NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Senaat van Pennsylvania heft de lockdown op!

De Senaat van de Amerikaanse Staat Pennsylvania heeft afgelopen woensdag gestemd om de ‘stay-at-home’ order, ofwel Lockdown op te heffen en alle winkels en bedrijven weer de mogelijkheid te geven om te heropenen, binnen de nationale richtlijnen.

Woensdag heeft de senaat van Pennsylvania een wetsvoorstel aangenomen dat de lockdown van de democratische gouverneur Tom Wolf opheft, waardoor alle bedrijven zich binnen de nationale richtlijnen konden openen.

Het voorstel zou vereisen dat de gouverneur zich aan de nationale richtlijnen moet houden om te bepalen welke bedrijven tijdens de pandemie mogen worden heropend, zodat iedereen die veilig kan werken met de CDC richtlijnen, weer kunnen beginnen. (bron)

De door de Republikeinen gesteunde wetgeving werd aangenomen in de Senaat met 29-21.

Gouverneur Wolf heeft al de scholen voor de rest van het schooljaar gesloten en verlengde zonder uitzondering zijn stay-at-home order tot 30 april. Alle bedrijven die Wolf als niet-essentieel beschouwt, zijn gesloten, wat kritiek op vriendjespolitiek heeft veroorzaakt, aldus Penn Live

Het door de Republikeinen gesteunde voorstel zou aantoonbaar meer transparantie mogelijk maken, terwijl het binnen de richtlijnen blijft die zijn opgesteld door de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en de Cybersecurity and Infrastructure Security Agency van de federale Homeland Security, voegde het artikel eraan toe.

‘Ik denk dat het ontheffingsproces uiterst inefficiënt is geweest. We zijn bezorgd dat het erg oneerlijk is geweest. Het probleem is dat het ook niet openbaar is gemaakt ‘, vertelde de Republikeinse afgevaardigde Mike Jones aan WGAL. “Dat zijn de grote drie die vrijwel elke andere staat in het land, inclusief veel van de omliggende staten, blijven opereren, en dat gaat ten koste van onze staat.”

Desalniettemin wordt van Wolf verwacht dat hij zijn veto gaat gebruiken.

“Zoals de regering vaak heeft gezegd, zal het onverantwoord ingaan tegen de richting van de minister van Volksgezondheid en het te vroeg heropenen van bedrijven de duur van de door de pandemie veroorzaakte economische moeilijkheden alleen maar verlengen”, aldus Lyndsay Kensinger, de persvoorlichter van de gouverneur.

Het Democratic Legislative Campaign Committee (DLCC) beweerde dat de Republikeinse wetgevers “niet schelen” over “families in Pennsylvania of de levens die verloren zullen gaan.”

“De Pennsylvania GOP heeft een legendarische geschiedenis van onverantwoordelijke wetgeving, maar het verbaast me dat ze zo laag zijn gezakt”, aldus een verklaring van DLCC-president Jessica Post, volgens The Hill. “Republikeinen hebben de boodschap luid en duidelijk uitgezonden: ze geven niets om families in Pennsylvania of de levens die verloren gaan als deze wetgeving wet wordt. De focus van de GOP moet liggen op het redden van levens, niet op het redden van de aandelenmarkt. ”

Eerder deze week ging gouverneur Wolf een samenwerking aan met zes andere noordoostelijke staten – Rhode Island, Delaware, Connecticut, New Jersey, Massachusetts en New York – om te coördineren wanneer en hoe de lockdown te beëindigen, meldde The Daily Wire.

“Als je het verkeerd doet, kan het averechts werken, en dat hebben we gezien op andere plaatsen in de wereld”, zei de Democratische gouverneur van New York, Andrew Cuomo. ‘Wat de kunstvorm hier gaat worden, is dat slim doen en dat op een gecoördineerde manier doen.’

Amerikanen in het hele land beginnen zich uit te spreken tegen de  lockdown-maatregelen. Woensdag namen bijvoorbeeld duizenden deel aan een protest in het Michigan State Capitol tegen de buitensporige en inconsistente thuisbevel van hun democratische gouverneur Gretchen Whitmer!

Operation Gridlock: Burgers komen in OPSTAND tegen LOCKDOWN

Interessant? Like en deel dit geluid! Reageer en hou het netjes en respectvol.

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
0
Laat jouw mening horen maar houdt het netjes!x
()
x