Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

cstv doneer
Voor vrijheid door waarheid
Search
Filters
Zoek in de titels
Zoek in de inhoud van artikelen

Timmermans: Green-deal en coronavaccinaties doorstampen

Verspreid de vrijheid!

Frans Timmermans is trots op de aanpak van de coronacrisis en zegt dat de EU zeer goed heeft gehandeld. Daarnaast heeft de green-deal ook een mooie toekomst, aldus de 60-jarige PvdA’er.

“Wie had ooit gedacht dat we zo snel een herstelprogramma in elkaar konden schroeven en ook landen als Nederland konden instemmen met het tijdelijk terzijde zetten van begrotingsregels omdat we nu eenmaal moesten investeren”, vertelt hij in Straatsburg. “En ook mag vermeld worden dat de EU meer dan wie ook vaccins heeft geëxporteerd naar de rest van de wereld. Maar er valt nog een hoop te doen.”

De Europese commissie maakte afgelopen woensdag al bekend dat er nog zo’n 200 miljoen vaccins moeten worden geleverd aan niet-EU landen. Daarnaast wilt de Europese Unie een miljard euro investeren in productiecapaciteit in Afrika en 50 miljard euro steken in de oprichting van een nieuwe Europese gezondheidsautoriteit, HERA. Dat agentschap moet zorgen dat de EU beter voorbereid is op een mogelijk volgende pandemie.

Daarnaast wilt de vicevoorzitter van de Europese Commissie zo snel mogelijk vergroenen. Het doel is om Europa klimaatneutraal te laten zijn in 2050. Timmermans geeft aan dat als we 5 jaar eerder waren begonnen met de European Green Deal, we nu niet met de torenhoge energieprijzen hadden gezeten.

Timmermans wil meer klimaatmacht, fel verzet in Europees Parlement | NOS


Verspreid de vrijheid!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
19 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
19
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x