NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Tik Tok, de tijd is op.

Tik Tok, de tijd is op.

In de wereldwijde machtsstrijd die China nu met gebalde vuist aan het uitrollen is, wordt er een stortvloed aan digitale oorlogsvoering ingezet.

De Chinese technocratische ontwikkelingen schieten je hierdoor ook om de oren. Vaak gemaakt met gestolen eigendomsrechten en directe kopie van het Amerikaanse origineel. De razend populaire sociale media-app “ Tik Tok” ligt wereldwijd onder vuur, en word nu massaal verwijderd door de vaak jonge gebruikers.

De app is een wolf in schaapskleren! Niet allen je dans moves voor de Tik Tok camera worden verwerkt en opgeslagen in Communistisch China, maar ook je “privé” foto’s en chats en ja, ook de website die je bezoekt worden geregistreerd.

Dit heeft niks te maken met de cancel culture, maar alles met de digitale oorlogvoering om jouw privégegevens en veiligheid.

In India en Australië zijn de apps al verboden en Amerika heeft laatst al de app verboden voor zijn overheidsmedewerkers, zowel om te downloaden als in gebruik.

Niet voor niets zijn er steeds meer ouders die eisen van hun kinderen om de app compleet te verwijderen. Ook de Nederlandse veiligheidsdiensten waarschuwen voor Chinese onderschepping van data en gegevens. Zo is het gebruik van de Chinese afkomstige Zoom videochat verboden te gebruiken voor ambtenaren. (Bron1)

Data is macht, dat weten de Chinezen maar al te goed. Het bij elkaar sprokkelen van gegevens over je kinderen is later misschien wel handig. Een maal de Tik Top app op je mobiel geïnstalleerd, word een kopie gemaakt van alles wat er op je scherm gebeurd. Ook als deze is afgesloten. Aangezien Tik Tok een Chinees gevestigde thuisbasis heeft, zijn ze verplicht alle data te overhandigen aan de Chinese Communistische Partij (CCP).

Je puber is de wereld van het internet aan het verkennen. Je moet er toch niet aan denken dat wanneer ze later afpersbaar zijn, door wat er nu opgezocht of gezegd word.
De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Mike Pompeo bevestigt dit in het BBC News. (Bron2)

In India hebben ze zelfs 59 Chinese apps verboden verklaard en offline gehaald, waaronder Tik Tok, Weibo en WeChat.

Hiermee probeert de regering van India te voorkomen dat deze privé burgerdata verkeerd word gebruikt door de Chinese communistische partij (CCP).

Afgelopen maand raakte de grensbewaking van India in een serieus gevecht met de Chinese grensbewaking. Hierbij vielen aan beide kanten tientallen doden en gewonden. (Bron3 / Bron4)

Blijkbaar komt er niks goeds uit China. Waarom er nog steeds mensen zijn die gewoon online door blijven bestellen is een raadsel, zeker als je weet hoeveel leed je hiermee financiert en in stand houd.

Crappy troep op Ali-express bestellen, bellen met en via Huawei, camerabewaking van Hikvision. China heeft lak aan mensenrechten, massale onder drukkingen, vrouwen sterilisatie, heropvoed en tewerkstelling kampen, onvrijwillige orgaan transplantaties zijn standaard beleid voor de CCP. (Bron5)

Surf NOOIT zonder VPN! Nooit. Als u wilt weten waarom?  Voorbeeld: Slechts door onze site te bezoeken, kunnen wij aan de hand van het IP adres al een profiel opmaken. Wat willen we daar mee zeggen? Dit geldt voor IEDERE website die u bezoekt. Daarnaast weet uw ISP exact wat u doet wanneer u zonder VPN surft. VPN´s zijn er ook in prepaidvorm. Kost je rond de €5 per maand.

Of u nou de service van onze partner gebruikt PureVPN (waar wij een kleine commissie op krijgen) of een andere VPN gebruikt. Het verbergt uw IP adres en u bent in ieder geval geen stipje op de kaart met naam en toenaam. U maakt het ze moeilijker en u behoudt uw privacy online.  Ook als uw kinderen online surfen, is een VPN heel belangrijk. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom. Wij zien dat heel veel mensen geen VPN gebruiken.

Andere voordelen van een VPN: Sites die je normaal niet kunt bezoeken omdat je een Nederlands IP-adres hebt, zijn met een VPN wel toegankelijk. U neemt een IP-adres aan van een land naar keuze.

Voorkomen is beter dan genezen. Als we ooit ergens achter zijn gekomen en met onze neus op de feiten zijn gedrukt, dan is het nu wel. Terwijl we net een beetje zijn bekomen van het uit China geïmporteerde longvirus, is de tijd aangebroken om kritisch te kijken hoe wij moeten omgaan met deze naar de macht grijpende communisten.

De tijd voor zelf reflectie is aangebroken waar de Nederlandse schrijver Harry Mulisch (1927-2010) een passende quote beschreef.

“ Het noodlot is een welkome kapstok om de ongerechtigheid aan op te hangen ten einde haar te laten voortduren.”

Jasper S.

Bron1 https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5093366/ministerie-van-defensie-verbiedt-zoom-onder-medewerkers
Bron2 en 3

 

Bron 4 en 5

 

Jasper op het Malieveld:

 

Jasper bij de rechtszaak Pinmoord Hoofddorp:

Interessant? Like en deel dit geluid! Reageer en hou het netjes en respectvol.

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
3 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
3
0
Laat jouw mening horen maar houdt het netjes!x
()
x