nl Nederlands

Turkije laat spanningen oplopen met Cyprus en Griekenland

Het steeds agressiever wordende Turkse regime laat de spanningen met buurlanden Griekenland en Cyprus hoog oplopen.

De spanningen waren al om te snijden. Turkije voerde illegale boorpraktijken uit in Cypriotische wateren waardoor de spanningen erg hoog opliepen.

“Het beraamde Turkse drilplan toont de werkelijke intenties van Ankara, dat doorgaat om haar illegale uitbreidingsplannen uit te voeren, tijdens een ongekende pandemie die de mensheid tart.”, was de officiële reactie van Cyprus.

N.a.v. deze illegale boringen, dreigde de EU met meer sancties. (bron)

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, lacht de EU in principe weg en zegt dat men door zal gaan met boren.

Lees hier een uitgebreid artikel op Sceptr over deze boorpraktijken:
https://sceptr.net/2020/04/turkije-zet-illegale-boorpraktijken-in-cypriotische-wateren-verder/

Nu tilt Turkije de spanningen naar een nog hoger niveau.

Afgelopen weekend voerde Turkije grootscheepse militaire oefeningen uit in de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee met 27 oorlogsschepen,patrouillevliegtuigen, helikopters en onbemande MAV´s (aerial vehicles). (bron)

 

 

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Abonneren op
guest
2 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Wim van Ingen
Wim van Ingen
28 dagen geleden

In de negentiger jaren was men in Turkije zo verstandig om Erdogan in het gevang op te sluiten, omdat hij het seculiere Turkije wenste om te vormen tot een moslim kalifaat. Na zijn machtsgreep is Turkije afgegleden richting anarchie. Erdogan trekt zich van niemand wat aan, regeert een NATO land dat zijn wapens afneemt van Rusland, zit de Koerden dwars waar maar mogelijk is, beschikt over kernwapens die de VS daar nog steeds niet heeft weggehaald en de Turken in de EU ziet hij als handlangers in zijn grootheidswaan. De man is veel gevaarlijker dan het coronavirus, alleen niemand heeft… Lees verder »

Hakvandetak
Hakvandetak
Reply to  Wim van Ingen
28 dagen geleden

NATO en de EU Commissie en de USA zijn waardeloos. Cyprus, zowel EU als NATO-lid, wordt aangevallen, is al ruim 40 jaar militair bezet door Turkije, haar (zee)rechten worden geschonden en wat doen zij? De EU geeft nog meer geld aan de dictator Erdogan. De NATO als een politiek correcte knulletje rozenwater doet niets en de USA heeft andere belangen tegenwoordig. Ze laten allemaal Cyprus weer stikken, net als in 1974. Alle drie laten zich door Erdogan chanteren met de immigratie problematiek.

Laatste nieuws

Gerelateerde berichten

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x