Donald Trump wint strijd tegen Democratische rechters

In de VS worden de rechters van de Supreme Court en de Federale Districten benoemd door de President en goedgekeurd door de Senaat.

Sinds Trump aan de macht is, heeft hij veel vrijgekomen rechterlijke posities opgevuld met rechters die een constitutionele, conservatieve en/of nationalistische overtuiging uitdragen.

Doordat tijdens het Presidentschap van Trump veel rechters zijn opgestapt/overleden/ontslagen heeft Trump genoeg rechters kunnen benoemen om het rechterlijke landschap grotendeels te scheppen in de visie van het Conservatisme en Nationalisme.

Stel je voor dat wij dat hier ook konden: Al die D66-rechters vervangen door PVV/FvD-rechters!

Daardoor heeft de Trump-Administratie steeds minder te maken met Federale rechtbanken die dwars liggen met bezwaren tegen beleidsplannen, waardoor wetten moeten worden uitgesteld totdat de Supreme Court de tijd heeft om een bezwaar goed/af te keuren.

Is dit erg? Nee!

De Founding Fathers van de Verenigde Staten wisten dondersgoed dat rechterlijke “neutraliteit” niet bestond en het benoemen van rechters door een onafhankelijke commissie/groep daarom weinig zin heeft, vandaar hun keuze voor gekozen rechters.

En zo gaat het nog steeds heden ten dage.

En zo gaat het nog steeds heden ten dage.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
nl Dutch
X
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x