NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Trump schrijft decreet voor Vrijheid van Meningsuiting op Social Media

Donald Trump heeft de oorlog tegen de censurerende social media-bedrijven opgevoerd.

Trump vocht al voor de vrijheid van meningsuiting op social media. Afgelopen dagen werden er ook van Donald Trump weer eens 2 tweets weggehaald met als reden: “potentiële misleiding”.

Hij dreigt de social media-platforms te reguleren of zelfs af te sluiten. Waarschijnlijk geen ideale oplossing.

Twitter heeft een factcheck-label aan enkele van zijn, en anderen, heeft toegevoegd. (bron) (bron)

De Mainstream Media (zoals één van de bronnen van dit artikel, CNN) houden de schijn op dat dit waarschijnlijk weinig uit gaat maken en dat Trump geen kans heeft. Zij praten over welke wettelijke mogelijkheden er zijn voor Donald Trump om dit tegen te gaan. Dit kan wel, dit kan niet etc. (lees CNN)

Maar het gaat niet om alleen om Donald Trump en waar hij mee dreigt. Anti-Trump CNN (en velen anderen) ziet een andere belangrijke factor over het hoofd.

De publieke opinie van de gebruikers. Iets waar CNN alles vanaf weet na hun dalende cijfers. (voor TV-kijkers, zo werkt het bij de NPO ook. Geen kijkers, geen NPO. Coronasensatie=kijkers. Heel veel kijkers. Hoe meer de mensen thuisblijven des te meer kijkers.)

Herinnert u zich Hyves nog? Het werd toch niet voor mogelijk gehouden dat dat ooit zou verdwijnen?

Deze bedrijven moeten geld verdienen en hebben aandeelhouders. En zodra de publieke opinie zich voor een deel tegen deze platforms gaat keren en er geen gebruik meer van gaan maken, dan kan het heel snel gedaan zijn. En Donald Trump stuurt voor een aanzienlijk, en steeds groter wordend, deel deze publieke opinie aan.

Wij kunnen geen dingen schrijven die wij niet zeker weten, maar reken maar dat er keihard gewerkt wordt om deze censuur te doorbreken, op een hele grote schaal! Wat dat betreft voorspellen wij een zonnigere toekomst wat (online) censuur betreft, al zullen velen zeggen dat het juist de andere kant opgaat wat ook heel logisch is.

Zodra CNN verslag doet over Trump dan moeten er direct alarmbellen gaan rinkelen bij iedereen. (Nederlands ondertiteld).

 

Facebook lijkt “bij te draaien”. 

Aanvullende bronnen:

https://www.nytimes.com/2020/05/28/us/politics/trump-order-social-media.html
https://voiceofeurope.com/2020/05/donald-trump-signs-executive-order-to-protect-free-speech-on-social-media/

 

 

Interessant? Like en deel dit geluid! Reageer en hou het netjes en respectvol.

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
0
Laat jouw mening horen maar houdt het netjes!x
()
x