NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoEspañol

Voor één keertje…Lees de Volkskrant!

Teun van de Keuken plaatste deze column in de Volkskrant..

Ik heb geen oordeel over deze columnist. Ik ken Teun niet en ik heb nog nooit iets van hem gelezen. Niet respectloos. Er zijn dagen dat ik de Volkskrant of het Parool mis.

Maar deze wilde ik graag met jullie delen:

Waarom is corona belangrijker dan kanker?

Door Teun van de Keuken.

“Een paar weken geleden bracht de NOS het nieuws dat er in coronatijden meer beenamputaties plaatsvonden dan normaal. Neem het Amphia Ziekenhuis in Breda. In andere jaren leidden bepaalde voetklachten in 15 procent van de gevallen tot beenamputaties, nu was dat 42 procent. Het gaat om patiënten die te lang hadden gewacht om met een wondje aan de voet naar het het ziekenhuis te gaan. Een arts van het ziekenhuis: ‘Een van de belangrijkste redenen is de angst die gecreëerd is om zorg te vragen.’ Ze vertelt dat patiënten niet naar de huisarts durfden, of alleen een telefonisch consult konden krijgen: ‘Maar deze patiënten moet je echt zien om te bepalen hoe ernstig de wond is.’

Dit bevestigt wat ik elders hoorde. Een vriendin van mij heeft maanden met een hernia rondgelopen omdat ze telefonisch verkeerd was gediagnosticeerd en niet langs mocht komen bij de huisarts. Ook sprak ik een neuroloog die normaal gesproken heel veel beroertes behandelt. Opeens bleven mensen met een beroerte weg. Waarschijnlijk omdat ze niet meer naar het ziekenhuis durfde te komen. Of niet werden doorverwezen. Hoe kan dat?”

En verderop:

…En dus ook kanker. Vorige week werd bekend dat er in het voorjaar vijfduizend kankerdiagnoses minder zijn gesteld dan in de afgelopen tien jaar. Vijfduizend! Dat is schokkend. We weten allemaal dat een vroege diagnose van kanker het verschil kan betekenen tussen leven of dood…”

Lees hier de hele column van Teun van de Keuken.

Een column vol met veel waarheden. Één met, hoe arrogant het zal klinken, waarheden die logisch en mensen al tijden voor waarschuwen. En dit is slechts één voorbeeld is van de velen gevolgen van dit desastreuze beleid.

Wij dachten met velen dat iedereen dat direct zou zien maar blijkbaar met lang niet genoeg mensen. Zie onze situatie.

We beginnen te juichen als er weer een “invloedrijk iemand” wakker wordt.

Maar dat zal sneller gaan.

De maatregelen zorgen er in sneltreinvaart voor dat het hard achteruit gaat met de volksgezondheid, de economie en ons persoonlijke leven dat in, in alle aspecten, zeer negatief wordt beïnvloed.

We kunnen toch wel op zijn minst spreken van een behoorlijke en groeiende volksdepressie heerst.

Nu merken we dat al en over enkele weken…

Gevolgen zoals beschreven in de column van Teun gaan zich pas écht als een pandemie verspreiden als dit niet gestopt wordt. Niet dat virus.

Deze, en andere fatale gevolgen waarvan je ineens denkt: “, oh ja! dat gaat natuurlijk gaat ook mis!”,  spreiden zich als een olievlek uit.

De schade die deze regering ons heeft geleverd, samen met de media, is enorm.

We worden klaarwakker door de werkelijkheid de komende tijd..

Dit beleid móet, en gaat ook, keihard afgeremd worden. Goedschiks of kwaadschiks- Want het onvermijdelijke resultaat van mensen die het door krijgen, zal zijn dat men de regering gaat dwingen. Want ook “andere” mensen worden wakker.

Dat zullen we deze week al gaan zien en lezen.

https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/waarom-is-corona-belangrijker-dan-kanker

Teun van de Keuken

4.7 11 votes
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
4 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Chris Collard

Ooit was de Volkskrant nog in Nederlandse handen, had goede columnisten en de mogelijkheid om op deze columns te reageren door de lezer. Nu praat ik dus over lang vervlogen tijden, want over het algemeen genomen is deze krant tot een grauwe Belgische snertzooi verworden en toen er teveel kritische geluiden kwamen door de lezer, doekte men de mogelijkheid tot reageren gewoon op! Van een echte Volkskrant is dus allang geen sprake meer, opmerkelijk dat Danny dit artikel tussen alle vuilnis van deze krant wist te vinden, want de Vuilniskrant is toch echt een betere toepasbare benaming geworden en die… Lees verder »

ignorant

De keuzes van de crew van Rutte worden van dag tot dag beperkter . Wat voor zwaarden en welke toepassingen staan hen nu nog ter beschikking ? Dat van Damocles of de val in het eigen zwaard ? Wees niet te optimistisch , het een of het ander zal niet zonder groot engagement van onszelf geschieden . Zet je in voor een betere wereld !

Chris Collard

Mooi gezegd, wanneer je Micha Kat wilt geloven is het pleit allemaal al beslecht, zie hier zijn laatste filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=LGqOZbtocRw&t=64s
Maar deze kijk komt een heel stuk realistischer over en dan vergeten we nog voor het gemak de gevolgen even.

ND

Ik verwacht toch op zn minstn paar flinke aangiftes en strafzaken omtrent dit kabinet. Nan half jaar gewaarschuwd te zijn, kun je niet meer van “fouten” spreken. En ja, wanneer bewezen wordt dat bepaalde personen opzettelijk mensen hebben laten sterven of zieker laten worden, kunnen ook (oud) politici strafrechtelijk vervolgd worden.

Last edited 29 dagen geleden by ND

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl
DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x