nl Nederlands

Anti migranten demonstraties in Servië “Help ons of we doen het zelf!”

Deelnemers in een anti-migranten demonstratie in Belgrado zeggen dat, als de regering de mensen niet beschermt tegen de migranten, ze het recht in eigen hand zullen nemen en meer burger-patrouilles op zullen richten. (bron)

“Als de staat ons niet kan of wil beschermen dan nemen we het recht in eigen hand. We zullen meer burgerpatrouilles opzetten!”

De demonstranten riepen slogans als: “Servië voor de Serviërs”, “Hek voor de migranten, vrijheid voor de burgers!” en: “We willen geen migranten!” (bron)

Ook waren er banners te zien met: “Jullie zullen ons NIET vervangen!”, refererend naar de omvolking die gaande is.

De Servische Commissaris voor Migranten, Vladimir Cucic, spreekt van een “grote schande en een blamage.”

Anti-migranten demonstratie in Belgrado

Één van de bronnen, de Balkan Insight, spreekt van extreem rechts die in een “zogenaamde omvolkingstheorie” geloven. (bron)

Wij vragen ons af welk ander woord zij dan gebruiken voor het verschijnsel dat de inheemse Europese bevolking voor onze ogen wordt vervangen. Hypocrisie over het meest correcte woord voor dit fenomeen. (bron)

Het is zelfs het doel van de Europese Unie. Diversiteit.  (bron)

Maar het is makkelijker om zulke zaken direct als extreem rechts af te schilderen. Dan voel men zich weer goed,

Cucic: “Er is zijn heel wat inspanningen verricht om uiteindelijk 200 mensen bij elkaar te krijgen die haten.”

Toch zien we heel veel mensen meelopen in de demonstraties die er nou niet bepaald als extreem mensen die alleen haat kennen uitzien.

Zou er bij mensen zoals Cucic nooit eens een lichtje gaan branden dat mensen het na zoveel jaren zat zijn? Nog lang niet iedereen durft dat te uiten maar er komt een moment dat het volk het echt niet meer pikt.

Verder werden de demonstranten “een groep xenofoben” genoemd met de ontzettend naïeve afsluiter: “Als er maar 200 mensen in Servië vol haat zitten dan is niemand blijer dan ik.”

Maar het is lang niet de eerste keer dat dit soort demonstraties worden gehouden.

Eerder al werden er anti-migranten demonstraties gehouden in Subotica en Pozarevac. Ook in een aantal kleinere stadjes en dorpjes werd gedemonstreerd en stijgt het anti-migranten gevoel.

Cucic beweert: “Deze mensen worden gestimuleerd door fakenews over migranten die zogenaamd geweld zouden gebruiken tegenover vrouwen en onze burgers.”

Hij zei het echt. fakenews over migranten die zogenaamd geweld zouden gebruiken tegenover vrouwen en onze burgers.” Wat moet over zo´n wereldvreemde opmerking nog zeggen…?

Deze demonstraties bloeien weer op na de actie van Erdogan om de grenzen open te zetten en de migranten Europa binnen te willen laten stromen. Als de Griekse grenzen geen stand houden, dan zullen er wederom honderdduizenden vluchtelingen door Servië trekken om zo door te reizen naar West-Europa.

0 0 vote
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
2 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Gerard-zelf
Gerard-zelf
3 maanden geleden

Dit is pas het begin. Overal in Europa zien we dat steeds meer mensen beseffen dat, vaak criminele, immigranten voorkeursbehandelingen krijgen. Dat diezelfde immigranten zich vaak weigeren aan te passen aan de normen en waarden die in dat land gelden. Dat die immigranten ook vaak voor overlast zorgen en dat de politie en het OM, gevolgd door de rechters, niet of nauwelijks optreedt tegen deze migranten. En zolang de regeringen en politici wegkijken en de problemen bagatelliseren, neemt de onvrede onder de autochtone bevolking toe. We zullen deze geluiden overal in Europa steeds vaker en steeds luider gaan horen, tot… Lees verder »

Jesse
Jesse
3 maanden geleden

Alle Serviërs met een kans op goede scholing ontvluchten dat land zelf om enig perspectief te hebben, ik zie niet waarom een migrant daar graag wil blijven. Ik zou zeggen: grenzen open en de weg wijzen naar de volgende grens

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95

succesboeken.nl

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95

succesboeken.nl

Gerelateerde berichten

DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50

succesboeken.nl

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x