Trump richt ‘Office of the Former President’ op

Uit: TheEpochTimes

Voormalig president Donald Trump opende op 25 januari een “Bureau van de voormalige president” dat de belangen van de Verenigde Staten wil behartigen en de agenda van zijn regering wil voortzetten.

Een verklaring van het kantoor in Palm Beach County, Florida, luidt: “Vandaag heeft de 45e president van de Verenigde Staten, Donald J. Trump, formeel het kantoor van de voormalige president geopend.”

“Het Bureau zal verantwoordelijk zijn voor het beheer van de correspondentie, openbare verklaringen, optredens en officiële activiteiten van president Trump om de belangen van de Verenigde Staten te behartigen en de agenda van de Trump-regering voort te zetten door middel van belangenbehartiging, organisatie en publiek activisme.”

“President Trump zal altijd en voor altijd een kampioen zijn voor het Amerikaanse volk.”

[the_ad id=”40497″]

Er zijn veel vragen geweest over de vraag of en hoe Trump na zijn vertrek aan de politiek zou gaan deelnemen. Trump maakte zijn eerste politieke zet nadat hij op 22 januari het Witte Huis verliet, toen hij in een telefoongesprek steun gaf aan Kelli Ward, die later werd herkozen als voorzitter van de Republikeinse Partij van Arizona.

https://twitter.com/kelliwardaz/status/1352783302411739136

Trump bracht eind 25 januari ook een verklaring uit waarin hij zijn voormalige perssecretaris Sarah Huckabee Sanders onderschreef in haar campagne voor gouverneur van Arkansas.

De aankondiging van het ‘Bureau van de voormalige president’ kwam kort voordat het Huis van Afgevaardigden eind 25 januari een enkele beschuldiging van beschuldiging aan de Senaat overhandigde. De aanklacht ‘het aanzetten tot opstand’ beweert dat Trump verantwoordelijk was voor het aanzetten tot een opstand die resulteerde in rellen in het Capitool op 6 januari.

[the_ad id=”40496″]

Hoewel Trump op 20 januari zijn ambt heeft verlaten, zijn de leiders van de Senaat vastbesloten door te gaan. Als senatoren worden veroordeeld, kunnen ze ervoor kiezen om de voormalige president te diskwalificeren om ooit nog een ambt te bekleden.

Sommige Democraten zijn ook  op zoek naar  het gebruik van de Grondwet 14e wijziging om hem de bar van het mandaat. (bron)

Toen Trump op 20 januari uit Washington vertrok naar Florida, vertelde hij de supporters dat hij en zijn team “in een of andere vorm terug zouden zijn”(bron)

“Wij houden van jou. We zullen in een of andere vorm terugkomen, ”zei hij destijds. ‘Ik zal altijd voor je vechten. Ik zal altijd kijken. Ik zal luisteren. “

Trump maakte later soortgelijke opmerkingen en zei dat hij op de een of andere manier een comeback zou maken. “We zullen iets doen, maar nog niet”, zei Trump op 22 januari tegen Rob Crilly van de Washington Examiner, zonder uitweiding. (bron)

[the_ad id=”41783″]

De voormalige Amerikaanse ambassadeur in Duitsland, Richard Grenell, zei afgelopen weekend dat Trump hem had verteld dat hij zich opnieuw voor het presidentschap wil inzetten. Grenell vertelde Newsmax: “Hij heeft mij persoonlijk meerdere keren verteld dat hij weer wil deelnemen. Dus we zullen zien of dat klopt en hoe dat tot stand komt; Ik denk dat we nog een lange weg te gaan hebben. “

Jason Miller, een campagneadviseur, zei eerder deze maand dat Trump betrokken zou zijn bij de midterms van 2022 met de onmiddellijke focus om Republikeinen te helpen beide kamers van het Congres terug te winnen. Het is onduidelijk of hij zich in 2024 kandidaat zou stellen voor president. (bron)

Miller vertelde The Epoch Times op 25 januari ook dat Trump en zijn team geen banden hebben met een nieuw gevormd politiek comité genaamd de MAGA Patriot Party, te midden van speculaties dat Trump zou proberen een derde partij te vormen. (bron)

Bron: TheEpochTimes en Zachary Stieber
https://www.theepochtimes.com/trump-creates-office-of-the-former-president-to-advance-us-interests-carry-on-trump-admin-agenda_3671398.html

“NEVER, EVER GIVE UP!”

Deze week: Gaat Donald Trump voor President van de Wereld nu de collectieve bewustwording in gang is gezet maar een leider mist?

[the_ad id=”41542″]

 

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
7 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
nl Dutch
X
7
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x