NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoEspañol

THIERRY VAN TROJE

-Column door Alexander van Wolfheze

Veel bezorgde Nederlanders vestigden de afgelopen jaren de hoop op een nieuwe politieke partij: Forum voor Democratie.

Het nieuwe woordgebruik, de onorthodoxe standpunten en de positieve uitstraling van deze nieuwe partij en haar keurige woordvoerders werd in 2017 beloond met twee zetels in de Tweede Kamer.

Sindsdien heeft het FvD met gedegen parlementaire oppositie en constante groei bewezen een politiek blijvertje te zijn. De afgelopen jaren hebben echter ook iets anders bewezen: dat de door velen op het FvD gevestigde hoop op échte verandering misplaatst was.

In zijn verwoede poging om het systeemmedia-‘frame’ van ‘extreem-rechts’ af te schudden is het FvD vervallen in een defensieve strategie: het FvD heeft veel voorwaartse kracht verloren in een moeizaam conformeren aan de politiek correcte verwachtingspatronen van de systeemmedia en de kartelpolitiek waarin het opereert.

Deze vuurdoop heeft ook duidelijk gemaakt wat het FvD nu eigenlijk ECHT is – en vooral ook wat het NIET is.

Het FvD is simpelweg een modieus-modern ‘mediageniek’ verpakt klassiek-liberale partij – een partij die Nederland wil terugvoeren naar het veel nettere, vrijere en leefbaardere Nederland van de dertiger jaren tussen het einde van de oorlog in Indonesië en het Lubbersiaanse begin van de neo-liberale oorlog van ‘allen tegen allen’.

Het FvD is zeker niet de politieke dijk die de Nederlandse staat en het Nederlandse volk gaat beschermen tegen de ondergang in de globalistische springvloed van massaal immigrerende ‘asielstromen’, internationale ‘marktwerking’ en ‘open grenzen’-internationalisme.

Het door het FvD zo mooi geagendeerde partijkartel waarin neo-liberaal ‘rechts’ en cultuur-marxistisch ‘links’ samenspannen tegen het Nederlands volk zal niet worden doorbroken door het FvD: het FvD functioneert binnen de kartelpolitiek nu al als ‘gecontroleerde oppositie’.

Dit wil zeggen dat het FvD fraaie verkiezingsbeloften doet, maar zodra de verkiezingen geweest zijn als een soort VVD 2.0. gewoon zijn partijtje meeblaast in het liberaal-marxistische globalistische orkest.

Dit heeft de partij gemeen met bijvoorbeeld de Republikeinen in Amerika en de ‘Conservatieven’ in Engeland. De reden daarvoor is eenvoudig: het FvD deelt, als puntje bij paaltje komt, de kernwaarden van de kartelpolitiek. Die kernwaarden zijn: materialistisch reductionisme, agressief secularisme en moralistisch normativisme.

Materialistisch reductionisme betekent dat het FvD geen authentieke vuist kan maken tegen het ‘Dagobert Duck’-globalisme dat onze nationale grenzen wegvaagt. Ook wel de 1% elite genoemd.

Als sommige groepen op korte termijn een half procentje meer winst kunnen maken, worden alle culturele waarden in de uitverkoop gedaan!

Het agressief secularisme van het FvD betekent dat deze culturele waarden niet eens waargenomen, laat staan beschermd worden.

Het FvD kan geen alternatief bieden voor het ‘lang leve de lol’-nihilisme dat onze cultuur du moment wegvaagt.

Moralistisch normativisme betekent dat het FvD geen echt argument heeft tegen het ‘iedereen is gelijk’-relativisme waarmee de ‘diversiteit’ en de omvolking van Nederland wordt gerechtvaardigd.

Het FvD is gewoon een civielnationalistische partij van liberaal-libertarische signatuur – en is daarmee deel van het probleem in plaats van de oplossing.

Ondanks enkele goede programmapunten is het FvD geen betrouwbare bewaker van de Nederlandse soevereiniteit en volksidentiteit.

De klassiek-liberale ‘tussenoplossingen’ van het FvD zijn uiteindelijk niet meer dan nostalgische drogbeelden, die niets uitrichten tegen de aanstormende trein van de links-liberale extremisten van het machtsblok VVD-D66-GL-PVDA, gesecondeerd door de ex-Christelijk machtsopportunisten van CDA-CU.

De met de ‘Corona’- en ‘BLM’-crises begonnen ombouw van een formeel democratische links-liberale orde naar een informeel maar effectief TOTALITAIR REGIME, nu onder directe controle van globalistische banksters en eurocraten, kan het FvD niet effectief bestrijden.

Het FvD valt in de nieuwe orde de rol toe van een liberaal-libertarisch museumstuk – een beetje zoals de SGP een christen-democratisch museumstuk was ten tijde van neo-liberaal ‘paars’.

Het FvD als een ‘VVD 2.0’: een nostalgische herinnering aan een betere tijd – uitsluitend van esthetische waarde, met keurige maatpakken, een mooi woordgebruik en beschaafde omgangsvormen. Maar ook een lege huls, zonder kern, zonder pit.

En bovendien heeft het FvD ten aanzien van de ÉCHTE nationale beweging tegen het links-liberale globalisme een zeer negatieve rol: het FvD fungeert als een ‘bliksemafleider’- het sluit mensen af, sluist middelen weg, ontneemt energie aan en snoept kostbare tijd af van het Nederlandse nationale beweging.

Zo bekeken is het FvD niets meer of minder dan een Paard van Troje – een schitterend bouwsel dat een teken van overwinning lijkt, maar dat juist de NEDERLAAG in zich draagt.

Door Alexander van Wolfheze

2.4 18 votes
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
20 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Nauta

Mijn goede God….. Alex?! Uit welke universiteit kom jij gerold?
In gewoon Nederlands bedoel jij te zeggen dat FvD een grote oude Hollandse fars is?
Ik heb vanwege mijn zware dyslexie niet gestudeerd, maar ik ruik partijdigheid van een kilometer afstand.
In mijn opinie raakte je nog wal, tot dat je schreef dat FvD na de verkiezingen VDD 2.0 zou zijn.
Waarschijnlijk ben je een afgestudeerde doctorandus, maar jij bent nog steeds niet in staat om de toekomst te voorspellen.
Maar je bent vrij (nog wel) om je mening te uiten.
Fijne dag nog

Dani

Beste Nauta,

Ik raad je aan ze eens goed te volgen.

Misschien is er ergens een groeicurve te vinden van het FvD en leden aantal.
Ben heel benieuwd hoe zij het in 2020/21 doen en verder gedaan hebben.

Een beetje achterdocht is nooit verkeerd, en er bestaat zoiets als voortschrijdend inzicht.

Maar ben het met je eens, niemand kan echt in de toekomst kijken.
Dus we gaan het meemaken.

groet

Chris Collard

Prachtig omschreven, mee eens.

corpluym

Auw!!, verwacht weinig positieve reacties op dit art.

Chris Collard

Het valt nog mee, maar dit artikel is wel heel veel haar en weinig wol.
FvD staat op heel veel vlakken totaal haaks op wat de VVD zegt, laat staan wat ze doen, deze ook maar enige vergelijking gaat echt niet op.

ND

Lang verhaal, veel bla bla maar ik zie nergens “bewijs” van hetgeen hier beweerd wordt. Ze hebben uberhaupt nog niets KUNNEN laten zien, met hun 2 zetels.
Dus wat is dit voor `n gebazel!?

Rients

Misschien dat het systeem niet deugt? Met https://alternatiefstaatsbestel.nl/doelstelling zouden burgers WEL worden vertegenwoordigd en hoeven er geen achterkamertjes gesloten te worden om kabinetten te formeren. AS staat voor echte democratie. Dan zouden gasten als Thierry en Geert af en toe ook tot de meerderheid kunnen horen. Het ligt dus niet aan die twee, maar aan het het totaal niet democratische systeem!

Chris Collard

Mee eens met dat het systeem aan vervanging toe is, maar wanneer hier een volksopstand met een staatsgreep gaat plaatsvinden, dan belanden we van de regen in de drup, er doemen momenteel hele enge partijtjes op, de Gulden Middenweg is er daar één van en met de noodwet en tal van andere zaken is het moeilijk koffiedik kijken. Ik zei al wat was er eerder de kip of het ei, als lieden als Grapperhaus zo kunnen blijven zitten, dan gaat het erop lijken dat de huidige politiek aanstuurt op een volksopstand of burgeroorlog, er spelen nu zoveel zaken, dat het… Lees verder »

Chris Collard

Heel eerlijk gezegd heeft het FvD juist ondanks hun 2 zetels enorm gepresteerd,
duidelijk zichtbaar en een heel heldere boodschap.

Chris Collard

Een artikel van heel veel woorden, maar die gebruikt onze huidige minister president ook, om daadwerkelijk niets te zeggen. Wanneer ik heel eerlijk ben, dan is er nog maar heel weinig over van ons land na tien jaar Rutte, het is te hopen dat mensen zoals een Wilders of Baudet nog het één en ander weten recht te trekken en een coalitie zullen vormen, maar de kans op een burgeroorlog acht ik niet gering. @Rients zou zich eens af moeten vragen, wat was er eerder de kip of het ei, het AS zie ik er hooguit komen als er mensen… Lees verder »

Bibi

Wauw indrukwekkend betoog!
Als ik het vanuit het grote geheel bekijk komt het bij alle “paardjes” op hetzelfde neer.
Allemaal mooie beloftes en de één ziet er wat beter uit dan de ander of hinnikt wat luider.
Allen in hetzelfde grote Circus.
En degene die de teugels in handen hebben bepalen hoe de paardjes lopen.
Je hebt koplopers, doodlopers, werkpaarden en luxe paarden. Allemaal ter vermaak van het volk en het ophouden van de schijnbare democratie.
Ik wed al heel lang op geen één paard meer . . . .

Chris Collard

Dat is heel jammer, er zijn namelijk drie patriottische paardjes en één die nog zoekende is, de rest zijn globalistische paardjes die in volle galop richting ravijn aan het rennen zijn!

Bibi

Ach Chris,
Ik mag het hopen dat de globalistische paarden in volle draf het ravijn in storten
En mijn stem gaat zeker naar één van de nationalistische ras paardjes die zich proberen te ontdoen van de dressuur van de Elite.
Maar uiteindelijk zijn zij het die de teugels in handen hebben

Rients

Een prima analyse,
FvD is heel veel van wat we al hadden, maar dan een heel klein beetje anders. Het wil functioneren in een fout systeem en zal volledig onderuitgaan als haar narcistische leider er om wat voor redenen niet meer toe doet. Voor enkele veranderingen in de marge krijg je er een ordinaire partij bij, met uiterst extreem rechtse standpunten, bereid om wille van de macht de eigen achterban te loochenen en strenge fractiediscipline eist.
Als ze echt vernieuwend hadden willen zijn, hadden ze https://alternatiefstaatsbestel.nl/doelstelling moeten omarmen, maar dit heeft de top genegeerd.

Nauta

Hallo Rient, Ik heb een narcist van dichtbij meegemaakt en Thierry komt bij die tenaamstelling absoluut niet in de buurt. Maar dat terzijde. 4cjaar gelden kwam de FvD met twee zetels in de kamer. Frisse nieuwe wind, plannen al om en wij gaan voor verandering zorgen….. Lang verhaal kort. We zeilen een regatta, jij ligt fier een paar mijlen op kop. Je kan je koers varen, het ziet er voor de toeschouwers strak en solide uit. Ik ben in de achtervolging, en moet alle zeilen bij zetten. Weerberichten uitpluizen, stroom karten bestuderen en zelf van mijn geloof afdwalen en risico’s… Lees verder »

Rients

Beste Nauta, Als je geen afstand neemt van een fout systeem dat ten onrechte democratisch wordt genoemd, vaar je met alle winden mee. Dat is D66 overkomen en dat is ook de einder waar FvD op af koerst. AS navigeert met een vaste blik gericht op 1 punt: echte democratie! Dan kunnen in het kielzog van dit neutrale AS-galjoen diverse sloepen ter linker en rechterzijde en zelfs in het zog als middenpartijen politiek bedrijven, met de burgers als reders. Nu staan alle burgers als werkloze stuurlui zonder kompas aan wal, in de steek gelaten door partijen (ook FvD) die uit… Lees verder »

Nauta

Beste Rients,

Geen duimpje up of down, neutraal dus.

Wegens tijdsgebrek kan ik nu even niet reageren.

Maar een compliment van mijn zijde is wel op zijn plaats. Je geeft mij namelijk stof tot nadenken.

Dank,

Gr.

Chris Collard

Rients neem van mij aan dat als er een kabinet komt waarin PVV en FvD plaatsnemen, dat er duidelijk afstand zal worden gedaan van het huidige systeem, ze kunnen niet en willen niet anders, FvD vaart geenszins met alle winden mee, de PVV zal ongetwijfeld het hele rechtssysteem op de schop willen nemen en terecht.
Volksraadplegingen zullen even wennen worden na 10 jaar negeren door Rutte, maar die kant gaat het zeker op en de EU en euro is mijns inziens al ver over datum in de huidige vorm.

Chris Collard

Er is momenteel een stroming aan het ontstaan die de gehele politiek verwerpt, maar als je dergelijke lieden dan vraagt hoe het dan anders zou moeten, dan blijven ze je het antwoord schuldig, ze weten het niet! Nu denk ik toch echt wel te kunnen zeggen, dat mochten PVV en FvD als grootste winnaars uit de bus komen, waarbij er maximaal maar één partij aansluiting tot een kabinetsvorming zou betekenen, dat er dan zeker zich een enorme opschoning zal gaan aandienen, de rechtspraak gaat dan volledig op de helling en zelfs lieden als Demmink komen dan aan de beurt. Er… Lees verder »

Rients

Staar je niet blind op Geert en Thierry. Ze functioneren (de een al heel lang, zelfs gedogend, de ander sinds kort) binnen een fout systeem. Als zij aan de macht komen, gedragen zij zich als een elite. Dan gaan zij posities invullen. Ik heb ze beide nog niet af zien geven op partijpolitieke benoemingen, afschaffen van achterkamertjes en verbieden van fractiediscipline. Thierry heeft voor de breuk ook Otten de 1e Kamer ingepushed. Op basis van welke capaciteiten? Geert en Thierry zijn zelf dictatortjes in hun eigen partij: anders denkenden worden verwijderd en/of geroyeerd. Je krijgt weer heel veel van hetzelfde,… Lees verder »

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl
DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x