Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

Serie ‘Bouwen’ Next up: WAPPIEZ Social

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Vorige week kwamen we met de aankondiging van het nieuw te bouwen concept Wappiez. De komende tijd gaan we de 12 verschillende onderdelen van het Nederlandse sociale media platform langs, om te kijken wat die onderdelen precies omhelzen en waarom er een noodzaak voor is op dit moment. De eerste waarmee we beginnen is Wappiez Social.

Wappiez Social

Censuur zal blijven toenemen

Met de verandering van een vrije samenleving, waarin ideeën openlijk gedeeld kunnen worden, naar een samenleving van beperkingen, hoort ook een toenemende mate van censuur. De eerst goed merkbare censuur kwam ons tegemoet toen de coronapropaganda op toeren begon te raken en het antwoord daarop al snel gegeven werd, namelijk de vaccins.

Hele studies werden uitgevoerd om te kijken hoe mensen het beste gemanipuleerd konden worden en sindsdien hebben we dagelijks te maken met coronacensuur op platformen als Facebook en Twitter.

Waarom wij een eigen platform nodig hebben

Het hoogtepunt van de censuur kwam waarschijnlijk toen de op dat moment zittende president van de Verenigde Staten Donald Trump van Twitter werd verwijderd voor het zogenaamd verspreiden van nepnieuws. Een aantoonbare leugen uiteraard, waar gretig gebruik van werd gemaakt voor het bevorderen van de liberale politieke agenda en de achterliggende financiële belangenverstrengelingen.

Onlangs hebben wij nu in Nederland onze verkiezingen gehad en zagen we voornamelijk censuur toegepast worden op YouTube, waar video’s gecensureerd werden van FvD’er Wybren van Haga om zo de verkiezingen naar de liberale kant te doen vallen.

Zoals we weten hebben de samenwerkende liberale leugenaars een grote overwinning behaald en zullen we de komende 4 jaar ons moeten voorbereiden op omstandigheden die steeds slechter voor ons zullen worden.

Wat echter ook is gebeurd in de afgelopen periode is dat er een enorme hoeveelheid mensen wakker zijn geworden en zich met hand en tand zullen verzetten tegen de plannen van dit Build Back Better kabinet. Naarmate wij steeds meer initiatieven zullen nemen om de leugens van de globalisten aan het licht te brengen, zo zullen zij steeds meer genoodzaakt worden om ons de mond te gaan snoeren. Om deze reden hebben wij een eigen social media platform nodig.

Alternatieve social media platformen

Op dit moment bestaan er gelukkig al wel een aantal alternatieve social media platformen waar vrijheid van meningsuiting nog wel gerespecteerd wordt. Platformen als Parler, Gab en MeWe zijn Amerikaanse social media platformen waar coronacensuur nog niet wordt toegepast, en ook Donald Trump is inmiddels bezig om zijn eigen social media platform op te richten.

Misschien dat je ook al even gebruik hebt gemaakt van zo’n platform. En hoewel deze social media platformen leuk zijn om Amerikaans nieuws op te volgen, daar schieten ze tekort als het gaat over het volgen van Nederlands nieuws. Hoeveel Nederlandse vrienden of interessante Nederlandse personen maken ook gebruik van deze platformen? Grote kans dat dit er niet zoveel zijn. Nederlanders hebben hun eigen social media platform nodig, waar zonder onrechtvaardige censuur openlijk over de meest controversiële dingen gesproken kan worden.

Zing, vecht, huil, bid en spreek..

Wappiez Social zou misschien wel eens dat Nederlandse social media platform kunnen worden die we nodig hebben. Hun website geeft aan dat het net zo gemakkelijk zal werken als Facebook en Twitter, en er minder selectief zal worden omgegaan met het tonen van berichten, daar waar de grote social media bedrijven erom bekend staan dit geregeld te doen.

Ook zullen ze, zoals je hiernaast kunt zien, komen met een eigen Wappiez Messenger, waarbij je middels een beveiligde verbinding privé berichten naar elkaar kunt sturen. Niet onbelangrijk natuurlijk in de wereld waarin we leven.

Wappiez Social verzamelt geen data

Maar wat misschien wel het allerbelangrijkst is, is dat je data beter beschermd zal zijn, middels de simpele reden dat die data er bijna niet meer zal zijn. Hoe langer wij namelijk gebruik blijven maken van platformen als Facebook en Twitter, hoe meer persoonlijke gegevens, in de vorm van data, wij aan deze bedrijven geven en hoe meer geld zij hier aan kunnen blijven verdienen. Willen wij deze cirkel doorbreken, dan moeten we simpelweg stoppen met het geven van data aan de Big Tech bedrijven.

Wappiez heeft hier iets anders op bedacht. In plaats van dat je locatie constant opgeslagen wordt of je geschiedenis wordt bijgehouden, om gebruikt te worden voor het aanbieden van relevante advertenties, waar overheden op de achtergrond ook gretig gebruik van maken, daar zal Wappiez de keuzemogelijkheid bij de gebruiker zelf leggen. En hiermee kun je dus zelf aangeven of je bijvoorbeeld kinderen hebt of niet, zodat je wel relevante advertenties kunt ontvangen, waarmee je door hun geselecteerde MKB bedrijven kunt steunen die wappies goedgezind zijn.

Wij denken in ieder geval dat het geen kwaad kan als er een goed Nederlands social media alternatief zou komen. Bekijk het volledige Wappiez Concept op hun website en hier de huidige website van Wappiez.


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
1
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x