nl Nederlands

Twee doden bij schietpartij kerk in Texas

Twee parochianen van de West Freeway Church in het plaatsje White Settlement, Texas zijn zondagochtend doodgeschoten.

Een derde persoon ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. (bron)

De dader woonde de dienst bij. Op camerabeelden is te zien dat hij eerst een parochiaan aansprak en daarna zijn geweer trok. Hij vermoorde twee mensen.

Leden van de kerkgemeente hebben zich opgegeven als vrijwillige beveiligingsmensen. Zij begonnen terug te schieten en de schutter ging neer.

Over de dader is niet heel veel bekend. Al staat hij op geen enkele “watch list” is de man al wel eerder gearresteerd in gemeenten rondom de kerk. Onderzoekers proberen te achterhalen of hij gedreven was door één of andere ideologie. Verder is (nog) niet veel vrijgegeven over de dader.

Zie hier beelden van de schietpartij die nog geen 6 seconden duurde:

 

NBC News maakte meteen van de gelegenheid gebruik om nadrukkelijk te vermelden dat de plaats White Settlement zo heet vanwege het feit dat daar vroeger de Indianen uitgemoord zijn door ‘witte buitenlanders’ die hun land inpikte. (bron)

CBS nieuw noemt het plaatsje White Settlement niet bij naam en schrijft over een kerk dichtbij Forth Worth, Texas. (bron)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on reddit
Reddit

Persoonlijke aanvallen, schelden en onnodig grof taalgebruik worden verwijderd, ongeacht de persoon of mening. That´s it!

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Subscribe  
Abonneren op

CSTV Video´s

Meer dan 300 video´s op ons Youtubekanaal

Straal je gezonde verstand uit! Steun dit geluid!

SATOS - Hét platform voor crypto´s

Laatste nieuws

Gerelateerde berichten