Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

Sylvie van der Voort: Morgen begint haar rechtszaak tegen mondkapjesplicht

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Inspirerende mensen

Sylvie van der Voort die de overheid aanklaagt vanwege de mondkapjesplicht

In deze aflevering van een Gezond Verstand Gesprek spreekt Jasper met Sylvie van der Voort. Moeder van twee kinderen. Een dochter van 14 en een zoon van 13.

Morgen staat ze in de rechtbank tegen de overheid tegen de landelijke verplichting van de mondkapjes.

De livestream begint om 10:00 en is hier te volgen:
https://streams.nfgd.nl/stichting-bewust-nederland-tegen-de-staat-inzake-mondkapjesverplichting

Hoe is het zover gekomen dat Sylvie besloot om de staat aan te klagen?

Hier spreekt een moeder die zich zorgen maakt om haar kinderen en er zelf achter is gekomen dat er hier iets niet klopt en dat de overheid alles behalve te vertrouwen is.

Via Facebook vernam Jasper dat Sylvie de Nederlandse Staat aan gaat klagen en daar wilde hij meer van weten. Hij nodigde haar uit voor een gesprek en Sylvie ging daar op in om haar verhaal te vertellen.

Sylvie ging daar op in en vertelde haar verhaal.

Mondkapjes op in de klas

Sylvie zegt dat ze al langer het vertrouwen in de overheid heeft verloren maar dat er nu een energie bij haar naar boven is gekomen om iets te gaan doen tegen de vreselijke mondkapjesverplichting.

“Mijn dochter moest al een mondkapje dragen in de gangen en in de aula. Dat was voor mij nog okay. Ik vond het niet leuk maar het was nog te doen.”

Nadat haar dochter (14) thuis kwam van school en 4 uur lang verplicht in de klas een mondkapje moest dragen, gingen alle haren omhoog staan bij Silvie en kreeg ze het gevoel een rechtszaak te moeten beginnen.

“Ze moest een mondkapje op in een klas waar al vrijwel geen zuurstof was. Dat was genoeg voor mij.”, aldus Sylvie.

“Ik heb de mentor gebeld en ik werd doorverwezen naar Juridische Zaken van de school.”

Maar ze werd van het kastje naar de muur gestuurd.

“Je kunt met niemand een gesprek voeren. Over al is een muur.”, zegt Sylvie.

Ook met Juridische Zaken was niets te beginnen.

“Op een gegeven moment was ik thuis in de keuken en ik kreeg heel sterk het gevoel dat ik een rechtszaak moest beginnen.”

Jasper vroeg of dat voor haar moment de spreekwoordelijke druppel was.

“Ja, maar eigenlijk op een stil moment kwam zo sterk het gevoel bij mij omhoog: Ik begin een rechtszaak.”

“Mijn eerste tegenreactie was: Ja dag dat ga ik echt niet doen. Dus angst en weerstand tegen mijn eigen gevoel. Ik tegen de overheid?”

Sylvie heeft een week lang met dit gevoel gezeten en ook met andere mensen er over gesproken. “Moet ik dit nou echt gaan doen?”

Maar na een week lang haar eigen weerstand aan de kant zetten heeft Sylvie haar hart laten spreken en kwam tot de conclusie: “Ja, dit moet ik gaan doen.”, en Sylvie ging aan de slag.

Ze spreekt ook haar verbazing uit over het feit dat niemand iets doet. “Waarom zijn er maar 3 man die hier echt tegen opstaan? Ben ik dan echt één van die drie. Ik ben wel een strijder, dat wel.”

Een advocaat zoeken. Moeilijker dan verwacht

Jasper vraagt hoe het traject voor Sylvie precies verliep omdat ook hij zich vaak afvraagt waar al die advocaten toch zijn om dit aan te pakken:

“Pik je er zomaar één tussenuit of werkte dat anders?”, vraagt Jasper.

Sylvie zegt hierover: “Nee, dat was best lastig. Ik heb ongeveer 3 weken gezocht naar een advocaat. Ruim 25 advocatenkantoren heb ik gebeld.”

“Voor de meesten was het een te lang project. Ze hadden allemaal wel een smoesje, inderdaad.”

In haar omgeving was geen advocaat bereid haar te helpen en uiteindelijk heeft ze een advocaat gevonden in Amsterdam die wel bereid was om Sylvie te helpen.

Haar advocaat is de heer Fellinger van Fruytier Lawyers in Business. Hij en zijn collega-advocaat pakken deze grote zaak op.

Een zaak die geld kost. Heel veel geld.

De advocaten zeggen pal achter de zaak te staan en vertelden zelf ook hun ervaringen met de belachelijke mondkapjes en dat ze doorhebben dat hier iets niet klopt.

Advocaat Fellinger zei tegen Sylvie: “Ik deed eerst ook een mondkap op maar nu weet ik welke regelgeving achter schuilt. Dat klopt gewoon niet.”

Crowdfunding

Jasper vraagt aan Sylvie: “Maar dat ben jij allemaal aan het betalen?”

“Dat klopt, ja. En de crowdfunding. ik kan dat niet allemaal alleen betalen.”

Sylvie is een crowdfunding begonnen in januari voor haar rechtszaak. Mensen die haar willen steunen kunnen doneren op het crowdfunding platform GoFundMe.
https://www.gofundme.com/f/rechtszaak-tegen-de-mondkapjes

Het is fantastisch om te zien dat er nu al bijna 28.000 euro is gedoneerd. Kleine donaties, grote donaties. Ruim 1.600 personen steunen Sylvie met haar rechtszaak. Bijzonder omdat iedereen beseft dat de zaak ook verloren kan worden.

“Ik krijg zoveel leuke reacties en mensen zijn blij dat er iemand opstaat die dit doet.”

Het eerste traject kost 20.000 euro, exclusief BTW. “De rechtszaak die donderdag (morgen) begint die kan ik nu helemaal betalen.”

Het doel van de crowdfunding is om 38.000 euro op te halen om zo ook het Hoger Beroep te kunnen betalen.

“We gaan niet stoppen en we gaan voor het uiterste.”

Op de website van de stichting van Sylvie is veel informatie te vinden.
https://bewustnederland.nu/

Op de voorpagina staat:

“In januari 2021 zijn we begonnen met een crowdfunding voor een rechtszaak tegen de mondkapjes! Hiervoor hebben we een advocaat ingeschakeld, Dhr. mr. J. Fellinger van Fruytier Lawyers in Business.

Uit o.a. wetenschappelijke onderzoeken van de TU Delft en in Duitsland blijkt dat mondkapjes niet werken. Het draagt dus bij aan schijnveiligheid. Tevens wordt er gezegd door het ministerie dat ze voor gedragsbeïnvloeding worden gedragen en zelfs hiervoor is geen wetenschappelijk bewijs.”

Via onderstaande link is ontzettend veel informatie te vinden over de gevaren en nadelen van het dragen van mondkapjes.
https://bewustnederland.nu/rechtzaak-tegen-mondkapjes/

Er zijn inmiddels zoveel onderzoeken en studies naar gedaan dat niemand meer kan ontkennen dat mondkapjes geen enkele bescherming bieden, slecht zijn voor de gezondheid en ook psychisch mensen verandert. En toch dragen mensen ze.

[the_ad id=”52025″]

Gedragsbeïnvloeding

Minister van Ark en andere politici (in werkelijkheid uitvoerders) voeren aan dat mondkapjes geen medische reden dienen maar dat ze dienen ter gedragsbeïnvloeding. Alsof ze honden aan het trainen zijn.

Over de gedragsbeïnvloeding zegt Sylvie:

“Er wordt letterlijk gezegd dat het daar voor wordt ingezet. Er staat tevens een document op RIVM op de website van mijn stichting.”

“Er staan 3 conclusies in dat document dat er geen wetenschappelijke onderbouwingen zijn dat het werkt ter gedragsbeïnvloeding. Maar we doen het gewoon. Waarom? Geen idee.”

Sylvie: “We kunnen net zo goed een rode sjaal opdoen of een feestneus. Maar ga niet iemand zijn stem blokkeren. Want dat is het symbolisch gezien. Iemand de mond snoeren.”

Jasper: “Monddood maken. Geen gelaatsuitdrukkingen meer. Slecht te verstaan. Geen mimiek meer in het gezicht. Het enigste wat je ziet zijn die grote doppen boven die kapjes.”

Wat interessant is om te horen is dat Jasper uiteraard heeft proberen te onderzoeken wat er precies wordt aangedragen tijdens de rechtszaak, welke wetsartikelen worden aangehaald. “Maar men wil er heel weinig over vertellen omdat het een verrassingsaanval op de overheid, begrijp ik.” aldus Jasper.

Sylvie: “Inhoudelijk ga ik er nog niet veel over zeggen inderdaad.”

Jasper: “En verstandig. Je laat je niet de kaas van je brood eten.”

Sylvie: “Je kan donderdag (morgen) meekijken met de livestream!”

De rechtszaak is donderdag 10 juni om 10:00 te volgen via de livestream op Facebook.
https://www.facebook.com/Bewust-Nederland-105937291390493/

Viruswaarheid heeft volgens Sylvie nogal wat problemen met de livestream.

Jasper zegt daarover: “Dat vind ik juist het toffe. In mijn optiek wordt mevrouw (Sylvie) onderschat. Het feit dat er een weg is. Dat je vooruit kunt kijken en dat je niet opgeeft waar en ander wellicht wel zou stoppen is tekenend voor de nieuwe revolutie en het gezonde verstand.”

“Ja, ik voel me wel een vechter voor een nieuwe wereld waarin we in liefde en waarheid kunnen leven waar alles transparant is.”

Tijdens het gesprek gaat het ook over lichtwerkers, energie en hoe alles met elkaar verbonden is.

Sylvie vertelt dat dit voortkomt uit een diepe innerlijke kracht.

“Het komt vanuit het hart om een betere aarde te maken en een nieuwe wereld te creëren. En dat gevoel is heel sterk.”

Het onderwerp komt tijdens het gesprek meerdere keren naar voren en zij heeft hierover ook een boek geschreven.
https://www.bruna.nl/boeken/de-sleutel-tot-zelfliefde-9789463897860

[the_ad id=”48927″]

Wappies

Jasper gaat zelf regelmatig kijken bij de demonstraties en het mooie is dat, hoe de media ook willen spinnen dat dit iets extreem rechts is, alle soorten mensen bij elkaar komen. Van hippies tot koorballen. Van LGBT-mensen tot zeer conservatieve mensen. Het is een teken dat al deze mensen inzien dat we een gezamenlijke vijand hebben en niet elkaar moeten bestrijden.

“Ik ken gelukkig inmiddels ook een aantal advocaten en artsen die wappies zijn.”

Een geuzennaam, volgens Jasper.

“Absoluut, ik ben trots dat ik een wappie ben. Ik ben een wakker kritisch persoon en als mensen mij zo willen noemen dan doen ze dat meer.”

“Sta open maar wees kritisch is mijn motto!”

Sylvie sluit af met:

“Ik hoop dat iedereen zoveel mogelijk mijn berichtjes wil delen. Dat is nu voor mij het belangrijkste. En dat mensen ons steunen. Het is niet iets dat ik alleen doe al lijkt dat wel zo. Maar ik kan dit niet alleen doen.”

Fantastisch Sylvie en heel veel succes morgen!

Hier nogmaals alle links:

Rechtstreeks doneren:
https://www.gofundme.com/f/rechtszaak-tegen-de-mondkapjes

Website en doneren aan stichting BewustNederland.nu
https://bewustnederland.nu/

Morgen 10 juni 2021 is de livestream hier te zien v.a. 10:00:
https://streams.nfgd.nl/stichting-bewust-nederland-tegen-de-staat-inzake-mondkapjesverplichting

https://www.facebook.com/Bewust-Nederland-105937291390493/

De Amersfoortse Courant over de rechtszaak (de media houden hun kaken stijf op elkaar)
https://www.destadamersfoort.nl/deeljenieuws/lokaal/667965/stichting-bewust-nederland-uit-amersfoort-stapt-naar-de-rechter-

Het advocatenkantoor die de strijd aangaat met de stichting van Sylvie tegen dit criminele gedragsexperiment.
https://www.flib.nl/

Het door Sylvia geschreven boek “De sleutel tot zelfliefde”
https://www.bruna.nl/boeken/de-sleutel-tot-zelfliefde-9789463897860

Facebookpagina:
https://www.facebook.com/Bewust-Nederland-105937291390493/

Morgenvroeg 10:00!

https://streams.nfgd.nl/stichting-bewust-nederland-tegen-de-staat-inzake-mondkapjesverplichting

We wensen Sylvie en Nederland HEEL VEEL SUCCES!

Zie ook:

Gelukkig staan er steeds meer mensen op.

Tijdens de vorige aflevering sprak Jasper met Richard van Beem die zijn boete vanwege het niet dragen van een mondkapje met succes terugvorderde en er alles aan zal doen om Aboutaleb niet weg te laten komen met het schenden van onze grondrechten.

Officier van Justitie seponeert mondkapjesboete na verweer

 


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
4 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
4
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x