NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Column – Sociale media, stop de censuur!

Dat in bepaalde landen er geen vrijheid van meningsuiting en pers is zegt iedereen in het westen altijd slecht te vinden. Mensen moeten immers kunnen zeggen wat ze vinden en praten over wat ze willen, de overheid heeft daar niks over te zeggen!

Toch hebben we ook hier een minister (Ollongren) die wil bepalen wat nepnieuws is en wat niet en een staatsomroep die websites en YouTube kanalen, die ze niet bevallen, bestempelen als nepnieuws.

Ze verspreiden namelijk ‘complottheorieën’. Pointer van de KRO-NCRV schrijft op hun website dat nepnieuws te herkennen is aan het feit dat er geen bronvermelding is, ze noemen een aantal voorbeelden van sites en ik lees regelmatig artikelen op bepaalde sites uit hun lijst, deze vermelden voor zo ver ik het heb gezien altijd hun bronnen. Dat ze allemaal een alternatief geluid verkondigen zal wel niks met hun selectie te maken hebben?

Verhofstadt zei in 2018 al dat de overheden censuur op sociale media moeten toepassen want ook hij is van mening dat fake news een groot gevaar vormt en het is volgens hem aan de overheid om dit op te lossen. Hoe het dan neutraal kan zijn vertelde hij er niet bij.

 

Toch is er juist al censuur op sociale media, Twitter accounts van rechtse personen of alternatieve journalisten worden geblokkeerd en verwijderd.

Trump riep vorig jaar Twitter nog op om hier mee te stoppen.

Daarnaast censureerde ook YouTube gebruikers al door middel van een shadowban maar nu in tijden van het Coronavirus is de internetcensuur alleen maar erger geworden. Video’s die niet overeenkomen met wat het WHO zegt over het virus worden verwijderd. De bekendste video die YouTube heeft verwijderd is een interview van London Real met David Icke. Waarom mag wat hij zegt niet gehoord worden? Ondertussen is zelfs het kanaal van hemzelf verwijderd door YouTube.

Ook de Google zoekmachine werkt bepaalde alternatieve websites tegen met hun algoritme, een zoekmachine als Duckduckgo geeft dan ook andere zoekresultaten voor bepaalde zoekopdrachten.

Globalistische bedrijven als Twitter, Facebook en Google zouden niet onze mening moeten kunnen censureren en bepalen waar over gesproken wordt of niet! Vrijheid van meningsuiting is een recht dat we (nog) hebben dat kunnen ze niet zomaar van ons afpakken!

Quinten van Vorstenbos

Interessant? Like en deel dit geluid! Reageer en hou het netjes en respectvol.

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
0
Laat jouw mening horen maar houdt het netjes!x
()
x