Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

The West is The Best

Maak kennis met Afghanistan.

Waar in de loop der jaren niet het geloof is veranderd, maar de heerser(s)

Jullie weten hoe Afghanistan er vandaag de dag uitziet, maar als je ziet hoe het er 50 jaar geleden uitzag zou je het niet geloven

 Onderstaand is van Romy Mortier www.curioctopus.nl

De beroemde foto met de titel “Afghan Girl” werd gepubliceerd op de cover van National Geographic in 1985. De foto, genomen door Steve McCurry in een Afghaans vluchtelingenkamp, ​​portretteert een jonge wees. Zijn prachtige ijs groene ogen en intense blik, een mengeling van angst en trots. De foto is de hele wereld over gegaan en het beeld is een symbool geworden van de Afghaanse conflicten van die jaren. Volgens de officiële cijfers, is Afghanistan een van de armste landen ter wereld. Van de 23 miljoen mensen kunnen slechts 5% van de vrouwen lezen en schrijven. Maar dit was niet altijd zo: in 1940 was Afghanistan een cultureel bruisende land vol kansen. Moderne gebouwen, technologie en onderwijs verrijkten een dor landschap waarin vrouwen rokken droegen, naar muziek luisterden,vrij waren en de universiteit volgden. De foto’s uit die periode zijn verzameld op een Facebook-pagina, een getuigenis van een gouden tijdperk van tolerantie tot dusver vernietigd door obscurantisme, onwetendheid en ellende die nu heerst in Afghanistan. Mohammad Qayoumi, de maker van de pagina, groeide op in Kabul in de jaren ’60 en ’70 en bood zijn foto’s aan om het bewustzijn van de wereldbevolking over wat er gebeurd is in zijn eigen land te verhogen. Hij schrijft op zijn pagina: “Een halve eeuw geleden, hadden Afghaanse vrouwen een carrière in de geneeskunde, zaten mannen en vrouwen gemengd in theaters en universiteiten in Kabul;fabrieken produceerden stoffen en andere series producten. Er was een traditie van de openbare orde en een regering die in staat was om grote nationale infrastructurele projecten te beheren, zoals de bouw van waterkrachtcentrales en wegen. Gewone mensen hadden een gevoel van hoop, het geloof dat het onderwijs de mogelijkheden zou kunnen bieden voor iedereen, en een mooie toekomst in het verschiet. Alles is vernietigd door drie decennia van oorlog. “

Hier Afghanistan voor dit alles…

Afghaanse vrouwen in 1940

De stijl in de jaren 50-70 in Kabul

Een platenzaak in Kabul, 1960

Afghaans koor

Vliegveld Kandahar, gebouwd in 1960

Stewardessen van Ariana Afghan Airlines

Kabul, 1960

Buitenlandse bezoekers op een camping in het Afghaanse nationale park Band – e Amir

Een van de wegen die Afghanistan doorkruisen

Moeder en kind op de speelplaats

Een aantal studenten van de Universiteit van Kabul in 1960

Meiden op school

Vrouwelijke beweging, 1980

Vergaderzaal / klaslokaal voor vrouwen, rond 1980

Klaslokaal in Kabul, 1960

Afghaanse vrouwen op de werkvloer

De faculteit van biologie aan de Universiteit van Kabul

De ontwerpster Safia Tarzi in haar kantoor in Kabul in 1969

Aan het einde van de jaren 60 is de Afghaanse mode een internationaal referentiepunt geweest, aangezien de hele wereld de Arabische invloeden kon waarderen.

Kleding vitrines, 1960

Afghaanse vrouwen in Kabul

December 1969: toen Afghanistan in de mode was

Het modeblad Vogue besloot om in december 1969 een volledige documentatie te publiceren die de titel Adventure in Afghanistan droeg, een modeshow in Kabul en de meest chique plekken van de stad vertelt.

Enkele foto’s van de reportage ” Adventure in Afghanistan “

Modellen in de ruïnes gefotografeerd

En als we VANDAAG de dag in Google ” Afghaanse vrouwen ” intypen? Dan is dit het resultaat …

Dit is het beeld van de Afghaanse vrouwen waaraan we gewend zijn geraakt.

Bekijk de Video:

 

WikiP: Een reeks staatsgrepen in de jaren zeventig werd gevolgd door een Russische invasie, die werd tegengewerkt door de Amerikanen. Na de Russische terugtrekking volgde in de jaren tachtig een reeks burgeroorlogen die een groot deel van het land verwoestte. Uiteindelijk maakte dit de weg vrij voor de taliban, een groepering van religieuze extremisten, die kortstondig vrijwel het hele land wisten te veroveren.

In 2001 vielen de Verenigde Staten Afghanistan binnen, op zoek naar Osama bin Laden. Directe aanleiding waren de aanslagen van 11 september. Bin Laden werd niet in Afghanistan gevonden, maar de talibanregering werd afgezet. Er werd een overgangsregering onder Hamid Karzai aangewezen om het land te besturen. Karzai werd in 2004 als president bevestigd in de eerste vrije verkiezingen van het land. In 2004 werd ook een nieuwe grondwet opgesteld. Sindsdien is de wederopbouw moeizaam verlopen. De veiligheidssituatie is verslechterd door de wederopstanding van de taliban en de activiteiten van lokale strijdheren. Enorme problemen waarmee het land kampt zijn behalve de wijdverspreide corruptie, de afwezigheid van goede infrastructuur en grootschalige armoede onder de bevolking.

Tot 11 augustus 2003 was de leiding in handen van Nederland en Duitsland, daarna nam, tegen de zin van Afghanistan zelf, de NAVO die taak over.

En zeker niet onbelangrijk, Afghanistan was/is werelds grootste opiumproducent. In 1999 was de productie nog 5000 ton, maar onder de taliban werd de productie formeel verboden.(lees hier bovengronds verboden)

 

Maar wees gerust,

The Best Are Coming To The West !

De Beste Zijn Onderweg Naar Het Westen !

 

 

 

Afghanistan

 

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
9 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
9
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x