Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Voorspellingen van WHO zijn deels accuraat gebleken

De WHO publiceerde op 24 april 2020 een paper waarin zij de maatschappelijke, economische en sociale gevolgen van lockdowns voorzagen.

Als collaterale schade voorspelde men armoede, structurele werkloosheid, honger, toename van drugs- en alcoholconsumptie, stijging van zelfmoorden, slechte gezondheid, afname levensverwachting, toename van huiselijk geweld, sociale onrust, hogere sterfte, toename criminaliteit, vergroting van de welvaartskloof, hogere analfabetisme, lager opleidingsniveau, vereenzaming van ouderen en het ineenstorten van de sociale cohesie.

In deze voordracht van de vermaarde arts-epidemioloog Ioannidis blijkt de schade op een aantal vlakken redelijk adequaat voorspeld door de WHO.  De inschatting van de de dodelijkheid van het virus, de IFR, door de WHO (3.4%) was een factor 10-20 te hoog. Tevens hebben de lockdowns naar zijn mening helaas geen effect gehad op het aantal Coronadoden. Naar zijn mening was het meer zinvol geweest risicofactoren voor een slechte afloop van Corona aan te pakken zoals overgewicht, roken, armoede en toegankelijkheid van de gezondheidszorg. Helaas hebben de lockdowns op deze factoren een averechts effect gehad.

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
8 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
8
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x