CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Van mens naar LabRat. Gewoon je bek houden!

TOPSHOT-BRITAIN-GEZONDHEID-VIRUS
Het eerste deel van het onderzoek zal artsen helpen begrijpen hoe het immuunsysteem reageert op het virus

Het VK is van plan om ’s werelds eerste proef te beginnen waarbij gezonde vrijwilligers opzettelijk met coronavirus zijn besmet, nadat de studie ethische goedkeuring heeft gekregen.

De zogenaamde human challenge-studie zal binnen een maand beginnen, zei het Britse Department for Business, Energy and Industrial Strategy in een verklaring woensdag, waarbij tot 90 mensen worden blootgesteld aan een zeer kleine hoeveelheid coronavirus in een veilige en gecontroleerde omgeving. Dit soort onderzoeken zijn controversieel omdat ze gezonde vrijwilligers blootstellen aan mogelijk dodelijke ziekten.

De volgende fase van de studie, die nog niet is goedgekeurd, omvat het toedienen van een coronavirusvaccin aan verschillende vrijwilligers en hen vervolgens blootstellen aan coronavirus. Alleen vaccins waarvan is aangetoond dat ze “veilig zijn in klinische onderzoeken”, zullen worden gebruikt. Volgens Terence Stephenson, voorzitter van de Health Research Authority, die ethische goedkeuring gaf, zijn onderzoekers echter nog ver verwijderd van deze fase van het onderzoek.

 

Voorstanders zeggen dat deze onderzoeken de snelste manier zijn om nieuwe vaccins te evalueren, vooral wanneer de wereld uit een actieve pandemie komt, zei Robert Read, hoofd klinische en experimentele wetenschappen binnen de geneeskunde aan de Universiteit van Southampton, die tot dit kamp behoort en deel uitmaakt van het team dat bij het onderzoek betrokken is.

Dit eerste deel van het onderzoek zal artsen helpen begrijpen hoe het immuunsysteem op het virus reageert en bepalen wat de overdracht beïnvloedt. Het medicijn Remdesivir zal worden gebruikt zodra vrijwilligers symptomen beginnen te ontwikkelen.

De vrijwilligers, die worden aangemoedigd om naar voren te komen voor de studie, zullen tussen de 18 en 30 jaar oud zijn en zullen worden blootgesteld aan de variant die sinds maart 2020 in het VK circuleert.

5 3 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
1
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven