Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

Senaat verhoort Facebook en Twitter CEO´s

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

De censuur van Twitter, YouTube, Google en Facebook is zo schaamteloos, dat we nergens meer van opkijken.

Hoewel Big Tech al jarenlang gemakkelijk regelgeving heeft ontweken, zijn de dagen van het vermijden van de schijnwerpers van het Congres duidelijk voorbij.

Toen van Haga vorige week verbaast reageerde dat zijn video waarin hij zijn mening over mondkapjes verkondigde werd weggehaald, verbaasde ons weer dat politici daar nog van opkijken. Dit is al zolang aan de gang en niets nieuws meer. Als President Trump al wordt gecensureerd…

We hopen dat we geleidelijk aan allemaal deze censuurplatforms kunnen verlaten door een publiek op te bouwen op alternatieve, niet censurerende platforms.

De macht van deze big techs is zo groot en vooral Anti-Trump. En dat hebben ze schaamteloos laten zien de afgelopen maanden.

Hoorzittingen

De Big Tech-titanen werden tijdens een hoorzitting van de Senaat dinsdag opnieuw geconfronteerd met beschuldigingen van censuur en ongepaste invloed.

Twitter-CEO Jack Dorsey en Facebook-honcho Mark Zuckerberg getuigden voor de Senate Judiciary Committee met hun bedrijven onder een storm van kritiek voor het blokkeren van de uiteenzetting van The Post over de zakelijke transacties van Hunter Biden in Oekraïne en China .

En dat vlak voor de verkiezingen. Geen media deed er verslag van. Geen haan die er kraaide naar één van de grootste schandalen uit de geschiedenis.

Stel dat het andersom was geweest?

Klik op de afbeelding om het volledige verhaal te lezen:

https://nypost.com/2020/10/15/emails-reveal-how-hunter-biden-tried-to-cash-in-big-with-chinese-firm/

De hoorzitting werd ‘Breaking the News: Censorship, Suppression, and the 2020 Election’ genoemd.

Een lid van de commissie, senator Josh Hawley (R-Mo.), Tweette voorafgaand aan de bijeenkomst : “Ik heb gehoord van een Facebook-klokkenluider die Facebook en Google en Twitter-coördinaten aan censuur heeft onthuld. Facebook heeft een intern platform om het te beheren. Ik zal Mark Zuckerberg hierover morgen tijdens de hoorzitting vragen. “

Dorsey liep voor op de vragen door in zijn openingsverklaring te reageren op Twitter’s beslissing om The Post twee weken buiten te sluiten vanwege de serie over de buitenlandse zakelijke transacties van Hunter Biden.

[the_ad id=”36617″]

“We hebben snel geïnterpreteerd, zonder enig ander bewijs, dat de materialen in het artikel zijn verkregen door hacking en, volgens ons beleid, hebben we de verspreiding ervan geblokkeerd”, zei Dorsey, die de oorspronkelijke beslissing om de verhalen te stampen uitlegde.

Twitter gebruikte zijn beleid van gehackt materiaal om de verhuizing te rechtvaardigen, ook al vermeldde de berichtgeving van The Post duidelijk dat het materiaal afkomstig was van een verlaten laptop die voorheen van Hunter Biden was.

“Bij nader inzien hebben we toegegeven dat deze actie verkeerd was en hebben we het binnen 24 uur gecorrigeerd”, zei Dorsey.

Maar Twitter weigerde het account van The Post te herstellen, tenzij de originele tweets over het eerste Hunter Biden-verhaal werden verwijderd, voordat het uiteindelijk toegaf na een patstelling van twee weken.

“We hadden geen praktijk om privé-handhavingsmaatregelen met terugwerkende kracht ongedaan te maken … dus hebben we er een gecreëerd die volgens ons eerlijk en gepast is,” zei Dorsey.

“Ik hoop dat dit de grondgedachte achter onze acties illustreert en aantoont dat we in staat zijn om feedback op te nemen, fouten toe te geven en veranderingen aan te brengen, allemaal transparant voor het publiek.

“We erkennen dat er nog steeds zorgen zijn over de manier waarop we inhoud beheren.”

CEO´s van links naar rechts: Mark Zuckerberg (Facebook), Sundar Pichai (Google) en Jack Dorsey (Twitter)

Vorige maand, tijdens een hoorzitting van het Handelscomité, sloeg senator Ted Cruz (R-Texas) Dorsey af voor het blokkeren van de berichtgeving van The Post over Hunter Biden.

“Dhr. Dorsey, wie heeft jou in vredesnaam gekozen en jou de leiding gegeven over wat de media mogen melden en wat het Amerikaanse volk mag horen? “

Cruz vertelde de socialemediamagnaat. “Waarom blijf je je gedragen als een democratische super-PAC, door standpunten het zwijgen op te leggen die in strijd zijn met je politieke overtuigingen?”

De voorzitter van de Senaatscommissie van de rechterlijke macht, Lindsey Graham, zei tijdens de hoorzitting van dinsdag dat Twitter zichzelf redacteur van The Post maakte toen het artikelen censureerde waarin de verkozen president Biden betrokken was bij de zakelijke deals van zijn zoon in China en Oekraïne.

Een centrale vraag tijdens de hoorzitting is of een federale wet – sectie 230 van de Communications Decency Act, die internetbedrijven beschermt tegen aansprakelijkheid voor inhoud op hun platforms – moet worden gewijzigd of afgeschaft.

[the_ad id=”29753″]

Trump heeft opgeroepen tot intrekking van artikel 230 en heeft een uitvoerend bevel uitgevaardigd waarin de FCC wordt gevraagd de wet te herzien.

Conservatieven en liberalen maken zich beiden zorgen over de werking van sociale mediaplatforms, om tegengestelde redenen.

Politiek links heeft opgeroepen tot agressievere politieoptreden om de verspreiding van ‘desinformatie’ tegen te gaan, terwijl rechts de platforms van censuur hebben beschuldigd.

Hoewel Big Tech al jarenlang gemakkelijk regelgeving heeft ontweken, zijn de dagen van het vermijden van de schijnwerpers van het Congres duidelijk voorbij. En, zoals een expert opmerkte, de bloei is van de roos.

Bronnen:
https://www.foxnews.com/opinion/facebook-twitter-2020-election-senate-hearing-adonis-hoffman
https://www.foxbusiness.com/technology/hawley-presses-zuckerberg-on-whistleblower-complaint-alleging-facebook-coordination-with-twitter-google
https://nypost.com/2020/11/17/jack-dorsey-mark-zuckerberg-face-senate-over-censorship-concerns/
https://www.euronews.com/2020/10/28/ceos-of-facebook-google-and-twitter-grilled-on-content-moderation-in-us-senate-hearing


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x