Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Search
Filters
Zoek in de titels
Zoek in de inhoud van artikelen
cstv doneer
It makes sense

Schietpartij op Russiche school: 9 doden

Verspreid de vrijheid!

Een schutter viel dinsdagochtend een school aan in de Russische stad Kazan en stuurde studenten het gebouw uit terwijl de rook uit de ramen stroomde. 

Minstens negen mensen werden gedood – zeven leerlingen, een leraar en nog een schoolmedewerker. 21 anderen werden in het ziekenhuis opgenomen, zeiden Russische functionarissen.

Russische media zeiden dat terwijl sommige studenten konden ontsnappen, anderen binnenin opgesloten zaten. Alle studenten werden uiteindelijk geëvacueerd naar nabijgelegen kinderdagverblijven en opgehaald door hun families.

Ambtenaren zeiden dat de aanvaller is gearresteerd en dat de politie een strafrechtelijk onderzoek heeft ingesteld naar de schietpartij. De autoriteiten hebben onmiddellijk aanvullende veiligheidsmaatregelen getroffen in alle scholen in Kazan, een stad 700 kilometer ten oosten van Moskou.

 

Rustam Minnikhanov, gouverneur van de republiek Tatarstan waar Kazan de hoofdstad is, zei dat vier jongens en drie meisjes, allemaal leerlingen van de achtste klas, stierven, evenals een leraar en een andere schoolmedewerker.

“De terrorist is gearresteerd, (hij is) 19 jaar oud. Een vuurwapen staat op zijn naam geregistreerd. Andere medeplichtigen zijn niet vastgesteld, er is een onderzoek gaande ”, zei Minnikhanov na een bezoek aan de school.

Volgens de gezondheidsfunctionarissen van Tatarstan werden na de aanval 21 mensen met verwondingen in het ziekenhuis opgenomen, waaronder 18 kinderen, van wie er zes in “zeer ernstige toestand” verkeerden.

De autoriteiten kondigden woensdag een rouwdag aan om de slachtoffers van de schietpartij te eren en annuleerden alle lessen in Kazan-scholen. (bron)

Hoewel schietpartijen op scholen relatief zeldzaam zijn in Rusland, zijn er de afgelopen jaren verschillende gewelddadige aanvallen op scholen geweest, voornamelijk door studenten. 

Als reactie op de aanslag van dinsdag hebben autoriteiten in verschillende Russische regio’s uitgebreide veiligheidsinspecties op scholen laten uitvoeren.

Russische media zeiden dat de schutter een voormalig leerling van de school was die zichzelf naar verluidt “een god” noemde op zijn account in de berichten-app Telegram en beloofde “een grote hoeveelheid biomassa te doden” op de ochtend van de schietpartij. Het account werd na de aanval geblokkeerd door Telegram, zei het onafhankelijke nieuwscentrum Meduza.

De Russische wetgever Alexander Khinshtein zei op Telegram dat de verdachte zijn wapenvergunning minder dan twee weken geleden had ontvangen en dat de school geen beveiliging had, afgezien van een paniekknop. (bron)

De Russische president Vladimir Poetin betuigde zijn condoleances aan de families van de slachtoffers en wenste een spoedig herstel van de gewonden en beval de regering hen alle nodige hulp te verlenen. 

Russische functionarissen beloofden slachtoffers te betalen; gezinnen elk 1 miljoen roebel (ongeveer $ 13.500) en geven 200.000 tot 400.000 roebel ($ 2.700- $ 5.400) aan de gewonden.

Poetin gaf ook Victor Zolotov, hoofd van de Russische Nationale Garde, opdracht om de voorschriften voor de soorten wapens die voor civiel gebruik zijn toegestaan ​​in het licht van de aanval te herzien. De autoriteiten in Tatarstan hebben alle wapenbezitters in de regio laten controleren. 

Het Russische ministerie van noodsituaties stuurde een vliegtuig met artsen en medische apparatuur naar Kazan en twee vooraanstaande functionarissen, de minister van Volksgezondheid Mikhail Murashko en de minister van Onderwijs Sergei Kravtsov, gingen naar de regio. 


Verspreid de vrijheid!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
3 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
3
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x