SPANJE en CATALANEN zijn SEPARATISTEN SPUUGZAT! YA BASTA!

BASTA! PROU! NU IS HET GENOEG!

Dat vinden HONDERDDUIZENDEN burgers in Barcelona vandaag tijdens een massa-demonstratie als tegengeluid tegen het geweld van de separatisten en Antifa de afgelopen weken. De massa-demonstratie stond in schril contrast met de afschuwelijke demonstraties van de separatisten afgelopen week. Van een aantal mensen kregen we de wind van voren, maar deze kant moet belicht worden.

Dit ga je waarschijnlijk niet bij de NOS zien dus belichten wij graag de andere kant van het verhaal.

Afgelopen week beschreven we al dat er behoorlijk wat misinformatie naar buiten is gekomen over de demonstraties van de Separatisten en het optreden van de politie in Barcelona. 

De publieke opinie en bijna blinde sympathie in Europa voor de Catalaanse separatisten, waren voor veel Spanjaarden en Catalanen iets onbegrijpelijks. Het argument dat Catalonië onafhankelijk wil zijn en dat het niet democratisch is dat ze dat niet mogen worden gaat niet op.

Er is geen meerderheid voor onafhankelijkheid.

In terms of the personal feelings of those surveyed by CEO, 40.4% say that they feel as Spanish as they do Catalan, 26.1% only Catalan, 21.4% more Catalan than Spanish, 5.1% only Spanish and 3.1% more Spanish than Catalan.

https://commonsensetv.nl/massale-misinformatie-over-protesten-barcelona/

In dit artikel zal duidelijk worden hoe de pers deze publieke opinie heeft beïnvloed. 

Het protest barstte los vanwege de, volgens de separatisten, te lange straffen die zijn uitgedeeld aan hun politici.

Aan de politici zijn straffen uitgedeeld tot en met 13 jaar. De Catalaanse separatisten gebruiken dit graag om sympathie op te wekken vanuit het buitenland.

Maar een feit is: Deze mensen hebben geprobeerd een coupe te plegen en regeringsgelden illegaal gebruikt om een illegaal referendum uit te schrijven en mensen op te ruien. Dit zijn geen lichte vergrijpen. En dit is maar het topje van de ijsberg. De rechter heeft ze veroordeeld. Ze zijn schuldig bevonden(bron)

Madrid was voorbereid dat er waarschijnlijk enorme grote groepen van het extreem-linkse Antifa en separatisten naar Barcelona zouden komen om de boel te plunderen en de Guardia Civil kwam in grote getale richting Barcelona.

Eerder die week waren er al 9 Catalaanse separatisten opgepakt omdat ze met levensgevaarlijke explosieven bommen aan het produceren waren, die ze wilden gebruiken in Barcelona.(bron)

Vanuit heel Europa kwamen er inderdaad Antifa-leden naar Barcelona toe. Ook vanuit Nederland. Twee Nederlanders zijn vorige week dan ook opgepakt. (Bron)

Samen met de separatisten hebben ze een oorlogsgebied van Barcelona gemaakt, de afgelopen weken. De stad stond letterlijk in de brand. Bankgebouwen, winkels en kantoren werden geplunderd en gesloopt. Je waande je midden in een oorlog, zo gewelddadig waren de separatisten en Antifa afgelopen weken.

Aan de andere kant was er een (veel kleinere) groep van extreme neo-nazis als logisch gevolg op de komst van Antifa. Ook dit tuig hielp mee aan het plunderen van de stad en het vreselijke geweld en vandalisme.

De pers bleef hameren op extreem rechts. Waarom? Het antwoord is gelijk aan dat in Nederland. Een andere mening en je bent al heel snel een fascist en een racist. Deze groep neo-nazi´s kwam de pers goed uit. Verschrikkelijk frustrerend terwijl je live naar Antifa zit te kijken op de Spaanse Nationale televisie en alleen maar de woorden “extreem rechts” hoort van de traditionele media.

De Guardia Civil trad hard op en sommige Spaanse media wisten dat ook weer perfect te framen. Beelden voor het ingrijpen van de politie werden niet getoond. Er zouden klappen gevallen zijn tegen onschuldige mensen. Het was één grote chaos en onoverzichtelijk wie precies wat deed.

Dit alles resulteerde in het bizarre verschijnsel waarin de publieke opinie en empathie richting Antifa en extreme Catalaanse separatisten gingen. 

Natuurlijk waren er ook vreedzame separatisten aan het demonstreren overdag´s. Maar tot en met de dag van vandaag blijven de gewelddadigheden en boycotten van de kant van de separatisten aanhouden.bron

Rosa Lluch is de dochter van een politicus die door de ETA is vermoord. Zij zei: “Het geweld in Catalonië had een nóg grotere impact dan in Baskenland” (bron)

Maar dit verhaal heeft ook een hele andere kant. En die kant moet ook belicht worden.

Er gebeurde vandaag namelijk iets moois in Barcelona!

Catalanen en Spanjaarden gingen hand in hand de straat op. Met Spaanse en Catalaanse vlaggen en zelfs met vlaggen half Catalaans en half Spaans heerst er een uitstekende sfeer in Barcelona.

Politie is niet nodig geweest. De manifestanten komen namelijk ook op voor de politie. Volgens deze demonstranten is er een beeld ontstaan door de media dat niet eerlijk is naar de politie toe, die hun handen uit de mouwen staken om Antifa en extreme separatisten te stoppen en te arresteren. De politie werd vandaag ontvangen in een warm bad en kregen overal een daverend applaus voor hun aanwezigheid.

Geen winkelruiten kapot. Geen vandalisme. Geen pers met een helm op. Burgers met gezond verstand die het zat zijn. Dat is een prachtig en voorbeeldig gezicht.

Spaanse en Catalaanse politici van verschillende partijen waren ook aanwezig. Pablo Casado, Cayetana Álvarez de Toledo, Alejandro Fernández, Xavier García Albiol, Albert Rivera, Lorena Roldán, Ignacio Garriga de Vox, Miquel Iceta, Josep Borrell, José María Ábalos, Manuel Valls e Inés Arrimadas. Spaanse en Catalaanse politici van VOX tot Ciudadanos tot PP. Ze waren er allemaal bij. Een mooi gezicht.

Zie hier enkele foto´s van vandaag. Een schril contrast met de vreselijke beelden van vorige week:

In sommige media (bron) wordt gesproken van 400.000 demonstranten in Barcelona tijdens “La Manifestación Constitucionalista” .

De separatisten proberen op alle manieren deze manifestatie te boycotten met geweld tegen de demonstranten en het provoceren van de politie en burgers. Ook legden ze weer het openbaar vervoer en het verkeer voor een gedeelte stil. De ergernis onder de burgers is groot.

Hier zie je onafhankelijkstrijders Comités de Defensa de la República die de demonstranten proberen te stoppen met geweld en provocatie.

 

Veel Catalanen voelen zich onderdrukt door de separatisten. Er zijn verschillende redenen die we in een later artikel zullen belichten. Ook proberen we de kant van de separatisten te belichten maar het beeld dat is ontstaan alsof heel Catalonië onafhankelijk wil zijn, is niet reëel. Dat dat vandaag een gezicht heeft gekregen d.m.v. deze vreedzame demonstratie is fantastisch.

Met als leuzen: “Ya basta!” (Nu is het klaar!) en “Politici, houd je aan de grondwet en doe je werk!” willen de demonstranten ook aangeven dat de politiek zijn werk goed moet doen, volgens de grondwet en ook Catalonië goed behandeld. Zowel Catalonië als Spanje worden al jaren geteisterd door corruptie. De Catalanen hebben zeker ook reden tot klagen gehad.

“Parra la locura!” is een andere veelgebruikte leus. Stop de waanzin! De demonstranten willen verder als een trots Spanje met een trots Catalonië.”

 

OOK IN MADRID WAREN ROND DE 20.000 MAN OP DE BEEN DE CATALANEN TE STEUNEN TEGEN DE SEPARATISTEN.

Dit was een initiatief van de jonge politieke partij VOX. Deze conservatieve patriotten noemen zichzelf de partij van het “sentido común” dat common sense betekent.

De partij is tegen de EU, bestrijdt de klimaatpropaganda en wil geen open grenzen en ongecontroleerde immigratie. Het zal geen verrassing zijn dat deze partij en hun aanhangers steevast als extreem rechts en fascisten worden neergezet. Maar ook in Spanje verliest het zijn kracht. Spanje wordt wakker.

In de peilingen voor de landelijke verkiezingen is VOX gestegen van 23 zetels naar 30 zetels, maar hierover later meer.

VOX fabriceerde de grootste Spaanse vlag ooit gemaakt. VOX zegt dat het de eenheid van Spanje verdedigt. De vlag meet 1000 vierkante meter. 50 meter lang en 20 meter breed. Het ding weegt 130 kilo en werd vanaf la calle Génova (waar de traditionele rechts-conservatieve partij PP hun hoofdkantoor heeft) naar La Plaza de Colón gedragen.

Op 800km afstand van Barcelona, worden de Catalanen gesteund door de Madrilenen. Ook in andere steden in het land spraken burgers hun medeleven uit voor de Catalanen en hun afschuw voor de separatisten.

Foto´s vanuit Madrid met de grootste Spaanse vlag ooit, gemaakt door VOX: 

In onderstaande video was de hele manifestatie in Madrid live te volgen. Het meest opvallende was de openingszin van Santiago Abascal:
“Jullie zijn allemaal fascisten! Ja, omdat jullie Spanje verdedigen en bepaalde principes en waardes verdedigen die hun niet willen verdedigen”.

Hier nog meer beelden van het voorbeeldige vreedzame protest in Barcelona vandaag.

Dit is een foto van de treinsabotages door separatisten. Ook vandaag legden ze zoveel mogelijk het openbaar vervoer en het verkeer stil.

 

Deze Tweet vat de dag prima samen.
De Tweet is van de onafhankelijke Catalaanse politicus Manuel Valls. De tweet is in het Catalaans.

“Vandaag heeft Barcelona gesproken. En de separatisten ook. Wegen afsnijden… Dat zegt alles. Hier waren vandaag 400.000 mensen voor de democratie, gelijkwaardigheid, Catalonië en Spanje. Wat een trots om zoveel trotse Catalanen, Spanjaarden en Europeanen te zien. Samen sluiten we dit proces af!”

En daarmee ook dit artikel. Op 10 november zijn er nieuwe verkiezingen in Spanje. We houden je op de hoogte.

Wij gaan Nederland wakker schudden! Weg met de globalisten die ons land en ons continent in groot gevaar hebben gebracht. Weg met die dodelijke politieke correctheid!
STEUN ONS in deze strijd en laten we samenkomen en ons verenigen. Schrijf je in op het forum hier en we zullen groter en groter worden. “Dit land is het zat! C´est ca!”

Wij zijn onafhankelijke burgers die het ook zat zijn. De politiek laat ons in de steek, kunnen ons vaak niet meer beschermen en luistert allang niet meer naar ons. Nieuwsberichten worden verdoezeld en de mainstream media draait een duidelijke politieke agenda. Doneer of wordt Patron! Wij gaan deze waanzin te lijf.

Of wordt onze Patron en je ontvangt een mok van CommonSenseTV als je onze patron wordt vanaf €25. Voor Patrons hebben we vanaf nu van tijd tot tijd leuke verrassingen in petto.

 

 

 

 

 

 

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
nl Dutch
X
2
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x