CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Talk Radio (1988) van Oliver Stone

Een keertje wat anders… Een korte film-review

De film zal vast op het verschrikkelijke Amazon te koop of te huur zijn.

Heel toevallig kwamen wij de film hier tegen om te downloaden. Geen idee wie hem heeft geupload.
https://we.tl/t-9hzTmTcCBh

Ook de Engelse ondertitels zijn te downloaden:
https://we.tl/t-8WwMCjMQnT

Talk Radio (1988) van Oliver Stone

Zo af en toe een beetje afleiding is voor iedereen wel eens nodig tijdens deze belachelijke crisis.

Soms zoek je afleiding in een wandeling (met je ogen dicht om die gekke mondkapjes-mensen niet te zien) en soms in een film.

Maar wanneer je bepaalde oudere films bekijkt of terugkijkt dan wordt je vaak keihard geconfronteerd met wat er nu daadwerkelijk speelt in de wereld.

Gisteren eens een wat oudere film opgezet van Oliver Stone. Talk Radio uit 1988. (bron)

Ik had hem nog niet gezien en ik ben blij dat ik hem gisteren dan toch heb bekeken.

De film gaat over een controversiële, wat liberale, radiopresentator die overal een mening over heeft en de confrontatie iedere keer weer aangaat met zijn inbellende publiek. Hij neemt geen enkel blad voor de mond. Hij wil zijn eigen show maken en wil zich door niemand laten zeggen hoe zijn show in te richten. Zelfs niet toen zijn show landelijk zou worden uitgezonden.

Oliver Stone staat bekend om zijn controversiële films en niet iedereen houdt van hem. Maar controversieel of niet. Films maken dat kan hij. Voor mij is dit  één van zijn beste films. Het is een rollercoaster van emoties en een zeer krachtige character study.

De film daagt je als uit als kijker. Een film waar iedereen wellicht zijn of haar eigen boodschap(pen) uit haalt omdat er zoveel onderwerpen aan bod komen maar één van de belangrijkste waarschuwingen en voorspellingen van Oliver Stone zit hem in dit fragment.

 

video

 

Hij daagt je ook uit om na te denken over dit soort personages, in dit geval Ken genaamd, en waarom ze zo willen leven zoals ze leven. Blijkbaar is Ken een zwerver en een junk.

Waarom deze film mij zo aanspreekt is omdat ik de overtuiging heb dat de mens in dit digitale tijdperk steeds slimmer zal worden en beter geïnformeerd zal raken en dat er een moment komt dat de mensheid niet meer te regeren is zoals men dat voorheen altijd deed (en wilde), al lijkt dat er op het moment misschien nog niet echt op.

De media en politiek blokkeren dit proces enorm.

Ik denk ook dat “zij” dat zien en dit als een laatste kans zien. Nu kunnen ze, in hun ogen, deze ontwikkeling nog tegengaan door alle remmen los te gooien en iedere vorm van gezond verstand en rationeel denken van de burgers direct de kop in te drukken, desnoods met geweld, censuur en intimidatie, in de hoop zo een onwetende volgende generatie te kweken.

Om dat voor elkaar te krijgen zullen ze ons nog veel meer proberen de meest vreselijke dingen aan te doen of te laten ondergaan zoals we dat nu al zien gebeuren.

Maar uiteindelijk zal de waarheid, de goedheid van de mens en het gezonde verstand overheersen op deze wereld. “Revolutions are good, ya know.”

Misschien vinden velen dit een utopie maar ik geloof er in dat het kan. Maar  we moeten het lot wel een handje helpen en opstaan om die mooie kans niet te missen.

Als je de film nog niet hebt gezien en je houdt dit genre dan is Talk Radio uit 1988 écht een aanrader met een topprestatie van Eric Bogosian als Barry Champlain, de protagonist die 80% van de film aan het woord is in zijn claustrofobische radiostudio.

5 10 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
3 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
3
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven
Hide picture