NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoEspañol

Verplichte mondkapjes wettelijk NIET mogelijk

Eerder schreven wij dat Amsterdam en Rotterdam mondkapjes gaan verplichten.

Mond dicht, muilkorf op, afstand houden en de avondklok is in aantocht vanuit Antwerpen als het aan een aantal mensen ligt. Wanneer we onze Minister van Medische Zorg Tamara van Ark horen dan merk je dat deze mensen tot alles in staat zijn.

Om onverklaarbare redenen zijn veel medeburgers het nog eens ook met dit beleid ook. We vragen deze mensen vriendelijk hun mening nog eens te heroverwegen.

Maar kan zoiets bij wet wel worden ingevoerd?
Nee!

Moet je de boetes betalen?
Nee!

Het is heel helder en duidelijk.

Wim Voermans, hoogleraar staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden:

“De mondkapjesplicht is in strijd met artikel 10 van de Nederlandse Grondwet”

“Alle collega’s zijn het met elkaar eens: dit kan niet. Je kunt niet zeggen: we doen de Grondwet nu even aan de kant. Dit mag echt niet. Die Grondwet beschermt juist tegen dit soort noodzakelijkheidsdenken en bestuurlijke ingrepen.”

Nederlanders hoeven zich niet te laten intimideren door boetes.

“Het houdt geen stand voor de rechter!”, aldus Wim Voermans

Wim Voermans

Ook Adriaan Wierenga zegt dat de burgemeesters van de twee grote steden zich iets voornemen wat niet kan. Adriaan Wierenga is noodrechtspecialist aan de Rijksuniversiteit Groningen.

“Dan ga je van de grondwet afwijken en dat mag niet”

“De mondkapjesplicht is een kledingvoorschrift en daarmee wordt inbreuk gemaakt op de persoonlijke levenssfeer.”, zegt Wierenga.

“Of de burgemeesters kiezen ervoor om de plicht in te stellen en lopen vanaf volgende week tegen veel weerstand op. Of ze zeggen: dit is niet het beste plan. Ik hoop echt op het laatste.”

Adriaan Wierenga

Jan Brouwer, hoogleraar Recht en samenleving aan de Rijksuniversiteit Groningen is verbaast over deze bizarre mondkapjesplicht:

“Het verplichten van het dragen van een mondkapje is wettelijk gezien niet mogelijk”

“Dit is een indirect middel om gedrag te veranderen; dat mag simpelweg niet.”

“Je mag met een noodverordening van de wet afwijken, maar niet van de Grondwet.” , aldus Brouwer.

Jan Brouwer

De bronnen zijn o.a….De NOS en het NRC.

Artikel 10 van de grondwet is duidelijk (zie onderaan dit artikel).

Geen mondkapjesplicht in Nederland. Forget it!

Dan is dat geregeld en de logische volgende vraag is of die 10.000+ krankzinnige boetes tussen de €390 en €4.000 vanwege de schending van de bizarre vrijheidsberovende anderhalve meter regel wel stand houden..

Hoe is het te verantwoorden €390 te moeten betalen voor afstand houden? Vrijheidsberoving zonder enig bewijs dat de maatregel ook maar iets uithaalt.

Deze regering laat mensen in nood fikse bedragen betalen voor een krankzinnige maatregel. Dat kan bijna niet, zou je zeggen.

Gaan al deze coronamaatregelen niet volledig tegen onze grondrechten in? En dat strafblad dat iedereen wordt aangesmeerd?

En onze zuiderburen? België? Waar zelfs een avondklok is ingesteld naast de mondkapjesplicht? (bron)

Het verbaast ons dat topadvocaten, vooral van politieke partijen, hier niet duidelijk in adviseren en de burgers niet inlichten en steunen. Het had zoveel kunnen helpen. Vooral omdat we weten dat men dit heel graag wil gaan aanpassen in de grondwet. (bron)

Maar nu…

Luister goed wat hier gezegd wordt tijdens een mondkapjesoverleg…

MINISTER VAN MEDISCHE ZORG WIL:

“HET GEDRAG VAN MENSEN BEÏNVLOEDEN EN EXPERIMENTEREN MET BURGERS”

In het artikel van Jens van Kakerken staat het volgende citaat:

“De veiligheidsregio’s spreken nog wel door over lokale maatregelen om “het gedrag van mensen te beïnvloeden.”

Het gedrag van mensen beïnvloeden?

We gingen eens goed luisteren wat deze Tamara van Ark, Minister van Medische Zorg nog meer te vertellen had. Ook al wisten we vanaf het begin waar deze plandemie om draaide, je gelooft toch je oren en ogen niet.

Tamara van Ark, onze Minister van Medische Zorg tijdens een persconferentie:

“Vanuit het veiligheidsberaad kwam wel breed het verzoek om lokaal maatwerk gericht op gedragsbeïnvloeding, dus niet zozeer medisch gerelateerd, maar wel gericht op gedragsbeïnvloeding om dat instrumentarium toch eens stevig on de loep te nemen. En ook te kijken: Waar zou je mee experimenteren.”

 

Die complotdenkers toch…(hadden we maar geluisterd…)

U hoorde het goed.

Onze Minister van Zorg Tamara van Ark roept hier met droge ogen voor de camera op tot het manipuleren van ons gedrag. Een misdaad tegen de mensheid en ook nog eens buiten haar vakgebied (voor zover ze enige kennis van zaken heeft. Ze was “aan de beurt”). Dit is niet medisch gerelateerd.

Gedragsbeïnvloeding dient een hele andere agenda.

“Lokaal maatwerk gericht op gedragsbeïnvloeding, dus niet zo zeer medisch gerelateerd.” “Gedragsbeïnvloeding”

Dit is onze Minister van Medische Zorg! En ze wil ons gedrag manipuleren. Beïnvloeden met mondkapjes.

Onze Minister van Medische Zorg wil experimenteren met “een niet medisch gericht instrumentarium.”

Verder stelt ze dat de anderhalve meter maatregel niet leuk is maar ontzettend belangrijk en de meest effectieve maatregel.

Waar haalt ze dat vandaan? Hoe onderbouwt ze dit?

Deze mensen willen heel duidelijk een kant met ons op. De burgers, bij eerst bij wijze van proef, van gedrag laten veranderen zodat hun nieuwe normaal erin geprent wordt.

In feite spreekt geeft ze hier openlijk toe dat mondkapjes bedoeld zijn om ons gedrag te veranderen.

Op de medische kant gaat ze niet in. De gevolgen van het dragen van zo´n mondkapje blijft onbesproken.

Reden? Dat moge duidelijk zijn. Gehoorzaamheid. Controle. Om angst aan te jagen en zo ons gedrag te manipuleren.

Een “behandeling” die niets te maken heeft met een virus, medische zorg of in welk opzicht dan ook het belang van de burger dient. Het gaat om het manipuleren van ons gedrag.

Deze Tamara van Ark al zich moeten verantwoorden voor een rechtbank als gerechtigheid geschiedt.

Wie nu nog niet wakker is… Dan wil je de waarheid gewoonweg niet onder ogen zien. Deze mensen zijn radicaal en hebben geen hart.

De burger heeft echt veel stokken om mee te slaan. Het is te hopen dat de grondwet duidelijk is voor iedereen en dat men beseft dat men niet bang meer hoeft te zijn om op te staan tegen deze totale gekte.

Men hoeft zich niet meer te laten intimideren met boetes want ook je vrijheid inperken mag niet volgens de grondwet.

Het is te hopen dat men elkaar vindt.

Dat alle wakkere mensen uit alle lagen van de samenleving elkaar tegenkomen en samen opstaan om voor eens en voor altijd een einde te maken aan deze totale gekte.

Artikel 10 van de grondwet:

Bron: https://www.denederlandsegrondwet.nl/id/vkugbqvdtdwz/artikel_10_privacy

4.7 15 votes
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
9 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
ND

Het is weer n behoorlijke puinhoop daar. Er lopen mijn inziens minstens drie verhaal lijnen door elkaar. Men spreekt elkaar ook tegen. En dan die gigantische leugens van die idioot Van Dissel. Watn mongooltje is dat zeg.

Kees

Volgens mij zei van Dissel juist iets nuttigs, dat de werking van mondkapjes niet wetenschappelijk bewezen zijn en daarom niet verplicht hoeft te worden.

Bernhard Janssen

Tamara van Ark Minister van Medische Zorg vroeger minister van Vrijheid en Democratie bent u ook al gebrainwasht door Rutte dat je je eigen volk aan Het verraden bent !!
DE CARONA VIRUS IS ALL LANG WEG VOLG DIE GENE DIE WEL DE WAARHEID DURVEN TE SCHRIJVEN OVER DE ECHTE SITUATIE EN DIE PROPAGANDA DIE U VERKONDIGDEN BENT IS VOOR DIE GENE DIE GEEN LEVENS ERVARING HEBBEN ALLEEN DIEPE SCHULDEN DIE BANG ZIJN OM IETS TE VERLIEZEN WAT EEN SCHANDE , EEN SCANDE WANNEER JE STRAKS JE VRIJHEID KWIJT BENT WORD WAKKER !

Knalkopje1

Er is niet meer aan te ontkomen: we zien hier een stel fascisten aan het werk. Mondkapjes niet om medische redenen, maar om ons te dwingen ons aan de 1,5 m afstand te houden. Zie hier de grondlegging van het Fascistisch Koninkrijk der Nederlanden. Geloof maar niet dat ANTIFA hiertegen in opstand komt. Daar hebben we een nieuwe ANTIFA voor nodig die aansluit bij het antifascistische verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. De dag zal komen dat al die anderhalve meterfetisjisten de laan worden uitgestuurd en hopelijk draaien ze ook nog de gevangenis in voor de ellende die ze aanrichten.

Gijzelaar

Hoewel ik het in hoofd lijnen met u eens ben, toch even iets om goed over na te denken. Heeft u ooit één kabinet, coalitie of wat dan ook meegemaakt, die na verkiezingen ooit (impopulaire) maatregelen van hun voorgangers ongedaan gemaakt hebben?
Uiteindelijk dienen ze allemaal de zelfde meester(s), onze wensen en belangen doen daar bij helemaal niet ter zake. Wij dienen slechts als stemvee, om het systeem legitimiteit te verschaffen.

Knalkopje1

Ik geef je een duim omhoog. Maar wat deze figuren doen is veel en veel erger dan zoiets als het ‘tijdelijke’ kwartje van Kok, dat ook nooit is ingetrokken. Dit met mondkapjes manipuleren van menselijk gedrag is puur fascisme, En daarom blijf ik hopen dat een volgende regering deze maatregelen toch verregaand versoepelt en helemaal intrekt als het virus is uitgewoed. En dat zal gebeuren; SARS-1 en MERS, ook coronavirussen en veel dodelijker dan COVID-19 (SARS-2) zijn weg. Het is niet eens zo dat ik redelijke maatregelen afwijs. In de buitenlucht kan de 1,5 m regel me gestolen worden, ik… Lees verder »

Last edited 2 maanden geleden by Knalkopje1
Masternr.33

Mondkapjesplicht onzin, maar hoogleraren willen toch een noodwet Dat de testen desondanks 1 op 1 door media en politiek gelijk worden gesteld met het aantal ‘corona besmettingen’, is daarom niets minder dan volksverlakkerij van het allerergste soort, zeker nu de maatregelen weer steeds strenger worden, en in Nederland burgemeesters de vrijheid krijgen om een plaatselijke of regionale mondkapjesplicht in te voeren. Volgens hoogleraar staats-en bestuursrecht Wim Voermans en hoogleraar algemene rechtswetenschap Jan Brouwer is die plicht echter ongrondwettelijk zolang er nog geen corona noodwet is. Deze hoogleraren pleiten hiermee vrij expliciet voor de invoering van deze noodwet, en zijn daarom… Lees verder »

Bahrija Keljmeni

volgens mij gaat precies over experiment of mensen denken met eigen hooft of zijn helemaal gehoorzaam aan totale onzin van globale totalitaire regime van elite ( banksysteem, Bildbeergroep en hun medewerksters ) Maar mensen dit is manier voor manipuleren met angst, en met angst mensen vergeten dat zijn machtige spirit en vergeten dat focus moet zijn aan wat wij willen. MAAK NIET UIT WAT ZIJ DOEN, ALS WIJ STOPPEN ONZE ENERGIE INSTOPPEN NIET IN ANGST EN ELKE DAG MENTAAL LEVEN IN WERELD WAT WIJ WILLEN DAN HEBBEN ZIJ GEEN KANS. PROBLEEM IS DAT MENSEN WETEN NIET WIE ZIJ ZIJN! Anders… Lees verder »

Tineke Leenders

Juist Bahrija Keljmeni, heel goed dat je dit meedeelt, ik weet dat ook….

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl
DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x