen staan op grond dat Israël bezette na de zesdaagse oorlog van 1967. Inmiddels wonen er 600.000 Israëli’s in zo’n 140 nederzettingen.

In 2016 nam de VN-veiligheidsraad een resolutie aan waarin Israël werd opgeroepen om een eind te maken aan deze nederzettingen. Die resolutie kon worden aangenomen omdat de Verenigde Staten zich onthield van stemming.

Trump doet het anders! (goh)

De Israëlische regering reageerde door die resolutie furieus, maar nu Trump in het Witte Huis zit is dat anders. Volgens minister-president Benjamin Netanyahu wordt “een fout rechtgezet”. Daarbij roept hij andere landen op om hetzelfde te doen!

Volgens de “Palestijnen” wordt met de Amerikaanse beslissing ‘wereldwijd de stabiliteit, veiligheid en vrede’ bedreigd.

De autoritaire EU blijft erbij dat de nederzettingen in strijd zijn met het “internationaal recht”. Vorige week oordeelde het Europees Hof dat de producten uit Israëlische nederzettingen aparte etiketten moet krijgen. Het label ‘Made in Israël’ is niet toegestaan. Daarbij zijn labels met ‘Made in Palestine’ wel toegestaan voor die regio.

Trump kiest vaker voor Israël. Twee jaar geleden erkende hij Jeruzalem als hoofdstad van Israël en verplaatste de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem. Een goed maar omstreden besluit, want Oost-Jeruzalem wordt als heilig beschouwd door de “Palestijnen”.

Eerder dit jaar erkende Trump ook de Golanhoogten, dat in 1967 van Syrië werd veroverd, als Israëlisch grondgebied.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven