CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Trump bijna beroerte na deal Boris Johnson met Huawei

Donald Trump kreeg bijna beroerte nadat hij vernam dat Boris Johnson’s  zijn goedkeuring verleende aan de Huawei-deal over 5G.

Johnson vindt het een goed idee dat China aan de Britse mobiele netwerken komt sleutelen.

Toen Trump hoorde over deze deal ontstak hij in woede en greep naar zijn telefoon.

Een medewerker en getuige van het telefoongesprek vertelde aan de Financial Times dat Donald Trump apoplectisch tekeer ging door de telefoon tegen Boris Johson.

Trump namelijk heeft een tijd lang Boris Johnson op het hart gedrukt GEEN deal te sluiten met China over 5G. Trump’s lobby bleef echter zonder resultaat en dat zit Trump niet lekker.

Johnson heeft het dringende advies van Trump domweg in de wind geslagen en dat kan hem nog duur komen te staan door iets door te voeren zonder vooraf goed geïnformeerd te zijn.

Een tweede getuige bevestigde het boze telefoontje aan FT en sprak van een ‘zeer moeizaam‘ telefoongesprek.

Britse politieke medewerkers zeiden verbijsterd te zijn over de taal die Trump bezigde tegen Boris Johnson.

Downing Street ontkende niet dat het telefoongesprek daadwerkelijk heeft plaatsgevonden: “Soms gaat het er nou eenmaal oververhit aan toe!”

Amerikaanse vice-president Mike Pence bevestigde dat Trump’s regering hun teleurstelling niet onder stoelen of banken heeft gestoken.

“De twee bespraken kritieke bilaterale en regionale issues, waaronder telecommunicatie en veiligheid.” aldus het Witte Huis.

 

“Het heeft er alle schijn van dat Trump zich ook persoonlijk aangesproken voelt door de beslissing van Johnson.” zegt Thomas Wright van Brookers Institution en UK-US specialist.

“Het doet mij toekomen dat Trump zeer geëngageerd is inzake 5G en hij is er nu van slag van dat Johnson gekozen heeft voor China. Dit zal zeker niet zomaar overwaaien en er zullen sancties volgen.”

“Het vrije handelsverdrag tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zal hier onder lijden, maar ook Five Eyes staat nu op losse schroeven.” aldus Thomas Wright.

Five Eyes is een anglofonetisch verbond uit 1941 dat is gesloten over het gezamenlijk beheer van mobiele netwerken tussen de landen Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk en Verenigde Staten en maakt onderdeel uit van van het multilaterale UKUSA verdrag over mobiele netwerken.

Bronnen:

https://www.theguardian.com/technology/2020/feb/06/no-10-say-fallout-between-trump-and-johnson-overblown

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x