NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Spanjaarden demonstreren tegen lockdown, Sánchez en de MEDIA

“Jij bent onderdeel van deze manipulatie en werkt voor hen! Om valse informatie te geven aan de samenleving!”

“Ik zou me kapot schamen! Ik zou liever geen cent verdienen dat mensen dit aan te doen!”

Ze blijven ons verbazen, die Spanjaarden. Wanneer je denkt dat juist dát land massaal de Corona-religie aanhangt en allemaal met angst thuis zitten, blijken velen toch weer veel wakkerder dan gedacht.
Dat blijkt ook wel uit het feit dat de partij VOX binnen een jaar tijd vanuit het niets de 3e partij van Spanje is en de partij blijft groeien.

Steeds meer Spanjaarden lijken klaar te zijn met de socialist Pedro Sánchez en zijn linkse coalitiepartner Pablo Iglesias van Podemos en ook met de media.

De twee konden elkaars bloed vorig jaar wel drinken, en dat zal niet veranderd zijn, maar de machtswellusteling Pedro Sanchez had geen keuze.

Hij gokte op nieuwe verkiezingen en gokte mis. Hij behaalde minder zetels en verkocht zijn ziel aan de duivel. Het ver linkse Podemos.

Het is voor het eerst dat Spanje een coalitieregering heeft maar het lijkt er op dat het niet lang stand gaat houden.

Afgelopen 4 dagen gingen de Spanjaarden in verschillende steden de straat op. Van “veilige afstand” tussen de demonstranten was geen sprake.

Kijk deze video voor een impressie over de stand van zaken in Spanje op dit moment:

Veel Spanjaarden zijn woedend vanwege de vernederende lockdownmaatregelen en de fatale gevolgen daarvan. Spanje mag dan in absolute getallen het “zwaarst getroffen” zijn, per miljoen inwoners zijn de verschillen niet enorm omdat het een groter land is. Handig voor de media want die noemen alleen absolute cijfers om de angst erin te jagen. Maar ze melden er niet bij in welke verhouding je dat moet zien of waaraan het te meten. Waar men in Nederland mensen bang moest maken met slechts honderden coronadoden per dag, kon de media in Spanje over duizenden doden per dag praten. Zulke getallen daar schrikken de mensen van terwijl waarschijnlijk velen geen flauw benul hebben in welke context ze het moeten zien.

POLITIEK

Er is een heel vies spel gaande in Spanje. PSOE en vooral Podemos zijn een ware haatcampagne begonnen tegen de steeds groter wordende partij van het volk, VOX.

Steevast wordt deze partij door de media en “collega”-politici als extreem rechts neergezet.

Dit terwijl VOX staat voor vrijheid en de macht terug naar de burgers. Het is dus niet anders dan in andere landen. Wel lopen de spanningen in Spanje enorm op.

VOX heeft opgeroepen tot een landelijke massademonstratie tegen Sánchez. Deze vindt plaats op 23 mei.

De corona-“crisis” hakt er in en heel veel Spanjaarden raken hun baan of hun bedrijf kwijt.

Sanchez wil het onzichtbare virus in 4 fases bestrijden. Of zoiets. Het gaat namelijk, net als in Nederland, helemaal nergens meer over. Het is dansen naar de pijpen van de EU en de WHO met de meest waanzinnige taferelen en regels die daar uit voortkomen.

DEMONISERING

Op Twitter had de aanhang van Podemos het voor elkaar dat de hashtag #VermoordAbascal (leider van VOX) bijna een hele dag trending was. Twitter heeft hier niets aan gedaan.

https://twitter.com/Santi_ABASCAL/status/1259395799127072768

Ook keren veel Spanjaarden zich tegen de mainstream media. 

Zij worden gezien als verraders, manipulators en mede schuldig aan de situatie waarin Spanje zich nu bevindt. Of de media het eindelijk doorheeft?

 

 

 

Subscribe
Abonneren op
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
2
0
Laat jouw mening horen! Houd het netjes.x
()
x