NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoEspañol

Tucker Carlson stopt gastarbeiders-immigratie

Gisteren schreef ik naar aanleiding van Tucker Carlson’s reportage over (tijdelijke) arbeidsimmigratie een stukje hierover.

Nog geen 24 uur nadat Tucker in zijn TV-programma op Fox News kritiek uitte op arbeidsimmigratie, besloot de President om ook aan deze immigratie een einde te maken, vanwege de acute economische situatie in de VS als het gevolg de CoViD-SARS-2 crisis.

De Department of Homeland Security (DHS) kwam met het bericht dat H-2B-visasprogramma op slot is gezet, oftewel er worden geen nieuwe visas meer uitgegeven tot nader bericht.

H-2B visas zijn voor tijdelijke arbeidsmigranten, die zijn ingehuurd om werk in de VS te verrichten. Jaarlijks worden 83.600 (2017) van dit soort visas uitgegeven. Dat is meer dan de helft van de 150.000 gastarbeiders die jaarlijks naar de VS komen.

De stop op arbeidsmigratie is een logische stap, te midden van sterk stijgende werkloosheid. Deze maand alleen al verloor de VS 701.000 banen en steeg de werkloosheid van 3.5% naar 4.4% in één maand.  Grote kans dat dit zeer snel kan stijgen naar 10% werkloosheid, sinds 10 miljoen Amerikanen in de laatste twee weken een werkloosheidsuitkering hebben aangevraagd.

Wat Tucker Carlson deed met zijn reportage laat zien dat het zin heeft om politici te confronteren met issues, waar ze hoogstwaarschijnlijk niet bij hebben stilgestaan. Soortgelijke resultaten kunnen ook hier bereikt worden door Thierry pittige* constructieve vragen op te sturen in SUPERCHATS of op wat voor wijze dan ook Baudet en Wilders serieuze  vragen te stellen over migratie.

Voorbeelden voor SUPERCHATS (copy-paste als je wil):

  • -Over punt 7 van FvD standpunten over (re-)migratie: “Bevorderen remigratie waar integratie (assimilatie) mislukt.” Hoe hoog is de drempel om iemands integratie/assimilatie als mislukt te beschouwen?
  • Over punt 7 van FvD standpunten over (re-)migratie: “Bevorderen remigratie waar integratie (assimilatie) mislukt.” Wil FvD dat het ook mogelijk is om een tweede-generatie allochtoon te remigreren, indien integratie/assimilatie mislukt is bij deze persoon?
  • -Over punt 4 van FvD standpunten over (re-)migratie: “Invoering GreenCard-systeem naar Amerikaans model voor tijdelijke arbeidsmigranten”. Komt er wel een systeem waarbij een werkgever eerst moet zoeken naar een Nederlander die dat werk kan doen, voordat hij uit het buitenland iemand inhuurt?

 

Onthoud: SUPERCHATS van minder dan 20 euro hebben een kleine kans te worden gelezen

*Geen vragen over Bilderberg, de 1% of “hou je van döner kebab?”

Red Elephant: T’ucker Carlons lukt het om Trump te dwingen het H-2B-visaprogramma stil te zetten’

VS verliest 701.000 banen in maart, door Corona:

Standpunten FvD mbt migratie en remigratie:
https://forumvoordemocratie.nl/standpunten/immigratie-remigratie

Werkloosheidspercentage in de VS, April 2019 – Maart 2020
https://tradingeconomics.com/united-states/unemployment-rate

H-2B-visas:
https://en.wikipedia.org/wiki/H-2B_visa

0 0 vote
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl
DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x