Vraag jij je soms af of je lichaam wel normaal is? Of beter ¨Nieuw Normaal is?¨

Vraag jij je soms af of je lichaam wel normaal is?

Dat is de vraag waar het NTR Programma Gewoon.Bloot. in eerste instantie zijn bestaansrecht aan tracht te ontlenen.

Volgens de NTR ¨Gebruiken veel mensen filters, make-up of gaan zelfs onder het mes om er beter uit te zien. Dat maakt het lastig om te zien wat nog ‘echt’ is. Daarom komt NPO Zapp met Gewoon. Bloot. Een programma waarin een groep kinderen onder leiding van presentator Edson da Graça vijf doodgewone mensen het hemd van het lijf vraagt. Letterlijk! Want onze gasten zijn poedelnaakt.¨

¨Onderzoek wijst uit dat mensen een positiever lichaamsbeeld en zelfbeeld krijgen als ze vaker blote lichamen van gewone mensen zien, in plaats van de ‘perfecte’ lichamen die de media ons voorschotelen. Lichaamsdelen zijn er in alle soorten en maten.., en niemand zou zich daarvoor hoeven schamen. In Gewoon. Bloot. geven daarom iedere aflevering vijf doodgewone Nederlanders in allerlei soorten en maten zich bloot. En gaan daar openhartig over in gesprek met een groep kinderen uit groep 7 en 8.¨ Schrijft de NTR op de site.

https://www.ntr.nl/site/nieuws/Kinderen-ontdekken-de-naakte-waarheid-in-GEWOON-BLOOT/509/

Gewoon Bloot wordt uitgezonden vanaf zondag 21 maart, rond 19.20 uur op NPO Zapp.

De SGP wil voorkomen dat de NPO vanaf 21 maart het NTR-kinderprogramma Gewoon Bloot gaat uitzenden. In dat programma krijgen kinderen blote volwassenen te zien, die vragen beantwoorden over hun lichaam. SGP-leider Van der Staaij vindt het een ‘bizar’ plan en wil dat het kabinet het tegenhoudt.

SGP-leider Kees van der Staaij reageert bij Jinek op Nashville-verklaring

Van der Staaij heeft schriftelijke vragen gesteld over het programma, waarvan het NOS Jeugdjournaal gisteren een voorproefje liet zien.

video

 

Hij vindt het ‘veel en veel te ver’ gaan om leerlingen van de basisschool te confronteren met ‘poedelnaakte wildvreemden’. Hij wil dat het kabinet aan de NPO vraagt om van uitzending af te zien. Verder pleit hij voor een ethische richtlijn die nieuwe kinderprogramma’s in dit genre moet voorkomen.

Volgens de SGP-voorman vinden kinderen het ongemakkelijk om naar blote mensen te kijken. “Dat is niet voor niks”, zegt hij. “Die beschermende drempel die er van nature is, moet je niet slopen.” Hij noemt het programma “volstrekt overbodig”. Volgens hem zijn er andere manieren om leerlingen een realistische kijk op het menselijk lichaam te geven.

[the_ad id=”45702″]

Conservatieve politici zijn ontstemd. „Dit is schennis van de eerbaarheid en in strijd met de goede zeden”, laat de SGP weten. „Gadverdamme”, aldus FVD-voorman Thierry Baudet. „Kinderen op tv lekker vragen laten stellen aan een naakte man met een penis-piercing. De publieke omroep schurkt hiermee aan tegen het promoten van pedofilie. Seksualisering van kinderen. Potloodventerij.”

De PVV noemt het nieuwe programma ’echt belachelijk’. „Blijkbaar is het tegenwoordig heel normaal om naakte mensen voor kinderen hun neus neer te zetten. De ultra-progressieve NPO moet hiermee ophouden.”

 

WHO en EU: Uw kinderen van 6 mogen kids van 3 leren aftrekken

De oorlog tegen onze kinderen: Deel I – Indoctrinatie en pedofilie

4.9 11 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
11 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
11
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Hide picture