NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Vonnis pinmoord Hoofddorp – Twee jongens (15) steken 64-jarige man dood

Wanneer je over heftige zaken schrijft of een video maakt, dan moet je je emoties tijdelijk uit kunnen schakelen om goed verslag te kunnen doen.

Doe of kun je dat niet dan wordt het een artikel waarin je je woede en verdriet duidelijk laat doorschemeren. Toegegeven, dat gebeurt hier zo nu en dan ook.

Sommige zaken blijven je, om de één of andere reden, altijd bij. Schrijnende zaken die bijna iedere dag wel even door je hoofd gaan terwijl er natuurlijk, in verhouding, nog veel ergere dingen gebeuren in deze wereld.

De moord op 16 december 2019 bij een pinautomaat in Hoofddorp is zo´n zaak.

De meesten zullen het zich nog wel herinneren.

Je kent de mensen niet maar toch voel je met ze mee en lig je er wakker van.

Een 64-jarige man werd neergestoken door twee jongens van 15 jaar. Meerdere messteken werden hem fataal.

Zijn vrouw heeft alles gezien en wanneer je je probeert in te leven in een vrouw die het hele drama heeft moeten aanschouwen, dan schieten de tranen al in je ogen terwijl je je niet eens voor de helft kunt indenken wat er door zo´n vrouw heengaat.

Nog schrijnender…er stond een afscheidsfeest gepland diezelfde week nog. Op donderdag diezelfde week. Tom kon eindelijk met pensioen en samen met zijn vrouw genieten.

De kerst kwam eraan. Om op zo´n moment op zo´n onnodige en onbegrijpelijke manier aan je einde komen en  je als vrouw in één klap weduwe bent door twee tieners van 15 jaar die wat geld wilden roven van Tom.

De twee jongens hebben heel bewust gehandeld en hebben een lange tijd staan wachten totdat er een “geschikt” slachtoffer op zou dagen. Dat werd de 64-jarige Tom.

Tom verzette zich en er ontstond een worsteling. Hij probeerde weg te komen maar meerdere messteken, onder andere in zijn hart en in zijn rug, werden hem fataal.

Jasper zat vanaf dag één boven op deze zaak en doet verslag voor CommonSenseTV

 

Deze moord staat ook symbool voor het toenemende aantal steekpartijen met vaak dodelijke afloop en de meest schrijnende verhalen van de nabestaanden die dit verdriet stilletjes moeten ondergaan.

Het Openbaar Ministerie heeft tien maanden jeugddetentie en jeugd-tbs tegen ze geëist.

De jongens, die toen beiden 15 jaar oud waren, werden enkele dagen later aangehouden. De behandeling van de zaak vond 3 weken geleden achter gesloten deuren plaats omdat de jongens nog minderjarig zijn.

Uiteindelijk kregen ze 10 maanden jeugddetentie met aftrek van het voorarrest. Dit betekent dat ze in oktober hun straf hebben uitgezeten. De maximale straf die een rechter kan geven aan minderjarigen voor zo´n delict is 12 maanden.

Ook kregen de jongens 2 jaar voorwaardelijke Jeugd TBS.

Tom zijn vrouw heeft alles moeten zien en de twee delinquenten moeten haar ruim 100.000 euro schadevergoeding betalen.

Aan de zoon van het echtpaar, die vlak na het voorval ter plaatse kwam en moest toezien hoe de reanimatiepogingen op zijn vader niet slaagden, moeten zij ruim 40.000 euro betalen.

3.4 10 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
Hansz Pint

Dus… als zijn vrouw er niet bij was geweest waren ze er met een TAAKSTRAFJE afgekomen…???
En krijgen die mensen die 140.000 euro (bloedgeld…) van de overheid die dan die jongens… v d rest van hun leven maandelijks belast met n tientje ofzo…???
Of krijgt de vrouw n tientje in de maand…. het is toch Absoluut Absurd als je hier als gewone jan met de pet naar kijkt… een brute MOORD plegen en dan er met een FLUTstrafje afkomen, het is zoals zo vaak, de moordenaars (daders) worden mild behandeld, gestraft kan ik dit niet noemen… en de nabestaanden hebben levenslang !!!
Dit land is aan alle kanten naar de testikels, of mag ik KLOTE zeggen…
De rechter heeft REKENING gehouden met de omstandigheden en BIJNA… bijna… de maximale straf (????) opgelegd, 12 maanden… staat er in dit shockerende land voor een BRUTE ROOFOVERVAL… en is dat met of zonder MOORD…???
Met moord dus tien maanden…………..
Je broek zakt er toch van af, je bek valt hier toch van open…
En nu ik toch a h schelden ben…wat een KUDTland is Nederland !!!
Ik wil een nieuwe regering, een nieuwe rechterlijke MACHT, ik wil Recht-vaardig- heid…. deze rechters zijn NIET recht…vaardig !
En oh ja, doet meneer de rechter nog iets aan de ouderlijke opvoeding, sturing, of zijn ouders niet verantwoordelijk voor de daden van hun zonen…
Is ook de STAAT niet verantwoordelijk voor een cultuur vol geweld….?!?
Mijn pijn en meeleven, in deze, en in vele andere gevallen, ligt bij de ware slachtoffers, de nabestaanden.

Last edited 4 maanden geleden by Hansz Pint
Jerro

Hallo, Jasper goed bezig ga zo door. Succes met het verslag geven! Ik ga er van uit je vaker te zien.

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl
DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol