Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

cstv doneer
Voor vrijheid door waarheid
Search
Filters
Zoek in de titels
Zoek in de inhoud van artikelen

Texas voert nieuwe pro-life wet in

Verspreid de vrijheid!

De Amerikaanse Staat Texas heeft een nieuwe pro-life wet doorgevoerd. De nieuwe wet verbiedt abortus na de zesde week van de zwangerschap en spoort Texanen aan om hen die na de zesde week alsnog een abortus ondergaan aan te klagen. Hen die dit doen kunnen dan 10.000 dollar krijgen.

Het beschermen van baby’s staat hoog op de agenda van de Gouverneur Greg Abbott en deze nieuwe wet is een stap dichterbij het stoppen van deze vorm van kindermoord. 85 procent van de abortussen in de Staat zijn door deze wet illegaal geworden, en daarmee is Texas de meest pro-life Staat van de VS geworden.

De wet regelt dat abortus na de zesde week van zwangerschap illegaal wordt en alle Texanen kunnen de abortusklinieken aanklagen wanneer ze na die zesde week alsnog abortussen uitvoeren. Dat laatste staat alleen in de wet zodat het moeilijker wordt bij de rechtbank om de wet te blokkeren.

“Onze maker heeft ons het recht op leven gegeven en miljoenen kinderen verliezen dat recht op leven elk jaar weer door abortussen.” – Gouverneur Greg Abbott

De wet is nu ingegaan, nadat het Hooggerechtshof dat heeft toegelaten. Een Noodpetitie van abortusklinieken en andere activisten is afgewezen.

Het Hooggerechtshof komt naar alle waarschijnlijkheid begin 2022 met een oordeel over een al voorliggende zaak over een wet in Mississippi, die de beruchte “Roe v. Wade” oordeel uit 1973 kan terugdraaien. Dat oordeel stond abortus toe vanaf het moment dat de foetus “levensvatbaar” zou zijn, toen vastgesteld op 24 weken.

De Texaanse wet wordt naar alle waarschijnlijkheid ook pas in 2022 behandelt, en er is reden voor hoop. Zes van de negen rechters zijn ‘conservatief’ en een aantal daarvan hebben zich eerder uitgesproken dat “Roe v. Wade” zou moeten verdwijnen en dat deze niet op een goede manier tot stand is gekomen.

Maar we moeten niet te vroeg juichen, dit Hooggerechtshof heeft conservatieven al eerder in de steek gelaten. Opperrechter John Roberts, zelf door voormalig president George W. Bush aangesteld, durft lang niet altijd conservatieve oordelen te geven om de “reputatie van het Hooggerechtshof” niet aan te tasten, waarbij hij soms bijval kreeg van Neil Gorsuch, Brett Kavanaugh en Amy Coney Barrett, allen aangesteld door oud-president Donald Trump.

 


Verspreid de vrijheid!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
17 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
17
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x