Tusk: Hoe meer landen bij de EU, hoe beter.

Tusk: ”Hoe meer landen bij de EU, hoe beter.”

Donald Tusk, voorzitter van de Europese Raad, heeft zich uitgesproken over verschillende EU-lidstaten die het niet eens zijn met de toetreding van Noord-Macedonië en Albanië.

De 62-jarige Pool doelde voornamelijk op Nederland en Frankrijk, die de toetreding van de twee Balkanlanden nog veel te vroeg vinden. Tusk meent dat de twee Zuid-Europese landen wel dergelijk het recht hebben om een start te maken met de onderhandelingen. ”Persoonlijk vind ik dit een vergissing.”, aldus Tusk.

Alle 28 EU-lidstaten discussieerden tot diep in de nacht over de zaak. Er is niet veel naar buiten gebracht over de kwestie.

Tusk heeft nog een boodschap voor zijn Albanese en Noord-Macedonische ”vrienden”: ”Geef het alsjeblieft niet op. Ik begrijp jullie frustratie, jullie hebben jullie deel gedaan en wij niet. Ik twijfel er niet aan dat op een dag ook jullie volwaardig EU-lidstaat zijn.”, aldus onze EU-president. Zoals in een eerder artikel beschreven hebben beide landen nog wel wat te regelen. Vooral Albanië wordt door de meeste lidstaten afgekeurd.

Lees hier het vorige artikel over Noord-Macedonië en Albanië: https://commonsensetv.nl/komen-albanie-en-noord-macedonie-in-de-eu/

Bron: https://www.europa-nu.nl/id/vl2umnw0pvxx/nieuws/tusk_vindt_het_besluit_over_balkanlanden?ctx=vh6ukzb3nnt0&tab=0

  • Jonathan
0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
nl Dutch
X
1
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x