NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoEspañol

Scotus geeft Trump meer bevoegdheid om illegalen te deporteren

Afgelopen donderdag stemde de Supreme Court (SCOTUS) 7 vóór en 2 tegen het terugsturen van een Sri Lankase “vluchteling” die niet in staat bleek te zijn om een overtuigende rede te geven waarom hij als Tamil-minderheid gevaar zou lopen in Sri Lanka.

De uitspraak geldt tevens voor iedere asielzoeker die niet in staat is om overtuigend bewijs voor de noodzaak van asiel te geven.
Hierdoor wordt het makkelijker om gefaalde asielverzoekers snel te deporteren, zonder dat de asielzoeker hiertegen kan blijven doorprocederen.

De uitspraak van SCOTUS maakt hiermee de uitspraak van een lagere rechtbank, die ten gunste van de Sri Lankse Vijayakumar Thuraissigiam sprak.

Vijayakumar Thuraissigiam ontvluchtte Sri Lanka en kwam illegaal de VS binnen via de Mexicaanse grens. Vrij kort na betreding van Amerikaans grondgebied werd de man aangehouden.

Sinds 2004 waren immigratie autoriteiten op zoek naar mogelijkheden om illegale grensoverstekers, die minder dan 100 mijl van de grens zijn opgepakt en korter dan twee weken in de VS zijn, snel te deporteren.
De Trump administratie wil deze bevoegdheden verder uitbreiden, zodat opgepakte illegale immigranten overal in de VS, die twee jaar of korter in het land zijn, spoedig gerepatrieerd kunnen worden.

Bron:

American Renaissance – SCOTUS stemt ten gunste van Trump in deportatie-casus
https://www.amren.com/news/2020/06/scotus-rules-for-trump-administration-in-deportation-case/

Bijlage: “Choo choo! Terug naar eigen land!”

4 4 votes
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
5 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
vrij mens

Door de verschrikkelijke Corona-zwendel zullen velen hun huis en haard verliezen en elders hun heil moeten zoeken. Dat worden de nieuwe ‘illegalen’. Nu al zijn er vele Nederlanders die hun bestaansmiddelen hebben verloren en hun heil elders moeten zoeken. Gaan wij ons tegen hen afzetten en mee in de verdeling in hokjes of de ‘íllegalen’ juist opnemen als deel van onze ernstig bedreigde mensheid? Dit nog afgezien van het feit dat niemand op grond van zijn geboorterecht illegaal is. De wereld is van ons allemaal. (Dat overheden sinds mensenheugenis opzettelijk andere bevolkingsgroepen binnen brengen om een land te destabiliseren en… Lees verder »

Sabreur

Wat een totale onzin. Ten eerste is de wereld niet van ons allemaal, maar de wereld is onderverdeeld in kleinere gebiedjes waarin mensen leven, die in de loop van millennia daar het beste konden gedijen en die samen een cultuur hebben opgebouwd, dat zorgt voor algemene cohesie, veiligheid en geborgenheid. Ten tweede stelt u dat het niet eerlijk is mensen die huis en haar hebben achtergelaten als illegaal aan te merken. Iedereen die gebruikmakend van de wetten en regels een land binnen komt is legaal. Deze mensen doen dat niet. Alleen de mensen die bewust ervoor kiezen de geldende regels… Lees verder »

vrij mens

Jammer dat mijn reactie hier als ‘totale onzin’ wordt weggezet en dat ik ‘gemind’ wordt, maar geen probleem. Ik heb geprobeerd te zeggen dat we niets tegen onze onderdrukkers kunnen beginnen als we anderen steeds als ‘de vijand’ blijven zien. Wij als mensheid staan enkel sterk als eenheid. Anders geldt slechts het adagium: verdeel en heers. Een goede vriend van mij zei het zo: Zolang de exploiteurs het nog voor elkaar krijgen om de slaven te laten geloven dat de slaven van de andere plantage de vijand zijn, is het allemaal vrij hopeloos.   Het doet me denken aan een… Lees verder »

Danny

Inderdaad. Zet niet iemand weg als onzinverkoper. Eenieder heeft zijn inzichten en meningen.

Bart

Je mag altijd asiel aanvragen, maar dan wel via de daartoe geëigende kanalen. In ieder ander geval ben je hier illegaal en wordt je uitgezet. Dat geldt voor mij, voor jou en voor iedereen.

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95

succesboeken.nl

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95

succesboeken.nl

Gerelateerde berichten

DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50

succesboeken.nl

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x