NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

STOP5GNL in HOGER BEROEP tegen de Staat der Nederlanden

Stichting Stop5GNL zet door ONDANKS dat ze het kort geding op 4 mei van de Staat hebben VERLOREN.

Ze gaan in hoger beroep vóór eind juni tegen de UITSPRAAK die BLIND VAART op het OORDEEL van de Gezondheidsraad, RIVM en de ICNIRP.

Deze instanties zeggen dat er geen ONREDELIJKE risico’s kleven aan 5G.

Wat Stop5GNL betreft is een uitrol niet verantwoord en daardoor ONRECHTMATIG. Zij zeggen dat er binnen de wetenschap een te grote onzekerheid over de gezondheidsrisico’s heerst. Ze hebben daarvoor een groot aantal onderzoeken aangedragen die peer reviewed zijn verschenen in wetenschappelijke tijdschriften en afkomstig zijn van gerenommeerde instituten.

De overheid mag echter van de voorzieningenrechter DOORGAAN met de voorbereidingen voor de uitrol van 5G.

Stichting Stop5GNL vindt dat de uitrol van 5G MOET worden gestaakt totdat voldoende is aangetoond dat hieraan geen reële en ernstige gezondheidsrisico’s kleven.

Dat kan de Staat nu niet aantonen!

De gezondheidsrisico’s worden op dit moment niet uitgesloten door de Staat en er is nog onvoldoende onderzoek gedaan hiernaar. Toepassing van het VOORZORGSBEGINSEL is dan ook absoluut noodzakelijk. Als de uitrol wel wordt voortgezet, stelt de Staat zijn burgers namelijk bloot aan een onomkeerbaar gezondheidsrisico.

De richtlijnen van de International Commission on Non-Ionising Radiation Protection (ICNIRP) vormen de BASIS voor de Nederlandse blootstellingslimieten aan elektromagnetische velden. ICNIRP is een internationale non-profitorganisatie die ADVIES geeft over de gezondheids- en milieueffecten. De ICNIRP-richtlijnen zijn voor het eerst vastgesteld in 1998 en sindsdien grotendeels hetzelfde gebleven.

De Gezondheidsraad is door de Tweede Kamer om advies gevraagd over de mogelijke gezondheidsrisico’s van 5G. Hun rapport wordt verwacht in juli 2020.

Het RIVM heeft literatuuronderzoek gedaan naar diverse ziekten en stoornissen, maar zegt GEEN bewijzen voor enig verband met blootstelling aan elektromagnetische golven gevonden. Volgens het RIVM geven alle wetenschappelijke onderzoeken samen geen bewijs dat blootstelling volgens de ICNIRP-limieten schadelijk is.

De rechter heeft de mening van deze drie instituten dus gevolgd in zijn uitspraak.

De uitrol mag doorgaan, maar de Stichting Stop5GNL gaat vóór eind juni in hoger beroep hiertegen.

https://www.dlmplus.nl/blog/

Subscribe
Abonneren op
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
1
0
Laat jouw mening horen! Houd het netjes.x
()
x