NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Scotus geeft Trump meer bevoegdheid om illegalen te deporteren

Afgelopen donderdag stemde de Supreme Court (SCOTUS) 7 vóór en 2 tegen het terugsturen van een Sri Lankase “vluchteling” die niet in staat bleek te zijn om een overtuigende rede te geven waarom hij als Tamil-minderheid gevaar zou lopen in Sri Lanka.

De uitspraak geldt tevens voor iedere asielzoeker die niet in staat is om overtuigend bewijs voor de noodzaak van asiel te geven.
Hierdoor wordt het makkelijker om gefaalde asielverzoekers snel te deporteren, zonder dat de asielzoeker hiertegen kan blijven doorprocederen.

De uitspraak van SCOTUS maakt hiermee de uitspraak van een lagere rechtbank, die ten gunste van de Sri Lankse Vijayakumar Thuraissigiam sprak.

Vijayakumar Thuraissigiam ontvluchtte Sri Lanka en kwam illegaal de VS binnen via de Mexicaanse grens. Vrij kort na betreding van Amerikaans grondgebied werd de man aangehouden.

Sinds 2004 waren immigratie autoriteiten op zoek naar mogelijkheden om illegale grensoverstekers, die minder dan 100 mijl van de grens zijn opgepakt en korter dan twee weken in de VS zijn, snel te deporteren.
De Trump administratie wil deze bevoegdheden verder uitbreiden, zodat opgepakte illegale immigranten overal in de VS, die twee jaar of korter in het land zijn, spoedig gerepatrieerd kunnen worden.

Bron:

American Renaissance – SCOTUS stemt ten gunste van Trump in deportatie-casus
https://www.amren.com/news/2020/06/scotus-rules-for-trump-administration-in-deportation-case/

Bijlage: “Choo choo! Terug naar eigen land!”

Interessant? Like en deel dit geluid! Reageer en hou het netjes en respectvol.

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
5 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
5
0
Laat jouw mening horen maar houdt het netjes!x
()
x