CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Anti migranten demonstraties in Servië “Help ons of we doen het zelf!”

Deelnemers in een anti-migranten demonstratie in Belgrado zeggen dat, als de regering de mensen niet beschermt tegen de migranten, ze het recht in eigen hand zullen nemen en meer burger-patrouilles op zullen richten. (bron)

“Als de staat ons niet kan of wil beschermen dan nemen we het recht in eigen hand. We zullen meer burgerpatrouilles opzetten!”

De demonstranten riepen slogans als: “Servië voor de Serviërs”, “Hek voor de migranten, vrijheid voor de burgers!” en: “We willen geen migranten!” (bron)

Ook waren er banners te zien met: “Jullie zullen ons NIET vervangen!”, refererend naar de omvolking die gaande is.

De Servische Commissaris voor Migranten, Vladimir Cucic, spreekt van een “grote schande en een blamage.”

Anti-migranten demonstratie in Belgrado

Één van de bronnen, de Balkan Insight, spreekt van extreem rechts die in een “zogenaamde omvolkingstheorie” geloven. (bron)

Wij vragen ons af welk ander woord zij dan gebruiken voor het verschijnsel dat de inheemse Europese bevolking voor onze ogen wordt vervangen. Hypocrisie over het meest correcte woord voor dit fenomeen. (bron)

Het is zelfs het doel van de Europese Unie. Diversiteit.  (bron)

Maar het is makkelijker om zulke zaken direct als extreem rechts af te schilderen. Dan voel men zich weer goed,

Cucic: “Er is zijn heel wat inspanningen verricht om uiteindelijk 200 mensen bij elkaar te krijgen die haten.”

Toch zien we heel veel mensen meelopen in de demonstraties die er nou niet bepaald als extreem mensen die alleen haat kennen uitzien.

Zou er bij mensen zoals Cucic nooit eens een lichtje gaan branden dat mensen het na zoveel jaren zat zijn? Nog lang niet iedereen durft dat te uiten maar er komt een moment dat het volk het echt niet meer pikt.

Verder werden de demonstranten “een groep xenofoben” genoemd met de ontzettend naïeve afsluiter: “Als er maar 200 mensen in Servië vol haat zitten dan is niemand blijer dan ik.”

Maar het is lang niet de eerste keer dat dit soort demonstraties worden gehouden.

Eerder al werden er anti-migranten demonstraties gehouden in Subotica en Pozarevac. Ook in een aantal kleinere stadjes en dorpjes werd gedemonstreerd en stijgt het anti-migranten gevoel.

Cucic beweert: “Deze mensen worden gestimuleerd door fakenews over migranten die zogenaamd geweld zouden gebruiken tegenover vrouwen en onze burgers.”

Hij zei het echt. fakenews over migranten die zogenaamd geweld zouden gebruiken tegenover vrouwen en onze burgers.” Wat moet over zo´n wereldvreemde opmerking nog zeggen…?

Deze demonstraties bloeien weer op na de actie van Erdogan om de grenzen open te zetten en de migranten Europa binnen te willen laten stromen. Als de Griekse grenzen geen stand houden, dan zullen er wederom honderdduizenden vluchtelingen door Servië trekken om zo door te reizen naar West-Europa.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
2
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven